16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Περιστέρι-Παναθηναϊκός 68-74: «Καθάρισε» με Παπαπέτρου (vids)

Ο Παναθηναϊκός δεν εντυπωσίασε αλλά νίκησε το Περιστέρι εκτός έδρας με 74-68, σε αγώνα για την 18η αγωνιστική της Basket League.

Οι «πράσινοι» με αυτήν την επικράτησή τους βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 14-2, έχοντας δύο παιχνίδια λιγότερα, ενώ η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου υπέστη την τρίτη διαδοχική ήττα της και με 9-9 είναι τέταρτη. Βέβαια οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση πριν το ξεκίνημα λόγω του τραυματισμού του Ζώη Καράμπελαενώ στο πρώτο ημίχρονο έχασαν λόγω τραυματισμού και τον Χόρχε ΓκουτιέρεζΤο «τριφύλλι» δεν είχε στη σύνθεσή του τους Νεμάνια Νέντοβιτς και Τι Τζέι Μπρέικ οι οποίοι είναι τραυματίες. 

Αυτό το παιχνίδι θα έπρεπε να ρίξει την αυλαία της 18ης «στροφής» της Basket League, όμως αυτό δεν συμβαίνει, διότι αναβλήθηκε το παιχνίδι του Κολοσσού Ρόδου με τον Προμηθέα Πάτρας εξαιτίας κρουσμάτων Covid-19 στην ομάδα της Αχαΐας. 

Όσον αφορά την εξέλιξη του παιχνιδιού, το Περιστέρι έδειξε από το ξεκίνημα ότι ήθελε να βάλει δύσκολα στους πρωταθλητές και στο φινάλε της πρώτης περιόδου είχε προβάδισμα τριών πόντων (24-21), χάρη σ' ένα εκπληκτικό τρίποντο του Χρήστου Σαλούστρου.

Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου να είναι σαφώς καλύτεροι στο παρκέ του κλειστού «Ανδρέας Παπανδρέου». Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τους γηπεδούχους να προηγούνται δικαίως με διαφορά 45-37.

Στην τρίτη περίοδο το παιχνίδι έγινε πολύ σκληρό με την ομάδα των δυτικών προαστίων να ξεφεύγει ακόμα και με διψήφιες διαφορές. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 55-48.

Ωστόσο στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και με ηγέτη τον Ιωάννη Παπαπέτρου και κομβικό τον Λεωνίδα Κασελάκη κατάφερε να επικρατήσει με 26-13 σε αυτό το χρονικό διάστημα και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα με 74-68.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου βγήκε μπροστά στο τελευταίο δεκάλεπτο και ήταν ο λόγος που ο Παναθηναϊκός απέφυγε την ήττα από το Περιστέρι. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» σκόραρε 17 πόντους εκ των οποίων οι 12 σημειώθηκαν στην τέταρτη περίοδο και ήταν ο κορυφαίος. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Τεράν Πέτεγουεϊ με 21 πόντους αλλά δεν ήταν αρκετοί.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να έχουν σχεδόν ίδιους αριθμούς σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Θα μπορούσε κάποιος να πει όμως ότι ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη επειδή σκόραρε 8 πόντους μετά από επιθετικό ριμπάουντ, ενώ το Περιστέρι κανέναν, ενώ από τον πάγκο τους οι «πράσινοι» πήραν 30 πόντους, ενώ οι γηπεδούχοι 19.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε videos από την αναμέτρηση:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ