Η θετική διάθεση είχε διαφανεί και είχε αποτυπωθεί από τις πρώτες συζητήσεις των δύο πλευρών αλλά μένει να μετουσιωθεί σε μία συμφωνία που μπορεί να μην είναι τυπική διαδικασία αλλά με τα δεδομένα του τελευταίου διαστήματος, μοιάζει πολύ πιθανή. Ο Ηρακλής δεν θα χτίσει από το μηδέν τη νέα του ομάδα αλλά θα το κάνει έχοντας στο τιμόνι του, τον προπονητή με τον οποίο έκλεισε τη σεζόν, τον Θανάση Σκουρτόπουλο που βέβαια δεν χρεώθηκε κανένα μερίδιο στην αποτυχημένη σεζόν, αν και στο τέλος η ομάδα θα μπορούσε να πετύχει τον ελάχιστο στόχο των πλέι οφ.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής Θόδωρος Δρακόπουλος αναμένεται να έχουν εντός του Σαββατοκύριακου -κάποιες πληροφορίες ανέφεραν ότι θα αυτό θα γινόταν σήμερα το μεσημέρι- τη συνάντηση που επιβεβαίωνε το θετικό κλίμα και θα έκλεισε την πολύ σημαντική εκκρεμότητα στο θέμα του προπονητή. Γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να προχωρήσει οτιδήποτε άλλο στο Ιβανώφειο και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Προτεραιότητα ο Καββαδάς, κανείς σίγουρος
Ο νέος Ηρακλής θα δημιουργηθεί σχεδόν από μηδενική βάση, αφού με εξαίρεση τους «μικρούς» της ομάδας Φίλλιο και Πετανίδη, κανείς από το ρόστερ της σεζόν που έκλεισε πρόωρα για τους «κυανόλευκους» δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρος. Τυπικά και ουσιαστικά αφού δεν υπάρχουν και συμβόλαια που κουβαλάει η ομάδα για την επόμενη περίοδο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόλυτη προτεραιότητα είναι η παραμονή του Βασίλη Καββαδά για προφανείς λόγους. Η ελληνική αγορά προσφέρει ελάχιστες επιλογές στη συγκεκριμένη θέση και για τον Καββαδά είναι σαφές ότι δεν αμφισβητήθηκε ποτέ η διάθεση του να δώσει τον καλύτερο εαυτό του, σε αντίθεση ίσως με άλλους συμπαίκτες του.
Ο διεθνής σέντερ, παρότι προς το τέλος ταλαιπωρήθηκε από πρόβλημα υγείας, έκλεισε τη σεζόν με 12,33 πόντους, 8,94 ριμπάουντ και 1,06 τάπες και κάπως έτσι ήχησαν σειρήνες από την Ισπανία. Για να παραμείνει όμως στον Ηρακλή θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να πειστεί για τον συνολικό σχεδιασμό της ομάδας. Ο Καββαδάς πάντως δεν έκρυψε ποτέ το δέσιμο του με τον Ηρακλή τον οποίο χαρακτήρισε πολλές φορές οικογένεια του.
Αυτό που πάντως έδειξαν οι πρώτες συζητήσεις Δρακόπουλου-Σκουρτόπουλου, είναι πως για τον Ηρακλή η βασική προτεραιότητα είναι η απόκτηση ποιοτικών Ελλήνων παικτών. Στο Ιβανώφειο συγκεντρώθηκαν αρκετοί έμπειροι Έλληνες παίκτες φέτος, όμως η αλήθεια είναι ότι μέσα στη γενικότερη μετριότητα, δεν έδωσαν τα αναμενόμενα. Η αγορά του καλοκαιριού θα προσφέρει τέτοιους παίκτες αλλά ο ανταγωνισμός δεν θα είναι μικρός.
Ξένοι παραμένοντες με προϋποθέσεις
Στο Ιβανώφειο φαίνεται να είναι θετικοί στην προοπτική της παραμονής κάποιου ή κάποιων από τους ξένους που αποκτήθηκαν στην πορεία της σεζόν. Ο Ντέιβιντ Ίμπανκς παρότι στην αρχή ήταν φανερά έξω από τα νερά του, είχε τελικά 13,1 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ σε 10 ματς Πρωταθλήματος. Ο Όμπι Ενετσιόνια παρότι δεν απέφυγε τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, είχε κάποια καλά παιχνίδια και έδειξε θετικά στοιχεία. Ένας ψηλός με συνεπές μακρινό σουτ (είχε 34,3% στα τρίποντα στο Πρωτάθλημα) και αθλητικότητα, δεν μπορεί να θεωρηθεί περιττός.
Σε αυτήν την κατηγορία θεωρητικά εντάσσεται και ο Τζος Χάγκινς που μπορεί να έκλεισε άσχημα τη σεζόν αφού στα τρία τελευταία ματς με Λαύριο, Παναθηναϊκό και Προμηθέα είχε 22 πόντους με 6/26 σουτ, αλλά έδειξε ότι μπορεί να είναι μια επιλογή στον σχεδιασμό της νέας ομάδας.
Ειδικά πάντως στην περίπτωση των ξένων, ο Ηρακλής δεν θα βιαστεί αφού οι επιλογές της αγοράς είναι πολύ περισσότερες και οι συμφωνίες σε τόσο πρώιμο στάδιο, μπορεί να μην αποδειχτούν καλή επιλογή.
Photo Credits Eurokinissi