22.4 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ένα ακόμη “φράγμα” για τον Σπανούλη

Τα τελευταία, ειδικά, δύο χρόνια ο Βασίλης Σπανούλης μοιάζει να σπάει το ένα φράγμα μετά το άλλο, πιάνοντας κορυφές, ή σκαρφαλώνοντας σε ιστορικές λίστες. Ο αγώνας με την Μπουντούτσνοστ μπορεί να τον βοηθήσει να γράψει ένα ακόμη κεφάλαιο στην καριέρα του.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού βρίσκεται μόλις 16 πόντους μακριά από τους 4000 στην Ευρωλίγκα. Μπορεί να το καταφέρει στο Μαυροβούνιο να γίνει ο μόλις δεύτερος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που θα φτάσει σε αυτόν τον αριθμό. Πρώτος που τα κατάφερε και πρώτος στη λίστα των σκόρερ όλων των εποχών είναι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 4.152, ο οποίος ως γνωστό έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ίσως πιο κοντά βρίσκεται στο να σκαρφαλώσει λίγο πιο ψηλά σε μια λίστα που δεν έχει να κάνει με την επίθεση, αλλά την άμυνα. Ο VSpan έχει 245 κλεψίματα, βρίσκεται στην δέκατη θέση της λίστας και μία θέση πιο πάνω βρίσκεται ο Τζέι Αρ Χόλντεν με μόλις δύο περισσότερα (247).

Να θυμίσουμε, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, πως ο Σπανούλης έγινε την περασμένη εβδομάδα ο μόλις πέμπτος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκας με 300 συμμετοχές στην διοργάνωση, είναι πρώτος στις ασίστ με 1.402, τρίτος στα εύστοχα τρίποντα με 449 (δεύτερος είναι ο Μίλος Τεόντοσιτς με 471).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ