19.3 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Σάκης Γεωργοπαπαδάκος στο basketa : «Ήμασταν πληγωμένοι και αντιδράσαμε»

Ο Σάκης Γεωργοπαπαδάκος αποτελεί έναν από τους παίκτες που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, όπου συνεχίζει και φέτος, φορώντας ακόμα μια φανέλα ιστορικής ομάδας.

 Στα 31 του χρόνια, ο Πρωταθλητής Ευρώπης με τον Αστυνομία τον περασμένο μήνα, αγωνίζεται στο Παγκράτι, στο οποίο προσφέρει την εμπειρία του, στην προσπάθεια του Νάσου Χούμπαυλη να δημιουργήσει μια νέα ομάδα. Στην σπουδαία νίκη των «ροσονέρι» στην Μάνδρα, σκόραρε 20 πόντους με τρία καθοριστικά τρίποντα στο φινάλε, έχοντας ωστόσο και μια ιδιομορφία στην εμφάνιση του.

Μετά από ένα ατύχημα που είχε σε φιλικό του Παγκρατίου με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, έσπασε το ζυγωματικό του, και έτσι αναγκάστηκε να φορέσει ειδική προστατευτική μάσκα.

Στα 4 παιχνίδια ως τώρα, ο έμπειρος σκόρερ έχει 11,5 πόντους με 8 τρίποντα, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, και μίλησε στο basketa.gr τόσο για τον πληγωμένο εγωισμό της ομάδας του μετά την βαριά εντός έδρας από τον ΕΦΑΟΖ, όσο για την μάσκα, για τα παιχνίδια με τον αδελφό του, αλλά και για την ατάκα «Σπανούλης» της Β' Εθνικής.

-Σάκη μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα είχες ένα σοβαρό πρόβλημα με το ζυγωματικό σου, και χρειάστηκε να σου τοποθετηθεί ειδική μάσκα, πες μας πως έγινε και πως προχωράει η κατάσταση;

«Για να το πω με μια λέξη, βαρέθηκα να πονάω και σε κάποιο σημείο του σώματος μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά δυστυχώς έτσι είναι και πρέπει να το υποστώ και αυτό. Ήταν μια περίεργη φάση, σε φιλικό της ομάδας, από αυτές που δεν καταλαβαίνεις ότι χτυπάς. Ελπίζω έστω να γλιτώσω το χειρουργείο και να αποκατασταθεί με τον ειδική μάσα».

-Παρά την μάσκα πέτυχε 20 πόντους με καθοριστικά σημεία, ήταν αυτό το ξέσπασμα που αναζητούσες με την φανέλα του Παγκρατίου;

«Δεν είμαι παίκτης που θέλει να αποδείξει τίποτα, και δεν αναζητούσα κανένα ξέσπασμα. Το δόγμα μου είναι να κερδίζει η ομάδα μου, και ας μην έχω σκοράρει ούτε πόντο, ας είμαι στο μηδέν. Κερδίσαμε σε μια δύσκολη έδρα, και όλα είναι καλά αυτή τη στιγμή».

-Είδαμε την ομάδα από το -32 με τον ΕΦΑΟΖ να κερδίζει μέσα στη δύσκολη έδρα της Μάνδρας. Που αποδίδεις αυτή την αλλαγή σε 7 ημέρες ;

«Όλη την εβδομάδα ήμασταν μια πληρωμένη ομάδα, και δεν θα ντραπώ να πω ότι γίναμε «ρόμπα» στο γήπεδο μας, και έπρεπε να αντιδράσουμε, και αυτό κάναμε όλοι σαν ομάδα. Έτσι, από την στιγμή που βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο, ενοχληθήκαμε, και όχι γιατί χάσαμε, αλλά με τον τρόπο που ήρθε αυτή η ήττα. Ουσιαστικά δεν παίξαμε, δεν βρεθήκαμε στο γήπεδο στο εν λόγω παιχνίδι».

-Πως βλέπεις το νέο σταθμό της καριέρας σου, πως είναι η κατάσταση την ομάδα, και ποιοι οι στόχοι σας ;

«Στο Παγκράτι πήγα για τον Νάσο (Χούμπαυλη), πρώτον γιατί είναι φανταστικός άνθρωπος, και δεύτερον αληθινός. Είμαστε καλά μεταξύ μας, δόξα τω Θεό, με όλα τα παιδιά, και βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, και κάθε ένα με την σειρά«.

-Έπαιξες αντίπαλος του αδελφού σου, πως είναι αυτά τα παιχνίδια για εσάς ;

«Πάντα είναι περίεργα, ειδικά στην αρχή, αλλά μετά δεν το σκεφτόμαστε όταν μπαίνουμε στο παρκέ. Θέλουμε και οι δυο να κερδίσουν οι ομάδες μας, όπως κάθε αθλητής. Είμαι περήφανος για τον αδελφό μου, τον Νίκο, και τον έχω ως παράδειγμα».

-Σε αποκαλούν Σπανούλη της Β' Εθνικής. Σου αρέσει αυτό το παρατσούκλι και πως σου κόλλησε ;

«Σπανούλη;;; Ναι..Αλλά θα πέσει κάνα ντουβάρι να μας πλακώσει με αυτά που ακούμε!!!»

Πριν ένα μήνα κέρδισε το Πανευρωπαϊκό με την Αστυνομία, όπου είσαι πάντα παρών. Σχολίασε μας αυτή την επιτυχία και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει για σένα το εθνόσημο ;

«Με τα παιδιά είμαστε Χρόνια μαζί.Ο καθένας έχει τη δική του κληρονομιά στο χώρο και είναι όλοι πολύ καλοί παίκτες όλοι τους. Σ' εμάς βγαίνει γιατί είμαστε και παρείτσα και ξέρουν όλοι τι πρέπει να κάνουν για να κερδίζουμε. Ελπίζω σε ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον πρώτα ο Θεός!»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ