27.3 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Προμηθέας-Λαύριο: Η φάση που έκρινε το ματς (vid)

Ο Προμηθέας πήρε μια τεράστια νίκη απέναντι στο Λαύριο, με την ομάδα της Ανατολικής Αττικής όμως να φωνάζει στην τελευταία φάση, θεωρώντας πως έχει αδικηθεί, ιδιαίτερα στο λέι απ του Τάισον Κάρτερ.

Είναι από τις φάσεις, που μπορεί να ξεσηκώσουν «θύελλα» αντιδράσεων, καθώς το έχει η μοίρα ενός αθλήματος με τόσες επαφές. Ο Προμηθέας επέζησε από το θρίλερ με το Λαύριο, έκανε το 2-0 στην ημιτελική σειρά και είναι ένα «βήμα» πριν από τους τελικούς της Basket League, αλλά οι φιλοξενούμενοι είναι έξαλλοι για μια φάση, που έκρινε τα πάντα.

Συγκεκριμένα, οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη είχαν, επί της ουσίας, όλο τον χρόνο δικό τους και ο Έλληνας τεχνικός ζήτησε να ανοίξουν όλοι χώρο για τον Τάισον Κάρτερ, τον πιο «καυτό» παίκτη της αναμέτρησης. Ο ίδιος πήγε σε ατομική προσπάθεια... εναντίον όλων, αστόχησε και στο τέλος ο Άλφα Ντιαλό έκανε ένα αφελές φάουλ στον Τζιαν Κλαβέλ, με μόνο 0.9" για τη λήξη και την μπάλα πίσω από το κέντρο, χαρίζοντας ουσιαστικά την νίκη στους Αχαιούς με 68-66, αφού όταν έκανε το φάουλ το ματς ήταν ισόπαλο στο 66-66.

Οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Λαυρίου είχαν σχέση, ασφαλώς, με την προηγούμενη φάση του Κάρτερ, όπου ζητούν δύο παραβάσεις. Μία για φάουλ πάνω στον Αμερικανό την ώρα της προσπάθειας του, κάτι που θα σήμαινε υπέρ του δύο βολές με το σκορ στο 66-66 και μία για τράβηγμα του Δημήτρη Αγραβάνη στο διχτάκι, κάτι που θα σήμαινε καλάθι για το 66-68. Στη συνέχεια, πάντως, ο Ντιαλό κάνει εμφανώς το φάουλ, που δίνει τις βολές της νίκης στον Κλαβέλ, με τους διαιτητές να το θεωρούν και αντιαθλητικό μετά την χρήση της άμεσης επανάληψης, τελειώνοντας ουσιαστικά εκεί το ματς.

Δείτε την φάση για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ