21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ένας τραυματισμός, δεκάδες ερωτηματικά (pics+vid)

Ο Μαρκέλ Φουλτζ εδώ και λίγο καιρό είναι εκτός δράσης επ' αόριστον και το Basketa.gr παρουσιάζει τα ερωτηματικά που υπάρχουν πίσω από τον τραυματισμό του.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι οι Φιλαδέλφεια 76ερς τον επέλεγαν στο νούμερο ένα του ντραφτ, κανείς δεν πίστευε ότι η χρονιά θα εξελισσόταν με τον τρόπο που προς το παρόν εξελίσσεται για τον νεαρό γκαρντ. Αρκετοί εξέφραζαν τις αμφιβολίες τους για το αν είχαν πράξει σωστά οι Σίξερς, όμως όλοι συμφωνούσαν ότι το ταλέντο του ήταν ικανό να κάνει τη διαφορά.

Στις 30/10 όμως, ο οργανισμός ανακοίνωσε την απουσία του για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας αστάθειας και «ανισορροπίας» στους μύες στον δεξί ώμο με αποτέλεσμα η κατάστασή του να πρέπει να επανεκτιμηθεί σε τρεις εβδομάδες.

«Δεν είναι νορμάλ τραυματισμός»

Μιλώντας στη bleacherreport ένας τζένεραλ μάνατζερ ομάδα της ανατολικής περιφέρειας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του τόνισε: «Δεν είναι ένας φυσιολογικός τραυματισμός, είναι περίπλοκο». Όπως είναι λογικό τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί είναι πολλά. Κι αυτό αφορά κυρίως το ακριβές πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί τον 19χρονο γκαρντ. 

Η «κατάρα» του πρώτου πικ

Εδώ και χρόνια φαίνεται ότι μία... κατάρα κυνηγάει την πρώτη επιλογή της Φιλαδέλφεια στο ντραφτ. Από τον Νέρλενς Νοέλ, τον Τζόελ Έμπιντ και τους Τζαχίλ Οκαφόρ, Μπεν Σίμονς έφτασαν πλέον στον Φουλτζ. Σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους όμως ο τραυματισμός του τελευταίου είναι ο πιο μυστήριος. Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει και υπάρχει ένα... πέπλο το οποίο καλύπτει το πρόβλημά του. 

Ξέχασε να σουτάρει στις... διακοπές

Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας έδειξε να μην έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Το σουτ του έμοιαζε εντελώς διαφορετικό σε σχέση με παλαιότερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ποτέ δεν ήταν καλός σουτέρ από τη γραμμή των βολών (64% στην κολεγιακή του καριέρα). Ωστόσο πέρασε σε άλλο επίπεδο. Έμοιαζε να μην γνωρίζει τον τρόπο που έπρεπε να απελευθερώσει την μπάλα, με αποτέλεσμα να δεχτεί έντονη κριτική. Φυσικά δεν είναι πειστικό επιχείρημα ότι στις διακοπές... ξέχασε να σουτάρει.

Τι συμβαίνει πραγματικά

Πολλοί ήταν εκείνοι που δεν μπορούσαν με κανέναν τρόπο να εξηγήσουν τι συμβαίνει πραγματικά στον Φουλτζ. Οι ειδικοί πάντως υποστηρίζουν ότι ο λόγος για την αλλαγή αυτή προς το χειρότερο, ήταν απόφαση που πάρθηκε για να βελτιώσει τα ποσοστά του. Το αποτέλεσμα όμως ήταν το ακριβώς αντίθετο. Τι θα γίνει αργότερα, κανείς δεν έχει τη σιγουριά για να τοποθετηθεί. Αρχικά αυτό που ενδιαφέρει είναι να καταφέρει να επιστρέψει υγιής στα γήπεδα... Μέχρι τότε, τα ερωτηματικά θα παραμένουν...

Δείτε βίντεο με τον Φουλτζ σε δράση:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ