24.5 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Έκανε «σπίτι» του το ΟΑΚΑ ο Προμηθέας (vids)

Ο Προμηθέας Πάτρας άλωσε για δεύτερη σερί φορά το ΟΑΚΑ νικώντας αυτήν την φορά τον Παναθηναϊκό με 80-78, κάνοντας επική ανατροπή στο φινάλε.

Οι «πράσινοι» έχουν το καλύτερο ρεκόρ στη Basket League όμως «έπεσαν» στο 10-2, ενώ οι φιλοξενούμενοι απέδειξαν ότι δεν αστειεύονται, και νίκησαν ξανά στην Αθήνα φτάνοντας στο 8-4.

Από το πρώτο δεκάλεπτο φάνηκε ότι το παιχνίδι θα είχε χαρακτήρα ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ (16-14).

Η δεύτερη περίοδος ανήκε στο συγκρότημα του Μάκη Γιατρά το οποίο κατάφερε να κυριαρχήσει και στις δύο πλευρές του παρκέ και μάλιστα ξέφυγε με διαφορά δέκα πόντων (33-43) λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου που ολοκληρώθηκε 36-43.

Η αναμενόμενη αντίδραση από τους γηπεδούχους ήρθε στο τρίτο κομμάτι του αγώνα. Με ηγέτη τον Ιωάννη Παπαπέτρου και επιμέρους σκορ 22-12, στο 30', ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 58-55.

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να κυριαρχεί και στην τελευταία περίοδο και με τον αρχηγό του να είναι «ζεστός» ξέφυγε με 70-61. Ωστόσο ακολούθησε σερί 10-0 των φιλοξενούμενων που προηγήθηκαν (70-71). Σε αυτό το σημείο ήταν η σειρά του «τριφυλλιού» να κάνει ένα δικό του σερί και να φανεί ότι «καθάρισε» το ματς, καθώς ξέφυγε με 78-71, 70'' πριν το φινάλε. 

Ωστόσο ο Προμηθέας δεν τα παράτησε και μείωσε με τρίποντο του Λούντζη σε 78-74. Ακολούθησε λάθος του Μακ, εύκολο καλάθι του Έβανς για το 78-76 στα 28''. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και ο Παναθηναϊκός έκανε λάθος με τον Μήτογλου. Οι Πατρινοί το εκμεταλλεύτηκαν και ισοφάρισαν σε 78-78. Ο Κάτας πήρε τάιμ άουτ αλλά ο Μποχωρίδης έχασε ξανά την μπάλα στο κατέβασμα και οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με ιστορικό διπλό 78-80, καθώς ο Θεσσαλονικιός γκαρντ έκανε κακή επιλογή και στην τελευταία φάση, σουτάροντας άστοχο τρίποντο από τα 8,5 μέτρα.

ΟΙ ΗΡΩΕΣ: Ο Γιάννης Αθηναίου ήταν ο άνθρωπος ο οποίος κράτησε όρθιο στα δύσκολα τον Προμηθέα Πάτρας και σκόραρε 18 πόντους, ενώ 17 πρόσθεσε ο Τζεράι Γκραντ και 16 ο αδερφός του Τζέριαν, με τον Έβανς πάντως να υπογράφει τον θρίαμβο της ομάδας του Γιατρά παίρνοντας το «πορτοφόλι» του Μποχωρίδη και σκοράροντας το νικητήριο καλάθι. Για τους ηττημένους ξεχώρισαν ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 26 πόντους και ο Ντίνος Μήτογλου με 16 πόντους και 15 ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στα ριμπάουντ με 36 έναντι 26 αλλά δεν αποδείχτηκε αρκετή αυτή η υπεροπλία για να πάρει τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους σούταραν καλύτερα στα τρίποντα (7/17) και μπόρεσαν να δραπετεύσουν με το διπλό κλέβοντας μπάλες στο φινάλε.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε videos:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ