23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ένας αγώνας, μια σεζόν στην Κόρινθο

Η τελευταία πράξη γράφεται σήμερα (19/5) στη Γ' Εθνική με τους αγώνες κατάταξης σε Νότο και Βορρά να είναι ικανοί να φέρουν ευχάριστα νέα το καλοκαίρι, ενώ υπάρχουν και δύο ομάδες που παίζουν... τη ζωή τους.

Νότος

Στον Νότο ξεκινάμε με τον αγώνα παραμονής, γιατί αυτός είναι ο πλέον καθοριστικός. Ο ηττημένος, άλλωστε, πάει στις τοπικές κατηγορίες, από τις οποίες σε μερικές περιπτώσεις είναι και δύσκολο να επανέλθεις. Ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης, που είχε ρεκόρ 11-15 στο 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής, συναντά το Ληξούρι, που είχε ακριβώς το ίδιο ρεκόρ, στο Λέχαιο Κορινθίας, αποτελώντας έναν τόπο ιστορικό για τις δύο ομάδες. Το σύνολο του Κώστα Μεγαγιάννη, σε «χτίσιμο» Θοδωρή Γιαννακόπουλου, που με ένα από τα πιο χαμηλά μπάτζετ όλων των εποχών στην κατηγορία ανέτρεψε όλα τα δεδομένα και στις λεπτομέρειες δεν πανηγύρισε τη σωτηρία του στην απόλυτη υπέρβαση, συναντά μια ομάδα που έριξε παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας αυτής, όπως ο Έσπερος Πατρών και ο Κεραυνός Αιγίου, για να διεκδικεί εκείνη την καθιέρωσή της στις εθνικές κατηγορίες. Η «μάχη χαρακωμάτων» θα φέρει τον έναν να αισθάνεται δικαιωμένος για τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς και τον άλλο να πηγαίνει σπίτι του.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους αγώνες κατάταξης, σε αυτόν της τρίτης θέσης συναντάμε στην Χαλκίδα τη Μεγαρίδα και τον Λοκρό Αταλάντης. Η πρώτη είχε 22-4 στον 1ο όμιλο, μην αντέχοντας όμως στον πολύ υψηλό ανταγωνισμό με το Αιγάλεω και τον Ιωνικό ΝΦ, ενώ η δεύτερη είχε 21-5 στο δεύτερο όμιλο, χάνοντας το ντέρμπι ανόδου με τα Μελίσσια την τελευταία αγωνιστική. Ο νικητής γίνεται και αυτόματα προνομιούχος για θέση στη Β' Εθνική, καθώς τα τελευταία χρόνια προκύπτει πάντα τέτοια. Για την τέταρτη θέση, βρίσκουμε την Αχαγιά και τον Αργοναύτη Τριγλίας Ραφήνας, που τελείωσαν με ρεκόρ 19-7 στους ομίλους τους και τον τελευταίο μήνα... σκέφτονταν αυτό τον αγώνα, αφού τα αποτελέσματα από τότε έδειχναν, ότι δεν μπορούσαν να ορίσουν διαφορετικά τη μοίρα τους.

Βορράς

Αγώνας παραμονής εδώ δεν υπάρχει, οπότε προχωράμε αμέσως στους αγώνες κατάταξης, που επίσης δίνουν δικαίωμα στο όνειρο της Β' Εθνικής. Για την τρίτη θέση, ο Πρωτέας Γρεβενών που σημείωσε ρεκόρ 20-4, αλλά έχασε την άνοδο από τη Δόξα Λευκάδας λόγω της διαφοράς στους αγώνες μεταξύ τους, συναντά στη Βέροια τον Πολύγυρο, που με το 16-10 που είχε στον 4ο όμιλο ψάχνει ένα καλό φινάλε σε μια χρονιά, που τον βρίσκει και πάλι σε αυτού του είδους την αναμέτρηση. Για την τέταρτη θέση, ο ΑΓΣ Ιωαννίνων έρχεται με το 17-7 από τον 3ο όμιλο, για να βρει στην Νεάπολη τον Λεύκιππο Ξάνθης με 16-10 από τον 4ο όμιλο. Ο πρώτος ήξερε... από καιρό τη μοίρα του, ενώ ο δεύτερος εξασφάλισε τη θέση του την τελευταία αγωνιστική, χάνοντας την τρίτη στην ισοβαθμία με τον Πολύγυρο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Αγώνες κατάταξης

Κυριακή 19 Μαϊου

Βέροιας 14.00 Πρωτέας Γρεβενών-Πολύγυρος Παπαγερίδης-Ντόγκας (Καλότσης)

Νεάπολης Θ. 16.00 ΑΓΣ Ιωαννίνων-Λεύκιππος Ξάνθης Λουλουδιάδης-Τζιοπάνος Γ. (Αχταρίδης)

Λεχαίου 17.00 Αχαγιά 82-Αργοναύτης Τριγλίας Κοτσιμπος-Ρίζος (Μαυραντζάς)

ΔΑΚ Χαλκίδας 17.00 Μεγαρίδα-Λοκρός Αταλάντης Τσακαλογιάννης-Φάκαρος (Κάλφα)

Αγώνας Μπαράζ Υποβιβασμού

Κυριακή 19 Μαϊου

Λεχαίου 14.00 Νέο Ληξούριο-Ίκαρος Ν. Σμύρνης Παντελίδης-Κοντίλης (Ελένης)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ