14.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι τρεις Έλληνες προπονητές μιλούν για την Ευρωλίγκα (vids)

Οι προπονητές της Ευρωλίγκας πραγματοποίησαν την ετήσια διαβούλευσή τους με τον Τζόρντι Μπερτομέου μέσω τηλεδιάσκεψης αυτή τη φορά. Και στο περιθώριό της οι Έλληνες προπονητές, Γιώργος Μπαρτζώκας, Γιάννης Σφαιρόπουλος και Δημήτρης Ιτούδης, μίλησαν για το πώς βίωσαν την καραντίνα, αλλά και τι πρόκειται να ακολουθήσει σε σχέση με τις ομάδες τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ

"Ήταν μία περίεργη κατάσταση για όλους. Θέλαμε να συνεχίσουμε κάτι πολύ όμορφο, αλλά δεν ήταν εύκολο. Μου έλειψε το μπάσκετ, μου έλειψε η προπονητική παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι ωραίο. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν. Είμαστε κάπως τυχεροί στον Ολυμπιακό γιατί είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία μικρή προετοιμασία. Είχαμε επτά - οκτώ Έλληνες παίκτες και παράλληλα μέσω βίντεο δίναμε το πρόγραμμα και στους ξένους μας. Σε ένα μήνα από τώρα θα είμαστε έτοιμοι. Δεν θα είναι εύκολο γιατί για έξι μήνες ουσιαστικά δεν κάναμε κάτι, αλλά υπάρχει έντονη επιθυμία και θα επικρατήσει της αποχής"

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

"Οι προπονητές δεν είναι σαν τους παίκτες, είναι υπεύθυνοι για πράγματα όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός παρκέ. Δουλεύουν και εκτός των τεσσάρων γραμμών, σχεδιάζουν την στρατηγική της ομάδας.  Είναι πιο περίπλοκο και αυτή τη στιγμή ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Ευρωλίγκα. Ψάχνουμε νέους τρόπους συνεργασίας για να κάνουμε τη διοργάνωση καλύτερη. Έχουμε πλάνο για να σχεδιάσουμε το μέλλον. Ψάχνουμε λύσεις για να προτείνουμε στους φιλάθλους μερικά πράγματα, ακόμα και στα κομπιούτερ, στα social media. Θέλουμε οι φίλαθλοι μαζί με τις ομάδες της διοργάνωσης να απολαμβάνουν το παιχνίδι"

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ

"Είναι μία αλυσίδα αυτό που συμβαίνει. Πιστεύω πως είμαστε όλοι μέρος μίας αλυσίδας στην Ευρωλίγκα. Ακούγαμε πράγματα, είχαμε ανοικτά τα αυτιά μας και μαθαίναμε, προσπαθούσαμε να επικοινωνούμε περισσότερο. Η Ευρωλίγκα είναι μακράν η πιο ανταγωνιστική διοργάνωση. Προπονητές και παίκτες προσπαθούσαμε να βάζουμε υψηλά όρια ανεξαρτήτως αν μιλάμε για ομάδα που στόχευε στα πλέι οφ ή όχι.

Πάντα καλώ τους φιλάθλους να μας δίνουν ενέργεια. Οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές, αλλά για τον κόσμο παίζουν. Ο κόσμος είναι αυτός που αποτελεί την κινητήρια δύναμη σε τόσο υψηλό επίπεδο. Εκπροσωπούμε όλοι την Ευρωλίγκα και όλοι θέλουμε να βελτιωθούμε. Προσωπικά μαθαίνω κάθε χρόνο από συναδέλφους και παίκτες. Υπάρχουν αντίθετες καταστάσεις μέσα στην ίδια τη διοργάνωση, αλλά είναι λογικό αφού υπάρχουν ομάδες από πολλές και διαφορετικές χώρες οι οποίες βίωσαν και ανταποκρίθηκαν στην πανδημία με διαφορετικό τρόπο. Κάποιες ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο, κάποιες άλλες λιγότερο. Το σίγουρο είναι πως το μπάσκετ ταλαιπωρήθηκε περισσότερο από κάθε άλλον"



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ