21.4 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπασκόνια-Αρμάνι 86-69: Ψυχή βασκικών λεόντων! (vid)

Η Μπασκόνια δεν μπορούσε να... πετάξει στα σκουπίδια το φοβερό «διπλό» στην Αγία Πετρούπολη, με τους παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να «καθαρίζουν» και την Αρμάνι με 86-69, ανεβαίνοντας στο 17-14 στην Ευρωλίγκα και συνεχίζοντας να είναι παρόντες στη «μάχη» της οκτάδας, τη στιγμή που η ιταλική ομάδα υποχωρούσε στο 19-12, το οποίο τη διατηρεί ακόμη σε «αναμμένα κάρβουνα».

Με τα μακρινά σουτ του Σέρχι η Αρμάνι να άρχισε κατάφερε να ξεφύγει στα πρώτα λεπτά, τα οποία ήταν γεμάτα νευρικότητα, αλλά τουλάχιστον τη διατηρούσαν στο «τιμόνι» (10-16). Με ένα σερί 6-0, όμως, που έφερε την υπογραφή του Χένρι, η Μπασκόνια επανήλθε για ένα δεύτερο δεκάλεπτο, που εμπεριείχε αρκετές αλλαγές στο προβάδισμα, με τον Μπρουκς να κάνει εξαιρετική δουλειά στη ρακέτα, αλλά τον Πολονάρα να είναι ηγετικός για τους γηπεδούχους, με ένα γκολ-φάουλ του Γκεντράιτις να σημειώνει το 33-32 του ημιχρόνου.

Με τον Χένρι να έχει βρει τα πατήματά του, ένα σερί 8-0 των Βάσκων τους έδινε τον πρώτο λόγο στο ματς (41-32 στο 22'), με την πολυφωνία στην επίθεση να επιτυγχάνεται έναντι του σχεδόν μοναχού στην απέναντι πλευρά Πάντερ, για να έρθουν δύο τρίποντα των Πίτερς-Γκεντράιτις να «εκτοξεύσουν» τη διαφορά στο +15 (60-45). Η φόρα των παικτών του Ιβάνοβιτς ήταν τέτοια, που μετέτρεωαν το τελευταίο δεκάλεπτο σε... τυπική διαδικασία, φτάνοντας στο 2-0 στα παιχνίδια με τους Ιταλούς και συνεχίζοντας να πιέζουν για την οκτάδα.

Δεκάλεπτα: 10-16, 33-32, 60-45, 86-69

ΜΟΛΙΣ ΠΗΡΕ ΦΟΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ: Η Πιέρια Χένρι είναι σίγουρο, ότι σύντομα θα πάρει ένα «χρυσό» συμβόλαιο σε σύλλογο μεγαλύτερο της Μπασκόνια. Η ηγετική του στόφα φάνηκε σε ακόμη ένα ματς, όπου χρειαζόταν το αποτέλεσμα, με τον Αμερικανό να έχει 19 πόντους με πέντε ριμπάουντ και έξι ασίστ, σε μια μεστή εμφάνιση με «φορτσάρισμα» από την τρίτη περίοδο, που αποτυπώθηκε και στη διαφορά.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η παρουσία των Βάσκων στη ρακέτα ήταν πολύ πιο δυναμική από αυτή των φιλοξενούμενων, μετρώντας 64.9% στα δίποντα έναντι 43.6% των Ιταλών, ενώ και η αναλογία ασίστ-λαθών, με 18-10 αντί 13-10 του αντιπάλου, έπαιξε το δικό της ρόλο σε ένα πιο ισορροπημένο παιχνίδι.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ