26.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Στην Πάτρα το τελευταίο «εισιτήριο»

Το τελευταίο «εισιτήριο» για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών θα παιχθεί την Κυριακή (10/11, 17.15) στο «Δημήτρης Τόφαλος», με τον Προμηθέα Πατρών να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πέρυσι στα προημιτελικά, με τους «πράσινους» να παίρνουν τη νίκη-πρόκριση κι εν τέλει να κατακτούν τον τίτλο, φθάνοντας στα δεκαεννέα τρόπαια στην ιστορία τους στη διοργάνωση. Ο Μάκης Γιατράς δεν έχει να αντιμετωπίσει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς στη διάθεσή του βρίσκεται και ο Δημήτρης Αγραβάνης. Παίκτες και τεχνική ηγεσία γνωρίζουν τη δυσκολία της αποστολής τους, αλλά θα παλέψουν για να κάνουν την έκπληξη και να περάσουν για πρώτη φορά στην τετράδα.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης, από την πλευρά του, επίσης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Μοναδικός παίκτης που δεν μπορεί να υπολογίζει είναι ο Ρίον Μπράουν, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής εντός συνόρων λόγω του περιορισμού στον αριθμό των ξένων. Έτσι, ο Αμερικανός δεν θα έχει την ευκαιρία να τεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα. Η παράδοση είναι συντριπτικά υπέρ του «τριφυλλιού», το οποίο έχει κερδίσει τους έντεκα από τους δώδεκα αγώνες που έχουν γίνει για την Basket League (εφτά κανονικής περιόδου και τρεις πλέι οφ) και το Κύπελλο Ελλάδας (μία φορά, πέρυσι). Φέτος οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στον τελικό του τουρνουά προετοιμασίας «Orange Trophy», με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 71-69.

Ο νικητής θα περάσει στα ημιτελικά, συμπληρώνοντας το «καρέ», μετά την πρόκριση της ΑΕΚ, του Περιστερίου και του Διαγόρα Δρυοπιδέων που παίζει στην Α2. Η επόμενη φάση θα γίνει στις 12 Φεβρουαρίου και ο τελικός θα διεξαχθεί τέσσερις ημέρες μετά (16/02).

Το πρόγραμμα των προημιτελικών:

Σάββατο 09/11
Διαγόρας Δρυοπιδέων-ΠΑΟΚ 81-66
ΑΕΚ-Ρέθυμνο 71-61
Περιστέρι-Ήφαιστος Λήμνου 57-51

Κυριακή 10/11
«Δ. Τόφαλος» 17.15 Προμηθέας Πατρών-Παναθηναϊκός Παπαπέτρου, Μάνος, Καλδίρης (Θεοδωρόπουλος) ΕΡΤ1



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ