16.6 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Η τραγική περίπτωση Φουλτζ… (vids)

Ο Μαρκέλ Φουλτζ χρειάστηκε να περάσει... ενάμιση χρόνο, για να βρεθεί η σωστή διάγνωση για τον τραυματισμό του, σε ένα χρονικό, που άπαντες ελπίζουν να μην οδηγεί σε ένα ακόμη χαμένο νούμερο ένα του ντραφτ.

Ήταν το καλοκαίρι του 2017, όταν οι Μπόστον Σέλτικς είχαν το νούμερο ένα του ντραφτ στα χέρια τους, αλλά έκαναν... τράμπα με τους Φιλαδέλφεια 76ερς, προκειμένου να πάρουν τον Τζέισον Τέιτουμ και να αφήσουν το μεγάλο φαβορί για την κορυφαία θέση, τον Μαρκέλ Φουλτζ. Έναν παίκτη πολλά υποσχόμενο, ως πλέι μέικερ με τρομερό ποσοστό άνω του 40% στα σουτ τριών πόντων, που προοριζόταν για ένα από τα πιο σπουδαία πρότζεκτ των τελευταίων ετών, σε μια ομάδα, που στηρίζεται στα ταλέντα της.

Από τον πρώτο καιρό, όμως, κάτι δεν πήγαινε καλά με τον Φουλτζ. Ο νεαρός γκαρντ είχε πρόβλημα στον ώμο, κάτι που τον εμπόδιζε, μεταξύ άλλων, στη μηχανική του σουτ του, με αποτέλεσμα να μείνει ολόκληρη την προηγούμενη χρονιά εκτός παρκέ. Η διάγνωση είχε σχέση με πόνο στον αυχένα και ανισορροπία μεταξύ των μυών. Με τον χρόνο να περνά, οι Σίξερς έδωσαν το πράσινο φώς, για να παίξει, αλλά σύντομα φάνηκε πως η διάγνωση... ήταν λανθασμένη.

Μία βολή στο πρόσφατο παιχνίδι με τους Χιτ, έκανε πολλούς να αναρωτηθούν, ποιο είναι επιτέλους το πρόβλημα με τον Φουλτζ, ασκώντας του και την ανάλογη σάτιρα μέχρι και... στα γήπεδα του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Αυτή την φορά, ήρθε η σωστή διάγνωση από τους ειδικούς. Ο Μαρκέλ υποφέρει από Σύνδρομο Θωρακικής Εξοδου, η οποία τον κρατά έξω για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα. Για να εξηγήσουμε σε γενικές γραμμές, τι σημαίνει αυτή η ασθένεια, αφορά σε  τη συμπίεση της ροής του αίματος στα αγγεία, που δεν επιτρέπει την σωστή κίνηση του ώμου. Κάπως έτσι εξηγείται και το πώς πήγε να φύγει από την μπάλα από τα χέρια του, στη βολή που θα δείτε στο ακόλουθο βίντεο, για έναν τραυματισμό που, πάντως, εμφανίζεται πιο συχνά στους pitchers του baseball.

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διάστημα 3-6 εβδομάδων απουσίας από τα παρκέ. Το πρόβλημα, όμως, υπάρχει για τον Φουλτζ και κανείς δεν ξέρει, αν θα απομακρυνθεί πλήρως, πολύ περισσότερο δε αν θα τον επηρεάσει ακόμη περισσότερο στην απόδοσή του, αφού αλλάζοντας μηχανική στο σουτ του πέρυσι, έχει απωλέσει σημαντικό κομμάτι από ένα εκ των ατού του, δηλαδή το μακρινό σουτ.

Με αυτό τον τρόπο, είναι πιθανό να δούμε ένα ακόμη νούμερο ένα του ντραφτ της χιλιετίας αυτής να χάνεται άδικα, χωρίς καν να έχει παίξει ουσιαστικά. Και είναι εύλογο το ερώτημα, αν ο Μαρκέλ Φουλτζ μπορεί να κάνει την προσωπική ολική του επαναφορά...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ