19.9 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Στην «καρδιά» του καλοκαιριού το ΝΒΑ

Το ΝΒΑ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα πότε και με ποιον τρόπο θα αρχίσει ξανά το φετινό πρωτάθλημα, αλλά οι πληροφορίες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού κάνουν λόγο για τζάμπολ στις 15 Ιουλίου.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ και οι συνεργάτες του φαίνεται να έχουν καταλήξει στην ημερομηνία επανεκκίνησης. Οι ομαδικές προπονήσεις, για όλες τις ομάδες, θα ξεκινήσουν στις 21 Ιουνίου και στην «καρδιά» του καλοκαιριού, στα μέσα Ιουλίου, θα έχουμε και πάλι δράση στο «μαγικό κόσμο», που διακόπηκε πριν από περίπου δύο μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Θα γίνουν κάποια παιχνίδια κανονικής περιόδου, αλλά όχι όλα όσα αναβλήθηκαν, και τα πλέι οφ.

Αρκετές ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει προπονήσεις, αλλά με πολλούς περιορισμούς. Είναι εθελοντικές και ατομικές, χωρίς επαφές μεταξύ των παικτών και των μελών του προπονητικού επιτελείου. Από την 1η Ιουνίου αναμένεται να αλλάξει το πρωτόκολλο υγείας, προς διευκόλυνση των ομάδων και των παικτών τους.

Την εν λόγω πληροφορία -για τις 15 Ιουλίου- έγραψε και ο 27χρονος γκαρντ των Μπρούκλιν Νετς Σπένσερ Ντινουίντι, σε σχόλιό του στον προσωπικό λογαριασμό του σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ o ιδιοκτήτης των Μιλγουόκι Μπακς, Μαρκ Λάσρι, δήλωσε πως όλοι οι αγώνες των ομάδων της Ανατολής θα γίνουν στο Ορλάντο και όλοι οι αγώνες για τις ομάδες της Δύσης στο Λας Βέγκας, επικαλούμενος πληροφορίες του.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν, επίσης, πως η νέα αγωνιστική περίοδος θα έχει -όπως και οι προηγούμενες- 82 ματς, στο πλαίσιο της κανονικής περιόδου, και θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ. Οι αξιωματούχοι του ΝΒΑ θα συνεδριάσουν ξανά την Παρασκευή (22/05), οπότε και ενδέχεται να ξεκαθαρίσουν τι μέλλει γενέσθαι με τη σεζόν 2019-2020 και τον τρόπο ολοκλήρωσής της, ώστε να αναδειχθεί πρωταθλητής εντός παρκέ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ