20.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τακιανός: “Υπάρχει μέταλλο στην ομάδα”

Ο Φώτης Τακιανός ανέλυσε διεξοδικά το παιχνίδι που έκανε η Δόξα κόντρα στην ΑΕΚ και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι παίκτες της ομάδας του έχουν μέταλλο, που θα τους βοηθήσει στο μέλλον. 

"Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΕΚ για τη σημερινή νίκη, αλλά και για την πορεία της στο πρωτάθλημα και την ευρωπαϊκή της πορεία", δήλωσε αρχικά ο προπονητής της Λευκάδας. Και πρόσθεσε: 

"Εμάς τελειώνοντας το παιχνίδι μας μένει μια πικρία θα έλεγα με τη λογική ότι εμφανιστήκαμε για 40 λεπτά άκρως ανταγωνιστικοί, καθώς ήταν ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα της οποίας η ποιότητα, το βάθος, το ρόστερ και η εμπειρία είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Άρα σημαίνει ότι οι απαιτήσεις του παιχνιδιού είναι μεγάλες. Εφόσον εμείς μπορέσαμε και για 40 λεπτά είμαστε ανταγωνιστικοί, να μην επιτρέψουμε στην ΑΕΚ να ξεφύγει. Να την κυνηγάμε για 40 λεπτά. Κάποιες φορές να επιβάλουμε το παιχνίδι μας.

Καταλαβαίνεται ότι πλησιάσαμε στα τρία προηγούμενα στοιχεία την ΑΕΚ. Σε ποιότητα αποφάσεων κυρίως, φυσικά στερηθήκαμε το βάθος του ρόστερ κυρίως με τη λογική ότι πολύ γρήγορα χάσαμε παίχτες με φάουλ. Άρα η δυσαρμονία που είχαμε όσο αναφορά το ματσάρισμα, με τα σχήματα που παρουσίαζε η ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο, τα ζευγάρια των ψηλών που είχανε, ενώ είχαμε προετοιμαστεί με νορμάλ συνθήκες, τελικά έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε με κάτι άλλο, το οποίο ναι μεν το δουλέψαμε, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα χάσουμε τόσο γρήγορα τους παίχτες τους ψηλούς μας με φάουλ.

Μπορούμε να μείνουμε ευχαριστημένοι από την εικόνα της ομάδας, αλλά εγώ μένω πιο πολύ ευχαριστημένος από την συγκέντρωση που έδειξε η ομάδα. Από το πόσο επιτακτικά κυνήγησε τη νίκη που σημαίνει ότι εμείς παρουσιαζόμαστε με υψηλό κίνητρο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μέταλλο μέσα στην ομάδα και στα παιδιά, που θα τα βοηθήσει και για τα επόμενα δύο ματς, αλλά και για το μέλλον τους να δημιουργήσουν μπασκετική φυσιογνωμία.

Το παιχνίδι για μένα κρίνεται στο τέλος, όταν εμάς μας έλειπαν παίχτες από μέσα και δεν μπορούμε να ματσάρουμε ή να παίξουμε στην επίθεση έτσι όπως παίξαμε τόσα λεπτά και δημιουργούσαμε πρόβλημα στην ομάδα της ΑΕΚ. Και στο τέλος παίζει ρόλο η τύχη και η ικανότητα.

Η τύχη είναι στη φάση, που σε προσπάθεια της ΑΕΚ από μια χαμένη φάση, η μπάλα στο γύρισμα, χτυπάει σε κάποιο κεφάλι η μπάλα πάει στα χέρια παίχτη της ΑΕΚ καταλάθος και τρώμε ένα τρίποντο και η ικανότητα είναι στο τρίποντο του Ούκιτς. Φυσικά είναι ένα στυλ που γίνεται ανάμεσα σε δύο κοντούς παίχτες και όσο αναφορά την τακτική μας εκεί θα μπορούσε να γίνει αλλαγή και να μην το φάμε. Αλλά εκείνη την στιγμή, μέτρησε πάρα πολύ για εμάς η κούραση, με τα πιο πολλά παιδιά να καταθέτουν ψυχή και να υπερβάλουν εαυτό.

Είχα 3 παίκτες μέσα που μου ζήτησαν αλλαγή κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, κάτι που σημαίνει ότι έφτασαν και ξεπέρασαν το επίπεδο που είναι αρκετό για τον εαυτό τους και τέτοιου είδους λάθη στο 39.40 μπορούν να γίνουν. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Εγώ ελπίζω ότι αυτό το οποίο χτίζεται να βοηθήσει στο μέλλον αυτή την ομάδα. Εννοώντας ότι όλες οι ομάδες έχουν παρελθόν, παρών και μέλλον.

Βλέπετε σε όλα τα πρωταθλήματα ότι ομάδες που έγραψαν ιστορία στο Ελληνικό μπάσκετ, όπως Ηρακλής, Πανιώνιος, οι οποίες είναι τεράστιες ομάδες, είχαν μια πορεία που βρέθηκαν σε χαμηλότερες κατηγορίες και τώρα προσπαθούν να αναδιοργανωθούν και να μπούνε στη μεγάλη κατηγορία.

Νομίζω ότι η φετινή χρονιά μπορεί να αποτελέσει ένα μάθημα και οι ομάδες που ανέφερα να είναι παράδειγμα, ώστε αυτή η ομάδα να έχει μέλλον. Μπορεί να έχει μέλλον με αυτό τον κόσμο και με αυτούς τους ανθρώπους που έχει μέσα, που είναι η διοίκηση της ομάδας και ότι κάνουμε και ότι παρουσιάζουμε, μακάρι να έχει θετικό αντίκτυπο στην προσπάθεια που θα γίνε στην ομάδα για τη συνέχεια".ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ