18 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Άρεσε για τρία δεκάλεπτα κόντρα στη Ρίτας ο Παναθηναϊκός

Στο τελευταίο του φιλικό παιχνίδι επί λιθουανικού εδάφους, ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Ρίτας Βίλνιους εκτός έδρας με 75-67.

Οι «πράσινοι» μετά τους δύο αγώνες με Ζαλγκίρις και Άλμπα Βερολίνου στο τουρνουά της Ευρωλίγκας στο Κάουνας, έπαιξαν κι έναν ακόμα με τη Ρίτας στην πρωτεύουσα της χώρας της Βαλτικής.

Το «τριφύλλι» που αγωνίστηκε χωρίς τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Χάουαρντ Σαντ-Ρόος. Ο πρώτος ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στη μέση του και κρίθηκε σκόπιμο να προφυλαχθεί, ενώ και ο Κουβανός είχε υποστεί διάστρεμμα σε φιλική αναμέτρηση με τον Ηρακλή κι έμεινε εκτός δράσης για δεύτερο σερί φιλικό.

Παράλληλα ο Γιώργος Βόβορας είχε φανερή πρόθεση να δώσει χρόνο σε όλους τους παίκτες του και ειδικότερα σε όσους δεν είχαν παίξε αρκετά ή καθόλου στα παιχνίδια του Κάουνας.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο με την ελληνική ομάδα να προηγείται στο φινάλε του με 22-19. Οι πρωταθλητές ανέβασαν απόδοση στη δεύτερη περίοδο και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, έχοντας άνετα την πρωτοπορία με διαφορά δέκα πόντων (41-31).

Το τρίτο κομμάτι του αγώνα ήταν και το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν και στις δύο πλευρές του παρκέ και ξέφυγαν με μεγάλες διαφορές, ενώ στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 64-45 κι όλα έμοιαζαν να έχουν κριθεί.

Παρ' όλα αυτά στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι αντεπιτέθηκαν, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι στο παρκέ για το «τριφύλλι» δεν βρίσκονταν τα «πρώτα βιολιά», αλλά παίκτες οι οποίοι αναμένεται να έχουν συμπληρωματικό ρόλο στο ρόστερ. Η Ρίτας Βίλνιους πλησίασε στους τέσσερις πόντους (71-67), όμως στο φινάλε ο Παναθηναϊκός ήταν ψύχραιμος και πήρε τη νίκη με 75-67.

Κορυφαίος για τους πρωταθλητές Ελλάδας ήταν ξανά ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ενώ θετικός ήταν και ο Ζακ Όγκαστ, με τον Γιώργο Καλαϊτζάκη να έχει καλές και κακές στιγμές. Στον αντίποδα προβλημάτισαν με την απόδοσή τους ο Άαρον Ουάιτ ο οποίος μοιάζει εκτός κλίματος, αλλά και ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι τα περίμεναν όλα από τους δύο νεοφερμένους Αμερικανούς τους. Ο λόγος για τον Άντριου Γκάουντλοκ και τον Ντεμέτριους Τζάκσον. Αμφότεροι σκόραραν αρκετά αλλά δεν θα μπορούσαν να νικήσουν μόνοι τους τον Παναθηναϊκό.

Πλέον το «τριφύλλι» επιστρέφει στην Αθήνα και θα συνεχίσει την προετοιμασία του, ενόψει της πρώτης επίσημης υποχρέωσής του, του Σούπερ Καπ που θα διεξαχθεί την προσεχή εβδομάδα στο γήπεδο του Περιστερίου.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα στην παρακάτω εικόνα:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ