24.7 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Ένας πρώην της Κηφισιάς… γράφει ιστορία στους Σέλτικς! (vids)

Η... γκίνια των τραυματισμών για τους Σέλτικς τους έφερε σε θέση να αναγκαστούν να πάρουν παίκτη στην περιφερειακή γραμμή, με τον άλλοτε γκαρντ της Κηφισιάς, Ξαβιέ Σάιλας, να είναι ο «εκλεκτός», πραγματοποιώντας ένα μοναδικό επίτευγμα στην ιστορία του ΝΒΑ.

Αν κάποια ομάδα θα έπρεπε να πάρει... Όσκαρ ατυχίας για την φετινή χρονιά στο ΝΒΑ, αναφορικά με τους τραυματισμούς που την ταλαιπωρούν, αυτή είναι οι Μπόστον Σέλτικς. Ο Γκόρντον Χέϊγουορντ, που αποτέλεσε το «μπαμ» της free agency το περασμένο καλοκαίρι, υπέστη ένα σοκαριστικό τραυματισμό στην πρεμιέρα, ενώ μέχρι το ξεκίνημα των playoffs οι «τριφυλλοφόροι» θα παίξουν χωρίς τους Κάιρι Ίρβινγκ και Μάρκους Σμαρτ, στην προσπάθεια για να πάρουν τον τίτλο στην Ανατολή από τους Καβαλίερς και όντες δεύτεροι αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια τους. Αξίζει να αναφέρουμε, επίσης, ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες απουσίαζε και ο Αλ Χόρφορντ λόγω ίωσης, με τις απουσίες να είναι πολλές και ουσιώδεις για τον Μπραντ Στίβενς.

Η λογική κίνηση που θα μπορούσαν να κάνουν οι «Κέλτες», συνεπώς, ήταν να προσθέσουν έναν παίκτη στο δυναμικό τους, και δη στη γραμμή των γκαρντ. Κάπως έτσι, αποφασίστηκε να υπογραφεί συμβόλαιο δέκα ημερών με τον Ξαβιέ Σάιλας, με τον 30χρονο «άσο» να επιστρέφει στο ΝΒΑ ύστερα από έξι ολόκληρα χρόνια.

Ο έμπειρος περιφερειακός, είχε αγωνιστεί για λίγο καιρό το 2015 στην Κηφισιά του Ηλία Παπαθεοδώρου στη Stoiximan.gr Basket League. Προερχόμενος την αργεντίνικη Κίμσα, τότε, είχε αγωνιστεί σε 14 παιχνίδια, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 11.9 πόντους ανά παιχνίδι, με 50% στα δίποντα, 33.8% στα τρίποντα και 86.2% στις βολές. Την ικανότητά του αυτή στο μακρινό σουτ, καθώς και στη δημιουργία όποτε το απαιτούν οι συνθήκες φαίνεται πως εκτίμησαν οι Σέλτικς, οι οποίοι τον έφεραν στις τάξεις τους μετά από δύο σεζόν και κάτι παραπάνω στην G-League και τους Νόρθερν Αριζόνα Σανς, ομάδα θυγατρική των Φοίνιξ Σανς, που μέχρι πρόσφατα ονομαζόταν Μπάκερσφιλντ Τζαμ.

Η μεταγραφή, όμως, ακόμη κι αν στο τέλος της ημέρας πρόκειται για μία απλή... ενίσχυση δέκα ημερών για τη Βοστόνη, με τον Σάιλας να παίρνει την ευκαιρία του, έχοντας παίξει στην καριέρα του σε δύο αγώνες ΝΒΑ, είναι ξεχωριστή για την ιστορία της λίγκας. Κι αυτό, γιατί ο πρώην... δικός μας, αποτελεί τον πρώτο παίκτη του πρωταθλήματος BIG3, που εντάσσεται σε ομάδα του ΝΒΑ.

Το BIG3, επιγραμματικά, είναι ένα πρωτάθλημα που διοργανώνει ο διάσημος ράπερ Ice Cube, με την παρουσία συνήθως πρώην NBAer σε αυτό, όπως ο Άλεν Άιβερσον, ο Ζερμέιν Ο' Νίλ, ο Μάικ Μπίμπι και άλλοι «αστέρες». Ο Ξαβιέ Σάιλας βρίσκεται, μάλιστα, στην ομάδα του άλλοτε πρωταθλητή με τους Σέλτικς, Μπράιαν Σκαλαμπρίνι. Άλλη μία σύνδεση που υπάρχει για τον ίδιο και το σύλλογο, επίσης, είναι το γεγονός ότι τη σεζόν 2012-2013 αγωνιζόταν στη θυγατρική τους ομάδα, τους Ρεντ Μέιν Κλόους.

Ο ύψους 1.96 γκαρντ, λοιπόν, κατάφερε να γίνει μία ξεχωριστή φιγούρα στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος και ελπίζει, ότι θα καταφέρει να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του κόουτς Στίβενς προς το πρόσωπό του.

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ