21 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Άρεσαν «πράσινοι» και Βάσκοι, προβλημάτισαν οι «πλούσιοι»

Η δεύτερη ημέρα της πρώτης στροφής της Euroleague ολοκληρώθηκε αισίως, μετά από τέσσερις άκρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και τις «πλούσιες»,τόσο οικονομικά, όσο και από άποψη ανθρώπινου δυναμικού, Αρμάνι Μιλάνο και Ρεάλ Μαδρίτης, να μην κάνουν το αναμενόμενο ξεκίνημα. 

Ευχάριστη έκπληξη προκάλεσε η επικράτηση του Παναθηναϊκού επί της Χίμκι στη Ρωσία με 78-76. 

Πολλές ήταν οι απουσίες και για τους δύο αντιμαχόμενους, γεγονός που αποτέλεσε εφαλτήριο για την ανάδειξη απρόσμενων πρωταγωνιστών, όπως ο Λευτέρης Μποχωρίδης (10 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, αλλά και 4 λάθη) από πλευράς Παναθηναϊκού και ο Βιάτσεσλαβ Ζάιτσεφ (11 πόντοι) για την Χίμκι

Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα πάλεψε από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης και διακαιώθηκε στο φινάλε. 

Όλη η προσοχή του «τριφυλλιού» θα στραφεί τώρα στο προσεχές ντέρμπι «αιωνίων» (9/10, 21:00)  στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Euroleague

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ της αναμέτρησης ΕΔΩ

Στη δεύτερη χρονικά αναμέτρηση της ημέρας, η Φενέρμπαχτσε που διανύει νέα εποχή υπό τις οδηγίες του Ιγκόρ Κοκόσκοφ πήρε άνετη νίκη με 77-63 απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα του Σάσα Ομπράντοβιτς. 

Ηγετική εμφάνιση από τον Νάντο Ντεκολό με 12 πόντους, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ και μελανό σημείο τα 4 λάθη στα οποία υπέπεσε. Πρώτος σκόρερ ο Λορέντζο Μπράουν με 17 πόντους. 

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ της αναμέτρησης ΕΔΩ

Αναπάντεχο ντέρμπι είχαμε στη Γερμανία, αφού η Αρμάνι Μιλάνο και η Μπάγερν Μονάχου χρειάστηκαν το έξτρα πεντάλεπτο για να λύσουν τις διαφορές τους (70-70 κ.α) με τον Σέιβον Σίλντς να δίνει τελικά την νίκη στους φιλοξενούμενους, γράφοντας το τελικό 81-79

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Μάλκολμ Ντιλέινι με 17 πόντους και 8 ασίστ, ενώ από πλευράς Μπάγερν πρώτος σκόρερ ήταν ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ουέιντ Μπόλντγουιν που τελείωσε το ματς με 18 πόντους, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα αλλά και 3 λάθη. 

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ της αναμέτρησης ΕΔΩ

Στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής, η Μπασκόνια πήρε το ισπανικό ντέρμπι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας με 76-63

Τίποτα δε λειτούργησε καλά για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο, που ήταν άστοχη, δεν μπορούσε να δημιουργήσει και υπέπεσε σε 15 λάθη. Εμφάνιση πολύ έξω από τα στάνταρ της «βασίλισσας». 

Αντίθετα οι Βάσκοι, έχοντας ακόμα αυτοπεποίθηση από την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος μέσα στο καλοκαίρι, έδειξαν από νωρίς ότι φέτος θα ψάξουν το κάτι παραπάνω στη διοργάνωση. 

Τρομερή εμφάνιση από τον Πιερία Χένρι με 23 πόντους και 6 ασίστ που μεταφράστηκαν σε 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. 

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ