18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Άρθηκε η τιμωρία του Ολυμπιακού από την Ευρωλίγκα

Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει ξανά μεταγραφές, αφού έληξε η προσωρινή απαγόρευση που του είχε επιβληθεί από την Ευρωλίγκα, για παραβίαση του κανονισμού του Financial Fair Play.

Η Ευρωλίγκα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως το προσωρινό μέτρο -από τις 31 Ιανουαρίου- δεν ισχύει πια, έτσι οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν -από τις 25 Φεβρουαρίου- να χρησιμοποιήσουν κανονικά στους αγώνες τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου τους νεοαποκτηθέντες παίκτες τους, δηλαδή τους Ντουάιτ Μπάικς και Σακίλ Μακ Κίσικ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα τους έχει στη διάθεσή του αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (27/02, 21.05) στη «Menora Mivtachim Arena» για την 26η αγωνιστική.

Η ανακοίνωση: «Η αρμόδια επιτροπή του Finance Panel της Ευρωλίγκας έλαβε την απόφασή της σχετικά με την κατάσταση συμμόρφωσης του Ολυμπιακού με τους Κανονισμούς Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR). Η διαδικασία κινήθηκε με βάση την εικαζόμενη παράβαση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, παραλείποντας να παράσχει πληροφορίες και τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων σχεδίων συμμόρφωσης σύμφωνα με τα άρθρα 32. α), δ) και ε) αντιστοίχως, του πειθαρχικού κώδικα της Ευρωλίγκας.

Η υπόθεση αναφέρθηκε από την Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης της Καλαθοσφαίρισης της Ευρωλίγκας και είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή απαγόρευση στον Ολυμπιακό να δηλώσει νέους παίκτες σε διάστημα 30 ημερών, ενώ το Finance Panel εξέταζε τη διαδικασία. Ως αποτέλεσμα αυτής της αναθεώρησης, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε:

1. Ο Ολυμπιακός είναι υπεύθυνος για τις παραβάσεις που προβλέπονται στο άρθρο 32. α) και δ) του Πειθαρχικού Κώδικα της Ευρωλίγκας.
2. Ο Ολυμπιακός τιμωρείται με περιορισμό των εξόδων στους παίκτες ως εξής: α) Μείωση κατά 7,5% (από 65% σε 57,5%) του επιτρεπόμενου ακαθάριστου μισθολογικού κόστους για την περίοδο της 2020-21 στην Ευρωλίγκα, β) Μείωση κατά 5,0% (από 65% σε 60%) του επιτρεπόμενου ακαθάριστου κόστους μισθοδοσίας για τη σεζόν 2021-22 στην Ευρωλίγκα.
3. Η απαγόρευση της δήλωσης νέων παικτών που επιβλήθηκε ως προσωρινό μέτρο στις 31 Ιανουαρίου 2020 λήγει την ημερομηνία της παρούσας απόφασης, επομένως στις 25 Φεβρουαρίου του 2020».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ