22.3 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Πατάνε στον… κάλο τον Άρη που καίγεται για 400 χιλ.€ (pic)

Η προσπάθεια να μπουν σε μια τάξη και να αρχίσουν να αντιμετωπίζονται οι συσσωρευμένες οφειλές των τελευταίων χρόνων, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για την ΚΑΕ Άρης. Η απουσία ιδιοκτήτη και το γεγονός ότι η ομάδα δεν είχε στα χέρια της το μεγαλύτερο οικονομικό της όπλο, αυτό που της δίνουν τα εισιτήρια διαρκείας αλλά και τα μεμονωμένα, την κάνει ακόμη πιο δύσκολη. Αυτό όμως το γνώριζαν οι διοικούντες την ΚΑΕ. Αυτό που υποψιάζονταν αλλά τώρα το βρίσκουν μπροστά τους, είναι μια πολύ επιφυλακτική -στην καλύτερη- ή αρνητικά -στη χειρότερη περίπτωση- στάση από αυτούς που έχουν δικαιωθεί στη FIBA.

 


Επειδή η προσπάθεια για τη συγκρότηση της ομάδας της νέας περιόδου δεν μπορεί να αρχίσει επί της ουσίας χωρίς την άρση των επτά ΒΑΝ, οι άνθρωποι της ΚΑΕ Άρης προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος. Για να το καταφέρουν θα χρειαστούν, σε πρώτη φάση, περίπου 400 χιλιάδες ευρώ. Τόσα φαίνεται ότι απαιτούνται προκειμένου να πληρώσουν προκαταβολές σε πιθανούς νέους διακανονισμούς. Ακόμη κι έτσι θα πρέπει να γίνουν πειστικοί έναντι των πρώην παικτών που έχουν δικαιωθεί, γιατί μετά από τόσα χρόνια οι υποσχέσεις πολύ απλά δεν γίνονται αποδεκτές.

 

 


Παίκτες όπως ο Μάικλ Τζένκινς ή ο Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς έχουν καταστήσει σαφές στον Άρη πως δεν σκοπεύουν να ρίξουν νερό στο κρασί τους. Ακόμη κι αν δεχτούν τις προτάσεις για διακανονισμούς, όχι μόνο θα πρέπει να εισπράξουν μια γενναία προκαταβολή αλλά δεν θα δεχτούν... ατελείωτες δόσεις. Οι πρώην παίκτες των «κιτρινόμαυρων» ξέρουν πολύ καλά ότι ο Άρης αντιμετωπίζει το τελεσίγραφο της FIBA και πως χωρίς συμφωνία μαζί τους, ομάδα δεν... γίνεται για τη νέα σεζόν και πολύ απλά τον πατάνε στον κάλο.

 


Η δέσμευση εσόδων είναι αναπόφευκτη όμως εκτός αυτής, για τον Άρη είναι απαραίτητη η ρευστότητα για να χρησιμοποιηθεί για προκαταβολές. Πρόκειται για ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες και το δυστύχημα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι πως δεν πρόκειται για το μοναδικό, αφού στις 25 θα βρει ξανά μπροστά της την απειλή κατάπτωσης της εγγυητικής της από τους Μπάρλο, Αργυρόπουλο, Χαραλαμπίδη, Μούρτο, Τσαϊρέλη, Βεργίνη και Ζάρα. 

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ