21.4 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκτός μέχρι… νεωτέρας ο Σμαρτ

Πρόβλημα από το… πουθενά προέκυψε στην προετοιμασία της Εθνικής ΗΠΑ, εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 που θα διεξαχθεί στην Κίνα.

Ο Μάρκους Σμαρτ στάθηκε άτυχος κατά τη διάρκεια προπόνησης, στο προπονητικό καμπ της «αστερόεσσας» στο Λας Βέγκας, καθώς τραυματίστηκε στη γάμπα και αποχώρησε. Αν και η κατάστασή του δεν κρίνεται ανησυχητική, με το ιατρικό επιτελείο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας να κάνει λόγο για τράβηγμα, αποφασίστηκε να μείνει εκτός προπονήσεων μέχρι νεωτέρας. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί, την επόμενη εβδομάδα, και μόνο εφόσον κριθεί απόλυτα υγιής θα επανέλθει στην προετοιμασία.

Σχεδόν τριάντα παίκτες αρνήθηκαν να ενσωματωθούν στην Εθνική, για να πάρουν μέρος στα ασιατικά παρκέ το διάστημα 31 Αυγούστου με 15 Σεπτεμβρίου. Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν την προετοιμασία τους με μόλις δεκαπέντε παίκτες, αλλά ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκρεγκ Πόποβιτς, δεν αγχώνεται. «Δεν ανησυχώ καν. Με ενδιαφέρει μόνο ποιοι παίκτες βρίσκονται εδώ. Έχω ένα γκρουπ παικτών που είναι μια χαρά, θα προσπαθήσουμε τώρα να κάνουμε την καλύτερη ομάδα που μπορούμε», ανέφερε σχετικά ο 70χρονος τεχνικός.

Αν και ο 25άχρονος γκαρντ των Μπόστον Σέλτικς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται να χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019. Εξάλλου, ούτε ο ίδιος ούτε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλουν να ρισκάρουν μεγαλύτερο τραυματισμό. Οι λύσεις, βέβαια, στην περιφέρεια των Αμερικανών λιγοστεύουν για τον Γκρεγκ Πόποβιτς, ο οποίος δεν αποκλείεται να μείνει με μόλις τρεις λύσεις στην περιφέρεια, τους Κέμπα Ουόκερ, Ντόνοβαν Μίτσελ και Κάιλ ΛόουριΘυμηθείτε, εδώ, την προεπιλογή των ΗΠΑ εν όψει Κίνας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ