15.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ένα… γκολ να είχε βάλει θα κέρδιζε

Ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να βρει στόχο έξω από τη γραμμή των 6,75μ. κι έχασε από έναν Ολυμπιακό που δεν ήταν καλύτερος αλλά είχε έναν εντυπωσιακό Σακίλ ΜακΚίσικ.

Το συγκεκριμένο ντέρμπι θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Άλλωστε σε λίγο καιρό αμφότερες οι ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα θα γνωρίζουν αν θα έχουν καταφέρει να προκριθούν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας ή όχι. Το έργο των θριαμβευτών της περσινής βραδιάς είναι πιο δύσκολο, σε μία χρονιά όμως που έμοιαζε από την αρχή χαμένη μετά τον υποβιβασμό στην Α2 και τον τραγικό σχεδιασμό του καλοκαιριού, ενώ οι «πράσινοι» θα έχουν αποτύχει, αν τελικά αναγκαστούν να δουν τους αγώνες της οκτάδας από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες, καθώς αυτός ήταν ο μίνιμουμ στόχος τους.

Εδώ και καιρό οι πρωταθλητές Ελλάδας προβληματίζουν με την απόδοσή τους, όμως χθες (3/3) δεν ήταν χειρότεροι από τους αντιπάλους τους. Τακτικά ήταν άψογη η δουλειά του Ρικ Πιτίνο ο οποίος πίστεψε ότι δεν θα έχανε ακόμα κι αν ο ΜακΚίσικ έκανε το παιχνίδι της ζωής του! Κι έτσι θα ήταν αν δεν σούταραν οι παίκτες του με το θλιβερό 5% στα τρίποντα (1/20). Πραγματικά απίστευτο.

Οποιαδήποτε καλή ομάδα θα είχε διασύρει λοιπόν τον Παναθηναϊκό ο οποίος τα «έσπαγε» ασταμάτητα, αλλά ο Ολυμπιακός της μεσαίας ποιότητας σε συνδυασμό με την κομβική απουσία του Μιλουτίνοφ, δεν ήταν ικανός να νικήσει εύκολα και χρειάστηκε καλά ποσοστά στο τρίποντο (9/21), λίγη δόση τύχης (τρίποντο Παπανικολάου με ταμπλό) και την... ανικανότητα του μεγάλου του αντιπάλου. Παρ' όλα αυτά νίκησε δίκαια και μπορεί να ελπίζει.

Έστω κι αν πολλοί -οι γνωστοί που κρίνουν μόνο από το αποτέλεσμα- έχουν βρει την ευκαιρία να κατηγορήσουν το «τριφύλλι», η εμφάνιση που έκανε στο ΣΕΦ δεν ήταν κακή. Κάποιες φορές τα πράγματα είναι τόσο απλά όσο δείχνει το ένα τρίποντο σε είκοσι προσπάθειες!

Κατά τ' άλλα, από αυτήν εδώ τη γωνία έχουμε γράψει πολλές φορές για τα λάθη που έχουν γίνει στη στελέχωση από το περσινό καλοκαίρι, όπως φυσικά και για την τραγική απόφαση να δοθούν τα ηνία στον Αργύρη Πεδουλάκη ο οποίος φρόντισε να αφήσει ως... προίκα δύο «φτηνές» εντός έδρας ήττες από Άλμπα Βερολίνου και Αρμάνι Μιλάνο (δείχνει το 11-16 το επίπεδό της- που στο τέλος ενδεχομένως να κοστίσουν περισσότερο από ένα χαμένο ντέρμπι στην έδρα του Ολυμπιακού.

Πλέον περιθώρια δεν υπάρχουν και ο «τελικός» με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας πρέπει να κερδηθεί από τον Παναθηναϊκό. Το όριο πρόκρισης όμως με επτά αγωνιστικές να απομένουν είναι πιθανό να είναι οι 17 νίκες και όχι οι 18. 

ΥΓ. Θεωρείται δεδομένο ότι η Ευρωλίγκα θα ανοίξει φάκελο και θα ασκήσει ποινική δίωξη για τα όσα έβλεπαν οι τηλεθεατές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κόσμο να τρέχει στη φυσούνα και κάποιους άλλους να ανεβοκατεβαίνουν στις εξέδρες! Κι όμως στο 2020 συμβαίνουν ακόμα αυτά... 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ