28.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Άλλαξε τέσσερις ομάδες σε έξι ημέρες ο Αρίζα (vid)

Ο Τρέβορ Αρίζα υπέγραψε το 2019 διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Σακραμέντο Κινγκς, αντί του ποσού των 25 εκατ. δολαρίων. Για τη δεύτερη σεζόν προβλέπεται να πάρει 12,8 εκατ. δολάρια, άγνωστο μέχρι στιγμής από ποια ομάδα.

Ο 35άχρονος φόργουορντ δεν συμπλήρωσε καν χρόνο στους «βασιλιάδες», αφού τον περασμένο Ιανουάριο έγινε ανταλλαγή στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Ωστόσο, ούτε σε αυτούς συμπλήρωσε χρόνο. Ο παίκτης, μάλιστα, άλλαξε σε λιγότερο από μία εβδομάδα τέσσερις ομάδες, για να καταλήξει στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, κάνοντας ένα νοητό «ταξίδι» 7.370 χιλιομέτρων. Εκτός εάν τον ανταλλάξουν κι εκείνοι…

Κανείς δεν θέλει τον Τρέβορ Αρίζα, ο οποίος ξυπνάει καθημερινά και δεν γνωρίζει σε ποια ομάδα ανήκει! Πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων ανήκε στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, εκείνοι όμως προχώρησαν σε ανταλλαγή με τους Χιούστον Ρόκετς, για να πάρουν το Ρόμπερτ Κόβινγκτον και δύο επιλογές ντραφτ για φέτος και το 2021. Ωστόσο, στις «ρουκέτες» έμελλε να μείνει για κάποιες ώρες.

Οι Τεξανοί τον έστειλαν μαζί με το νούμερο 16 του φετινού ντραφτ (Αϊζάια Στιούαρτ) στους Ντιτρόιτ Πίστονς, με τα «πιστόνια» να τους δίνουν ως αντάλλαγμα μία επιλογή πρώτου γύρου μελλοντικού ντραφτ και μία δεύτερου γύρου για το ντραφτ του 2021. Ούτε στο Μίσιγκαν, όμως, κατά πώς φαίνεται τον υπολόγιζαν για το νέο πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

Οι Ντιτρόιτ Πίστονς προχώρησαν σε τριπλή ανταλλαγή με τους Ντάλας Μάβερικς και τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, με τον Τρέβορ Αρίζα να καταλήγει στις «βροντές», μαζί με τον Τζάστιν Τζάκσον. Ο Τζέιμς Τζόνσον πήγε στους «Μαβς» και ο Ντελόν Ράιτ στα «πιστόνια».

https://www.youtube.com/watch?v=KClu2rthSCA

Ύστερα από μία χρονιά στο UCLA ο Τρέβορ Αρίζα επιλέχθηκε στο νούμερο 43 του ντραφτ του 2004 από τους Νιου Γιορκ Νικς, στους οποίους έμεινε μέχρι το 2006. Ακολούθησαν οι Ορλάντο Μάτζικ, Λος Άντζελες Λέικερς, Χιούστον Ρόκετς, Νιου Ορλίνς Πέλικανς, Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, Σακραμέντο Κινγκς και Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Με τους «λιμνανθρώπους» το 2019 αναδείχθηκε και πρωταθλητής στο ΝΒΑ. Στην 16άχρονη καριέρα του, σε 1.06 ματς κανονικής περιόδου έχει κατά μέσο όρο 10,5π., 4,8 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ και 1,5 κλεψίματα σε 29.7’, ενώ σε 102 παιχνίδια πλέι οφ έχει 10,3π., 5 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ και 1,4 κλεψίματα σε 32.3’.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ