17.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ένας και μοναδικός…

Αυτά που κάνει ο Νικ Καλάθης θα εκτιμηθούν στο μέλλον, όταν ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα έχει σταματήσει την καριέρα του.

Η δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας νίκη των πρωταθλητών Ελλάδας επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει από μόνη της ιστορικό χαρακτήρα. Αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι πέρσι, οι «πράσινοι» είχαν νικήσει μόνο μία φορά από το 2010 και μετά, καταλαβαίνει εύκολα τον βαθμό δυσκολίας ενός τέτοιου επιτεύγματος. Παράλληλα ήταν και πολύ μεγάλη βαθμολογική ώθηση, καθώς παραμένουν σταθερά έκτοι και σε περίπτωση που αλώσουν το Μιλάνο την προσεχή αγωνιστική θα έχουν κάνει άλμα οκτάδας, ενώ θα... κρυφοκοιτάζουν και για ακόμα ψηλότερα.

Ο Ντίνος Μήτογλου πραγματοποίησε την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του, κάνοντας πάρτι στις δύο ρακέτες με 25 πόντους και 16 ριμπάουντ. Ο Θεσσαλονικιός φόργουορντ ήταν εκπληκτικός κι απέδειξε ότι πέρα από το μέλλον που έχει στην καριέρα του, διαθέτει και παρόν! Η δουλειά που κάνει ακόμα και τα καλοκαίρια φαίνεται και θα ήταν πολύ σημαντικό να παραδειγματιστούν και κάποιοι συμπαίκτες του.

Κέρδος για τον Παναθηναϊκό αποτέλεσε και ο Ουέσλι Τζόνσον. Ο Αμερικανός δεν έχει προσφέρει έως τώρα τα αναμενόμενα, όμως ήταν εξαιρετικός στα τελευταία δέκα λεπτά που πάτησε παρκέ, παρά το γεγονός ότι μέχρι το 36' ήταν απλά... θεατής από τον πάγκο. Ο Ρικ Πιτίνο ρίσκαρε με την περίπτωσή του και δικαιώθηκε απόλυτα, καθώς εκτός από τα δύο τρίποντα που έβαλε έχοντας «κρύο» αίμα, παράλληλα ήταν σπουδαίος και στην άμυνα, φιλοδωρώντας τον ασταμάτητο Μάικ Τζέιμς με μία μεγαλοπρεπέστατη τάπα. Καλά όμως όλα αυτά...

Το «τριφύλλι» θα ήταν μία ομάδα σαν τις υπόλοιπες αν δεν είχε στη σύνθεσή του τον Νικ Καλάθη. Πόσες φορές έχει γραφτεί και ειπωθεί ότι έχει πρόβλημα στο σουτ. Ότι δεν είναι ηγέτης και δεν βγαίνει μπροστά στα δύσκολα, αλλά και ότι δεν μπορεί να αντέξει την πίεση. Όλα αυτά τα σχόλια είναι κωμικοτραγικά. Πρόκειται για τον κορυφαίο πόιντ γκαρντ της EuroLeague. Κι εκείνον που αν συνεχίσει να παίζει στη διοργάνωση μέχρι το τέλος της καριέρας του, θα σπάσει πάρα πολλά ρεκόρ.

Ήδη από χθες (3/1) έχει γράψει ιστορία καθώς μόνος του μετράει περισσότερα double double (42) απ' όσα έχουν αθροιστικά οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Βασίλης Σπανούλης, Θοδωρής Παπαλουκάς και Μίλος Τεόντοσιτς (41). Παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης με 20+ πόντους και 15+ ασίστ, σ' έναν μόλις αγώνα. 

Οι αριθμοί του είναι... εξωπραγματικοί. Η παραμονή του στην Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό αποδεικνύουν ότι αποτελεί ορθή κίνηση να είναι χτισμένη η ομάδα γύρω του, διότι έχει το μοναδικό χάρισμα να κάνει... μάγκες όλους τους συμπαίκτες του. Οι 17 ασίστ που μοίρασε σε εκτός έδρας παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας -τρίτη καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας- σε συνδυασμό με τους 22 πόντους του, σκοράροντας το μεγάλο σουτ που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση μαρτυρούν την πραγματικότητα.

Ο Καλάθης κάνει πράγματα που άλλοι παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου δεν τα έχουν φανταστεί καν. Και δεν παίζει μπάσκετ την χρυσή εποχή των μεγάλων μπάτζετ, όταν ακόμα οι «αιώνιοι» σπαταλούσαν εκατομμύρια ευρώ για να έχουν τους καλύτερους παίκτες σε κάθε θέση.

Πλέον το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο εκτός έδρας αποτελεί κρίσιμο σταυροδρόμι. Ενδεχόμενη νίκη θα δημιουργήσει όνειρα για θέση πάνω από την εξάδα, καθώς ακολουθούν τρεις σερί εντός έδρας αναμετρήσεις. Έως τότε όμως, υπάρχει ο αγώνας πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ