13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έντονες αντιδράσεις για Μπαρτσελόνα λόγω Ερτέλ (pics)

Η Μπαρτσελόνα άφησε τον Τόμας Ερτέλ στην Κωνσταντινούπολη, μετά το παιχνίδι της με την Εφές Αναντόλου για τη 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, σε μια πρωτοφανή κίνηση.

Η Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας ξεκίνησε ήδη έρευνα για το θέμα, μετά την απόφαση των Καταλανών να μην επιτρέψουν στον 31χρονο γκαρντ να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο της αποστολής για την επιστροφή της στη Βαρκελώνη. Η ELPA εξήγησε πως θα διερευνήσει το ζήτημα, το οποίο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από πλευράς παικτών και ομάδων, που στέκονται στο πλευρό του Γάλλου.

Ακόμα, η Ισπανική Ένωση Επαγγελματιών Παικτών κατέστησε σαφή την πρόθεσή της να βοηθήσει τον Τόμας Ερτέλ με οποιονδήποτε τρόπο καθίσταται δυνατό. Το άνευ προηγουμένου περιστατικό, μάλιστα, έγινε εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και των πολλών περιοριστικών μέτρων που υπάρχουν στις μετακινήσεις.

«Στις 00.30 τα ξημερώματα ένας επαγγελματίας παίκτης βρίσκεται μόνος του σε κάποια ξένη χώρα γιατί η ομάδα του δεν του επέτρεψε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο της επιστροφής. Είναι απαραίτητο άραγε να εξηγήσουμε σε αυτούς που αποφάσισαν τι συμβαίνει με τον κορονοϊό; Δεν υπάρχει καμία ανθρωπιά; Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον παίκτη για να τον βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστεί», ανέφερε μεταξύ άλλων η ABP.

Ο Μάικ Τζέιμς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έγραψε σχετικά, στον προσωπικό λογαριασμό του σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν σε θέλουμε στην ομάδα και θέλουμε να φύγεις, αλλά μπορείς να πας μόνο εκεί που σου λέμε... Δεν είναι δικτατορία. Εάν δεν με θες, άσε με να φύγω και θα αποφασίσω εγώ τι είναι καλύτερο για την οικογένειά μου».

Μέσω Twitter τοποθετήθηκε και ο Ταϊρίς Ράις, που παίζει φέτος στην ΑΕΚ, αλλά το 2016-2017 ήταν κάτοικος Βαρκελώνης: «Δεν τον άφησαν να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο; Του λέτε ότι δεν μπορεί να πάει σπίτι; Φίλε, έχει οικογένεια και τα πάντα. Ουάου. Ελπίζω να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης, εάν υπάρχει μια επιλογή. Επειδή ο Κύριος ξέρει. Εάν είχα την ευκαιρία, θα είχα πάει».

Ο παλαίμαχος σέντερ της Μπαρτσελόνα, Κέβιν Σεραφέν, από την πλευρά του έγραψε: «Λοιπόν, άλλαξε τον τρόπο που τους βλέπεις. Δεν εκπλήσσομαι με ό,τι έγινε».

Ο Ιβάν Φουρνιέ, που αγωνίζεται στο ΝΒΑ με τους Ορλάντο Μάτζικ, ενημερώθηκε τα νέα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και αντέδρασε σε έντονο ύφος για τον τουρκικό οργανισμό, τον οποίο χαρακτήρισε με υποτιμητικό τρόπο, ενώ ο Τζόρνταν Λόιντ του Ερυθρού Αστέρα δεν μπορούσε να το πιστέψει, πως οι «μπλαουγκράνα» παράτησαν τον παίκτη τους σε ξένη χώρα. «Εξωπραγματικό», αρκέστηκε να γράψει στο Twitter.

Η Σαν Πάμπλο Μπούργος, που βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να παίξει με την Νταρουσάφακα για το Basketball Champions League, δημοσίευσε μία φωτογραφία από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και σχολίασε με νόημα: «Εάν δεν αφήσουμε κανέναν άλλο, να απογειωθούμε».

Σε άλλες χιουμοριστικές αναρτήσεις, για ένα θέμα αρκετά σοβαρό, παρομοίασαν το Γάλλο με τον Τομ Χανκς από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Αεροδρόμιο»…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ