16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Με «πιλότο» τον Ξανθόπουλο το Περιστέρι… πέταξε στα ημιτελικά

Το Περιστέρι «ζορίστηκε» αλλά επικράτησε με 57-51 του μαχητικού Ήφαιστου Λήμνου σε ένα κακό, από πλευράς θεάματος, ματς στο «Ανδρεας Παπανδρέου» και έγινε η τρίτη ομάδα που πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε ένα κακό ποιοτικά ματς που ξεκίνησε νευρικά και από τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να είναι πολύ άστοχοι, ο Ήφαιστος βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 14-22 στην πρώτη περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν το... αλάνθαστο του Τζέρι Σμιθ από τη γραμμή των βολών -7/7 είχε ο γκαρντ των φιλοξενούμενων- που έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 10 πόντους. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως τα πράγματα άλλαξαν άρδην τουλάχιστον όσον αφορά την άμυνα του Περιστερίου, η οποία κράτησε για πέντε λεπτά χωρίς πόντο τους φιλοξενούμενους αλλά κατάφεραν μόνο να "ψαλιδίσουν" τη διαφορά, και όχι να περάσουν μπροστά στο σκορ, αφού η επιθετική δυστοκία συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει με τον Ήφαιστο να προηγείται με 29-27. 

Ο Ήφαιστος έμοιαζε να κρατάει το προβάδισμα με νύχια και με δόντια και πράγματι όταν η περιφέρεια του Περιστερίου "ξύπνησε" -με αιχμές του δόρατος τον Βασίλη Ξανθόπουλο και τον Σκούτσι Σμιθ- τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τους φιλοξενούμενους. Το Περιστέρι πήρε το προβάδισμα και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +9 (46-37) ενώ στις αρχές της τελευταίας περιόδου η διαφορά ανέβηκε ακόμα και στους 15 πόντους (52-37) αφού και η άμυνα των γηπεδούχων απέδιδε πλέον εξαιρετικά.  Σε εκείνο το σημείο ο Ήφαιστος επιχείρησε την τελευταία του αντεπίθεση με τον Σον Έβανς να είναι πολύ άστοχος (2/13 δίποντα) μεν αλλά να κυριαρχεί κάτω από τις ρακέτες στα ριμπάουντ (17 με 12 αμ. και 5 επ.) και τον Μιχάλη Πελεκάνο να βγάζει φοβερή ενέργεια στην άμυνα οι φιλοξενούμενοι ροκάνισαν τη διαφορά και βρέθηκαν στο -5 (56-53) με 1:30 λεπτό για τη λήξη της αναμέτρησης αλλά οι Περιστεριώτες ήταν ψύχραιμοι και τελικά σφράγισαν τη νίκη, με 57-51, και την πρόκριση στα ημιτελικά. 

TO ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: O Βασίλης Ξανθόπουλος (12 π.) ηγήθηκε τους «ξεσπάσματος» των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο. Ο έμπειρος γκαρντ με μεγάλα σουτ τριών πόντων έδωσε στο Περιστέρι προβάδισμα ασφαλείας όντας σημείο αναφοράς της πρόκρισης στα ημιτελικά.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ήφαιστος κυριάρχησε στα ριμπάουντ μαζεύοντας 42 έναντι 35 του Περιστερίου με του νησιώτες μάλιστα να έχουν 14 επιθετικά -τα διπλάσια από τους γηπεδούχους- αλλά δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν αυτή την υπεροχή εξαιτίας των λαθών που τους κόστισαν πολύ. Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το ματς με 15 λάθη ενώ οι γηπεδούχοι είχαν 13, κάτι που αποτυπώνει εν πολλοίς το κακό μπάσκετ που παίχτηκε και δικαιολογεί και το χαμηλό σκορ στον αγώνα.

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ