23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Άναψαν τα αίματα στο Τορίνο με τον Ντελφίνο και τον γιο του ιδιοκτήτη

Η χρονιά ξεκίνησε με αισιοδοξία για την Τορίνο, κάνοντας αρχή από την κίνησή της να φέρει στην Ευρώπη έναν από τους μεγαλύτερους προπονητές του ΝΒΑ, τον Λάρι Μπράουν. Τα πράγματα δεν πήγαν καλά, οι νίκες δεν ήρθαν σε αντίθεση με τις ήττες που έγιναν... βουνό. Ο εκνευρισμός ακολούθησε την ανοδική πορεία του αριθμού των αρνητικών αποτελεσμάτων και μετά τον αγώνα με την Αβελίνο ο 25χρονος Φραντσέκο Φόρνι, γιος του ιδιοκτήτη της ομάδας και αντιπρόεδρος ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με τον Αργεντίνο Κάρλος Ντελφίνο!

Το ρεπορτάζ από την Ιταλία αναφέρει πως ο Φόρνι υιός μπήκε στα αποδυτήρια... φουριόζος μετά την ήττα από την Αβελίνο να μιλήσει στην ομάδα, προκαλώντας όμως μόνο εκνευρισμό στους παίκτες με τα νεύρα να χτυπάνε κόκκινο και τον Ντελφίνο να απαντά σε... ανάλογο ύφος.

«Μετά την ήττα από την Αβελίνο πήγα στα αποδυτήρια και είχαμε μια φυσιολογική συζήτηση με τους παίκτες τους οποίους έθεσα προ των ευθυνών τους. Ο Ντελφίνο ήταν ο μόνος που δεν δέχθηκε την κριτική. Σχεδόν μου επιτέθηκε. Λαμβάνοντας υπόψην αυτή του την συμπεριφορά θα πρέπει να αποφασίσουμε την άμεση αποπομπή του από την ομάδα».

Εννοείται πως ο Ντελφίνο έχει την δική του οπτική γωνία σε όλη αυτό: «Παίζω μπάσκετ 20 χρόνια και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με κανέναν. Αυτό το παιδί εισέβαλλε στα αποδυτήρια, ένα μέρος που δεν είναι για όλους μετά από έναν αγώνα και άρχισε να λέει πράγματα, κατηγορώντας κάποιους από τους συμπαίκτες μου. Ήταν κάτι που με ενόχλησε και του απάντησα. Κι εδώ πρέπει να πω πως δεν ήμουν ο μόνος που του φώναξε, όπως επίσης πως δεν υπήρχε κανενός είδους φυσική επαφή. Αστειεύεστε; Θα το ξανάκανα! Πάντα υπερασπίζομαι τους συμπαίκτες μου απέναντι στους άλλους. Οι συμπαίκτες σου είναι τα αδέλφια σου. Ποτέ δεν θα δεχθώ κάποιον που προσπαθεί να δημιουργήσει ρήξη στα αποδυτήρια. Δεν εξαρτώμαι από τον μισθό αυτή της οικογένειας (Φόρνι) για να ζήσω. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου φέρεται όπως έχει συνηθίσει αυτή η οικογένεια να φέρεται. Θα ξανάκανα ότι έκανα για όλους αυτούς που με έναν να νιώσω σπίτι μου το Τορίνο αυτούς τους δύο μήνες. Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στο μπάσκετ. Ελπίζω να φύγουν σύντομα, όπως φημολογείται. Διοικούν σε ένα όμορφο άθλημα και πολύς κόσμος ζει από το μπάσκετ. Νομίζουν πως μπορούν να φέρονται σε όλους σαν να είναι σκλάβοι τους. Αν θέλουν ας βγούμε στο γήπεδο, εγώ, αυτός, η μητέρα του Φραντσέσκο Φόρνι, ο πατέρας του και να δούμε οι φίλαθλοι ποιος θέλουν να μείνει και ποιος να φύγει. Έχω κάνει περισσότερα για την Τορίνο σε δύο μήνες, από ότι αυτοί τα τελευταία δύο χρόνια. Επαναλαμβάνω... Πρώτα είμαι άνθρωπος και προσωπικότητα και μετά παίκτης. Και θα ξανάκανα ότι έκανα για να υπερασπιστώ τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή μου και όσους θέλουν να χωρίσουν αυτή την ομάδα στα δύο».

(Πηγές: Tuttosport, Sportando, Basket Universo)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ