24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Άρης-Ιωνικός 74-62: Όμηρος για φίλημα (vid)

Μετά τις back to back νίκες επί της Λάρισας και του Ηρακλή, ο Άρης δημιούργησε προσδοκίες για πλέι οφ. Ξεφούσκωσε και έμπλεξε αλλά σήμερα ξεμπέρδεψε οριστικά με τα σενάρια υποβιβασμού αφού νίκησε τον Ιωνικό στο Nick Galis Hall με 74-62, παρά την απώλεια του Κουίντον ΝτεΚόζι και αφού ευτύχησε να βρει έναν απρόσμενο πρωταγωνιστή, στο πρόσωπο του 18χρονου Όμηρου Νετζήπογλου. Έτσι αφενός δεν χρειάζεται να περιμένει τα αυριανά παιχνίδια της Λάρισας και του Μεσολογγίου, αφετέρου είναι πια αδιάφορος ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής και του αγώνα στο Περιστέρι. Ο Ιωνικός είχε την ευκαιρία να «αγκαλιάσει» το εισιτήριο για τα πλέι οφ αλλά υποχρεώθηκε να βλέπει την πλάτη του αντιπάλου του για 40 λεπτά.

 

Η απουσία του ΝτεΚόζι έκανε τον Σάββα Καμπερίδη να χρησιμοποιήσει στην πεντάδα τον 18χρονο Όμηρο Νετζήπογλου που άρχισε εντυπωσιακά το ματς με επτά πόντους στα τρία πρώτα λεπτά με αποτέλεσμα ο Άρης να προηγηθεί με 9-2. Οι γηπεδούχοι τρυπούσαν με ευκολία τη ζώνη «2-3) που κατά την προσφιλή του πια συνήθεια, επιστράτευσε από την αρχή ο Ιωνικός και με 6/6 δίποντα ήταν στο 15-8 στο 6'. Οι Νικαιώτες μέσα από ένα καλό δίλεπτο μάζεψαν τη διαφορά (18-15 στο 8') για να κλείσει η πρώτη περίοδος με το 20-18.

 


Η παραγωγικότητα των ομάδων περιορίστηκε στη δεύτερη περίοδο και έπειτα από έξι λεπτά το επιμέρους σκορ ήταν 7-8 (27-26). Με τον Μιλόσεβιτς σταθερά καλό (τελείωσε το ημίχρονο με 12 πόντους) ο Άρης άνοιξε τη διαφορά στους έξι (32-26) αλλά στο τέλος του ημιχρόνου η διαφορά ήταν και πάλι στους δύο (34-32) με τον Ιωνικό να μην έχει πάρει ούτε μία φορά το προβάδισμα.

 

 

Ο Νετζήπογλου μπήκε στην τρίτη περίοδο όπως και στην πρώτη και φτάνοντας τους 18, οδήγησε τον Άρη στο +11 (52-41 στο 25'), παρότι έχασε και τον Γιάννη Κουζέλογλου με διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο. Ο Ιωνικός έβρισκε λύσεις στην επίθεση, κατά βάση με τον Χόλογουελ, όμως στην άμυνα δεν έβαζε δύσκολα στους γηπεδούχους (60-49 στο 29').

 

 

Τα πρώτα τρία λεπτά της τέταρτης περιόδου κύλησαν χωρίς σκορ (μετά το 61-53 στο 30') αλλά στα μισά της, ο Άρης συνέχισε να έχει το πάνω χέρι (66-56) και επί της ουσίας δεν επέτρεψε στον Ιωνικό να πιστέψει ότι θα μπορούσε να κάνει ότι δεν είχε καταφέρει μέχρι εκείνο το σημείο.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Θέλει και ρώτημα; Ο Όμηρος Νετζήπογλου σκόρπισε χαμόγελα όχι μόνο στον Άρη αλλά σε κάθε γωνιά του ελληνικού μπάσκετ, αφού ένα παιδί που προ ημερών υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο του, έκανε μια εμφάνιση που θα τη ζήλευε και βετεράνος. Αξιοποίησε κάθε δευτερόλεπτο της συμμετοχής του, σκοράροντας και δίνοντας λύσεις με την ενέργεια αλλά και το θράσος του, για να τελειώσει το παιχνίδι με 22 πόντους, 8/12 σουτ, τέσσερα ριμπάουντ, τρεις ασίστ και δύο κλεψίματα. Τελικά, έστω και στο φινάλε τη σεζόν, φαίνεται κάτι καλό να βγαίνει για τον Άρη.

 

 

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Ο Ιωνικός δεν μπορούσε να κάνει ούτε τα στοιχειώδη στην επίθεση και τελείωσε το παιχνίδι με 19/59 σουτ, επίδοση που δεν του επέτρεψε να πάρει ούτε μία φορά το προβάδισμα.

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

Photo Credits Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ