20.3 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Ξανθόπουλος και… 2-1!

Με τον Βασίλη Ξανθόπουλο να αναδεικνύεται σε ήρωα με την μακράν καλύτερη φετινή εμφάνισή του, η ΑΕΚ λύγισε την αντίσταση του Περιστερίου επικρατώντας στην παράταση με 91-83 (κ.α. 77-77) και πήρε προβάδισμα με 2-1 στη σειρά του μικρού τελικού, που μπορεί να τελειώσει το Σάββατο στο Περιστέρι, αν η Ένωση νικήσει ξανά. Με την ΑΕΚ έπαιξε και ο Σαντ Ρος, καθώς αποθεραπεύθηκε μία εβδομάδα νωρίτερα από τις εκτιμήσεις.

Το Περιστέρι δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να τρέξει, την άφησε να σουτάρει τρίποντα, που ήταν για μια ακόμα φορά άστοχα κι έτσι πήρε τι προβάδισμα από την αρχή του αγώνα. Στο 3' προηγήθηκε με 9-4 και στο 9' με 17-11, ελέγχοντας τα ριμπάουντ και βρίσκοντας στην επίθεση μια αξιόπιστη λύση στο πρόσωπο του Αγραβάνη. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βάλει την μπάλα στο καλάθι, καθώς ο Εμπάκουε ήταν αναποτελσματικός και ο Χάντερ ανόρεχτος, έτσι αναγκαζόταν να κυνηγά στο σκορ.

Αντίθετα το Περιστέρι, παίζοντας πιο ορθολογικά και βάζοντας την μπάλα μέσα στη ρακέτα, όπου πήρε λύσεις από τους Ντάνιελ και Μπεντίλ, κατάφερε να ξεφύγει κι άλλο και στο 15' πέρασε μπροστά με 30-22. Όμως σε εκείνο το σημείο η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα. Πιέζοντας περισσότερο στην άμυνα και με τον Χάρ Γιαννόπουλο να δίνει λύσεις με το περιφερειακό του σουτ, η Ένωση έτρεξε ένα 10-1 σε τρία λεπτά και πέρασε μπροστά με 32-31, ενώ στο ημίχρονο προηγήθηκε με 37-36.

Στην τρίτη περίοδο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βάλουν περισσότερο την μπάλα μέσα στη ρακέτα. Η ΑΕΚ στον Χάντερ, που είχε ανεβάσει σημαντικά την απόδοσή του, και το Περιστέρι στον Σκορδίλη, που έκανε σημαντική ζημιά στην Ένωση. Όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν λύσεις και από την περιφέρεια, αρχικά με τον Γιορκ και στη συνέχεια με τους Γιαννόπουλο και Ξανθόπουλο, που είχαν ως αποτελεσμα η ΑΕΚ να πάρει ένα προβάδισμα επτά πόντων (54-47) στο 26'. 

To Περιστέρι βάζοντας σταθερά την μπάλα μέσα στη ρακέτα, στον Ντάνιελς, και με τον Αγραβάνη να είναι σταθερά καλός μείωσε αρχικά 56-53 και κατάφερε να επιστρέψει άμεσα και από το 62-55, με το οποίο προηγήθηκε η Ένωση, μειώνοντας 62-60 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και στην τελευταία περίοδο, οπότε οι δύο ομάδες βελτίωσαν ακόμα περισσότερο τις άμυνές τους, με αποτέλεσμα τα καλάθια να μπαίνουν με ιδρώτα και αίμα. Εν τέλει η ΑΕΚ ήταν αυτή που βρήκε λύσεις έξω από τα 6.75μ. Ο εξαιρετικός Βασίλης Ξανθόπουλος με δύο συνχόμενα τρίποντα και ο Γιορκ με ένα ακόμα αμέσως μετά έδωσαν στην ομάδα τους αέρα 5 πόντων στο 36'30'' (73-68), ολοκληρώνοντας ένα σερί 9-1. 

Όμως το Περιστέρι αντέδρασε άμεσα και πλήρωσε την αντίπαλό του με το ίδιο ακριβώς νόμισμα. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Γκρέι και Βασιλόπουλο διέγραψε άμεσα αυτή τη διαφορά και έβαλαν ένα λεπτό αργότερα το Περιστέρι ξανά σε θέση οδηγού (73-75). Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν λίγο αργότερα με 76-73, αλλά 1,5 λεπτό πριν από το φινάλε ο Γιαννόπουλος με μεγάλο τρίποντο ισοφάρισε 76-76.

Ο Μπεντίλ με μία βολή έκανε αμέσως μετά το 76-77, ο Γιαννόπουλος αστόχησε στο δεύτερο σερί τρίποντο που επιχείρησε 50'' πριν από το τέλος, το ίδιο και ο Βασιλόπουλος στα 38'' και ο Γιαννόπουλος στα 31'' με 1/2 βολές ισοφάρισε 77-77. Οι τελευταίες επιθέσεις ήταν συγκλονιστικές. Ο Ξανθόπουλος έκλεψε από τον Μπεντίλ στα 8'', αλλά ο Χάντερ γλίστρησε και ο Μπεντίλ βρέθηκε μόνος του κάτω από το καλάθι, αλλά αστόχησε εξ επαφής! Η ΑΕΚ προσπάθησε να τρέξει για να προλάβει το χρονόμετρο, όμως ο Τζέιμς μπερδεύτηκε και το σουτ που τελικά έκανε ήταν με κακές προϋποθέσεις και άστοχο. Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Ξανθόπουλος με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 82-77, όμως με τα τρίποντα του Γκρέι και του Μπεντίλ το Περιστέρι έμεινε στη διεκδίκηση της νίκης. Ο Ξανθόπουλος, ωστόσο, ήταν σε πολύ μεγάλη μέρα. Κι αφού πρώτα έκανε δύο συνεχόμενα κλεψίματα αχρηστεύοντας ισάριθμες επιθέσεις των φιλοξενουμένων, με ένα ακόμα μεγάλο τρίποντο έκανε το 89-83 στα 50'' από τη λήξη και ουσιαστικά έδωσε τέλος στο παιχνίδι.

Ο ΗΓΕΤΗΣ: Ο Βασίλης Ξανθόπουλος ήταν όλα τα λεφτά για την ΑΕΚ. Πραγματικός στρατηγός στο παρκέ, έκανε τα πάντα. Σκόραρε 19 πόντους, πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ για φέτος, μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ, έκανε 3 κλεψίματα και πέτυχε μεγάλα καλάθια, ειδικά στην παράταση. Καταπληκτικός!

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Περιστέρι μάζεψε 6 επιθετικά ριμπάουντ περισσότερα από την ΑΕΚ (10 έναντι 4), η οποία ωστόσο έκανε 5 λάθη λιγότερα (13 έναντι 18).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ