17.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιερό πάθος Μεσολογγίου

Δεν ανακάλυπτε την Αμερική όποιος έλεγε ότι το Μεσολόγγι έπαιζε σήμερα τη ζωή του υποδεχόμενο στο Αγρίνιο τον Κολοσσό. Σίγουρα δεν έλεγε κάτι καινούργιο στον Ντίνο Καλαμπάκο και τους παίκτες του οι οποίοι το ήξεραν καλύτερα από τον καθένα και το έδειξαν με εμφατικό τρόπο. Το Μεσολόγγι... θύμισε πρώτο γύρο, σε μια πανστρατιά που σήμανε και έφερε παρόντες στη μάχη τους... σχεδόν έτοιμους Γκριν και Σαχπατζίδη, αλλά έβγαλε κι ένα μεγάλο πάθος από όποιος πάτησε στο παρκέ. Ο στόχος επιτεύχθηκε, το 87-77 επί του Κολοσσού ήταν η τέταρτη νίκη για το Μεσολόγγι, όπως και δεύτερη επί του Κολοσσού που έχει μόλις μία παραπάνω άρα μόνο απίθανο δεν είναι ένα ενδεχόμενο ισοαθμίας, το οποίο πάει με άλλον αέρα στη Νίκαια στην επόμενη εβδομάδα αλλά σίγουρα όχι πλέον χωρίς να έχει άλλη ευκαιρία. 

Για το Μεσολόγγι ήταν στη 12άδα και το νέο απόκτημα, ο Εϊ Τζέι Ντέιβις ο οποίος αντικατέστησε τον Ρίτσαρντα Αμάρντι , ενώ από τον Κολοσσό έλειπε ο Νίκος Καμαριανός ο οποίος έπαθε διάστρεμμα στην τελευταία προπόνηση και ο Τάι Λόσον ο οποίος ακόμα δεν έχει... καταφέρει να ταξιδέψει για την Ελλάδα.  

Το σημαδιακό σημείο του αγώνα ήταν το 6ο λεπτό. Μέχρι τότε, ο Κολοσσός κυριαρχούσε πλήρως και στα πάντα με πρωταγωνιστή τον Ντομινίκ Αρτις. Ενα αντιαθλητικό φάουλ του Μοτσενίγου στον Γκόινς και αμέσως μετά η αποβολή του αφού στους δύο παίκτες δόθηκε και από μία τεχνική ποινή σαν να... ηλέκτρισε το Μεσολόγγι. Οχι από μόνο του βέβαια αυτό το γεγονός. Ο Καλαμπάκος έριξε στο παρκέ Χατζηνικόλα και Σαχπατζίδη, με τον πρώτο να είναι καταλυτικός και στις δύο πλευρές του γηπέδου και να σημαίνει την αντεπίθεση,  η άμυνα... αγρίεψε οδηγώντας τον Κολοσσό σε συνεχόμενα λάθη, επιθετικά ο Λόρενς «κένταγε» στην οργάνωση και ο Πουαριέ έβαλε τους αντιπάλους στα καλάθια και η ιστορία άρχισε να γράφεται αλλιώς. Μέσα σε όλη, η φάση εκείνη έβγαλε νοκ - άουτ και τον ΓΚόινς, ο οποίος πήγε στον πάγκο κουτσαίνοντας ελαφρά, δε φάνηκε εκείνη τη στιγμή να είναι κάτι σοβαρό, αλλά το ότι δεν ξαναμπήκε στο ματς μάλλον το αντίθετο έδειξε.

Από το 7-16 του σημείου... μηδέν, το Μεσολόγγι πήγε στο δεκάλεπτο στο 25-18 και διευρύνοντας το σερί μέχρι το 22-2 (!) έφτασε το σκορ στο 29-18. Ο Κολοσσός ξανασκόραρε στο 13' με ένα τρίποντο του Ξανθόπουλου, αλλά το Μεσολόγγι είχε βάλει πλέον φτερά στα πόδια του, πήγε μέχρι το +17, 41-24 και έκλεισε το ημίχρονο με 43-29 και σαφές προβάδισμα.

Το Μεσολόγγι συνέχισε στο ίδιο τέμπο με τον Γκότσερ να προστίθεται στους επιθετικούς πρωταγωνιστές, έτσι στο 26' έφτασε στο +18, 54-36. Ο Κολοσσός έκανε ένα μικρό ξέσπασμα και μείωσε σε 61-51 στο 29' και το δεκάλεπτο έληξε με  64-51. Ο Κολοσσός επιχείρησε να αντεπιτεθεί στην τελευταία περίοδο, δεν το παράτησε ποτέ και στο 39' μείωσε και στους έξι πόντους, 83-77 κυρίως ευστοχώντας σε τρίπνοτα, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν λύσεις και ψυχραιμία, ο Χατζηνικόλας με τον Σαχπατζίδη είχαν πάρει τη... μπαγκέτα και το Μεσολόγγι πανηγύρισε αυτό που άξιζε.

 ΘΩΡΗΚΤΟ:  Οταν έχασε τον Τσαντ Μπράουν το Μεσολόγγι ήταν αναπόφευκτο το «μούδιασμα» αφού τέτοιον παίκτη δύσκολα βρίσκει ομάδα τέτοιου βεληνεκούς, πόσο μάλλον μέσα στη χρονιά. Δύσκολα, αλλά όχι και ότι δε γίνεται. Ο Νταρέλ Πουαριέ είναι... θεριό ανήμερο, όσο περνάει ο καιρός, προσαρμόζεται και βρίσκει τα πατήματά του δίνει αίσθημα ασφάλειας στη ρακέτα και σήμερα ήταν κυρίαρχος απέναντι σε ικανούς αντιπάλους όπως ο Καντέρ και ο Σπάισερ. Και μέσα σ' όλα, υπάρχει και δεύτερο ευχάριστο για το Μεσολόγγι, αφού ο Γιάννης Σαχπατζίδης που έλειψε για καιρό επέστρεψε στο μεγάλο ματς και έδειξε αφ' ενός πανέτοιμος, αφ' ετέρου πόσα έχανε η ομάδα του χωρίς αυτόν.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Μεσολόγγι θεωρητικά... πνιγόταν στο άγχος, όμως τα 9 λάθη του δείχνουν πεντακάθαρο μυαλό για τους παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου, αντίθετα με τους αντιπάλους που είχαν τον πολύ μεγάλο αριθμό των 21 σφαλμάτων.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ