21.1 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Άνδρες και γυναίκες μαζί (vid+pics)

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, τίμησε και η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μέσω αγώνων που έλαβαν χώρα στο Μπαλί.

Το Διεθνές Ίδρυμα Καλαθοσφαίρισης της FIBA (IBF) δεν θα μπορούσε να μην υποστηρίζει τους εκπροσώπους γένους θηλυκού και να μην τάσσεται υπέρ της ισότητας των δύο φύλων. Διάφορες δράσεις έχει διοργανώσει κατά καιρούς, παγκοσμίως, η τελευταία φιλοξενήθηκε στο νησί της Ινδονησίας, με τη συμμετοχή νεαρών ανδρών και γυναικών από δεκατέσσερις διαφορετικές χώρες.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης διοργάνωσε την πρώτη έκδοση ενός μικτού τουρνουά 3Χ3, του «Youth Leaders Cup», το οποίο ευχαριστήθηκαν ιδιαίτερα οι συμμετέχοντες και απέσπασε κολακευτικά σχόλια από όλους. «Οι μικτοί αγώνες είναι μια μοναδική πρωτοβουλία, που δείχνει πως τα κορίτσια μπορούν να κάνουν ό,τι και τα αγόρια», ανέφερε η Ντανίκα Καμπρέρα από το Γκουάμ, ενώ η Αμάντα Λουίζ Αλεχαντρίνο από τις Φιλιππίνες συμπλήρωσε: «Πρόκειται για συναρπαστική εμπειρία, που έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συναντηθούν όλοι μαζί και να παίξουν μπάσκετ. Τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια έδειξαν τις ικανότητές τους και απέδειξαν ότι το φύλο δεν αποτελεί ζήτημα».

Στην ανακοίνωσή της η FIBA αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως το IBF στηρίζει την καμπάνια «Ισότητα για το καλύτερο» και πιστεύει, επίσης, πως ένας καλύτερος κόσμος μπορεί να υπάρξει μόνο μέσω της ισότητας των δύο φύλων. Εξάλλου, όπως προσθέτει, η ισότητα ανδρών-γυναικών στον αθλητισμό και, δη, στο μπάσκετ αποτελεί «πύλη» για να επέλθει ισότητα και παγκοσμίως, στις κοινωνίες.

https://www.youtube.com/watch?v=WTO2wYyTff8



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ