26.6 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Οι παίκτες των «παραθύρων» κυριαρχούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκίνησε και άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο βρέθηκε στο «φώς», αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι παίκτες που έπαιξαν στα «παράθυρα» απαρτίζουν της 32 ομάδες που βρίσκονται στην Κίνα.

Στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με το νέο σύστημα των «παραθύρων», τα προβλήματα δεν ήταν λίγα, ελέω ΝΒΑ και Ευρωλίγκα. Όλα αυτά, όμως, δεν εμπόδισαν τη διαδικαδία αυτή να αναδείξει τη «δίψα» του κόσμου να βλέπει την Εθνική του μέσα στη διάρκεια της χρονιάς, με τα «παράθυρα» να είναι απόλυτα επιτυχημένα.

Εκτός της αθρόας προσέλευσης του κοινού στα γήπεδα σε όλα τα σημεία του πλανήτη, η διαδικασία αυτή ανέδειξε και τους παίκτες, που απαρτίζουν σήμερα τις Εθνικές στο Μουντομπάσκετ. Συγκεκριμένα, 328 από τους συνολικά 384 που αγωνίζονται στο τουρνουά, είχαν κληθεί και στα «παράθυρα». Το 85.4% των παικτών, δηλαδή, που παίζουν σήμερα στο Μουντομπάσκετ, είχαν παίξει και στα προκριματικά, με το 13.8% εξ αυτών να παίζει σε όλα τα 12 παιχνίδια της διαδικασίας αυτής.

Η Ανγκόλα με 5 παίκτες, η Ιαπωνία, η Πολωνία και η Τυνησία με 4, ήταν από τις πρώτες χώρες με παίκτες, που έπαιξαν σε όλα τα προκριματικά. Παράλληλα, 9 χώρες (Καναδάς, Κίνα, Τσεχία, Δομινικανή Δημοκρατία, Κορέα, Νέα Ζηλανδία, Τυνησία, Τουρκία, Βενεζουέλα) έχουν εξ’ ολοκλήρου στο ρόστερ τους, που έπαιξαν στα προκριματικά, ενώ άλλες 9 έχουν στη 12άδα τους μόνο έναν παίκτη που δεν είχε παραστεί στη διαδικασία.

Το πιο συντριπτικό στατιστικό, όμως, είναι άλλο, αφού όλες οι χώρες πλην των ΗΠΑ, έχουν τουλάχιστον 7 παίκτες στο ρόστερ, που είχαν παίξει και στα προκριματικά. Και η Team USA, βέβαια, έχει τον Ντέρικ Ουάιτ που… πήρε γεύση από τα «παράθυρα».

Κάπως έτσι, η διαδικασία των «παραθύρων» κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη. Γιατί αυτή «έχτισε» το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο όλων των εποχών!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ