21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δεν άρεσε αλλά νίκησε ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εντός έδρας τη Λάρισα με 69-60, στον αγώνα που έριξε την αυλαία της πρώτης αγωνιστικής της Bssket League, χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοσή του, ενώ οι Θεσσαλοί έδειξαν ανταγωνιστικό πρόσωπο και πάλεψαν για την έκπληξη.

Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα δεν είχε στη σύνθεσή της τους τραυματίες Ιωάννη Παπαπέτρου και Ίαν Βουγιούκα, όπως και τον Νεμάνια Νέντοβιτς που προτιμήθηκε να ξεκουραστεί. 

Το παιχνίδι είχε το χαρακτήρα ντέρμπι στο πρώτο μέρος το οποίο ολοκληρώθηκε με 31-30 υπέρ των γηπεδούχων. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το μοναδικό σημείο όπου οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 20-14 κατάφεραν να κυριαρχήσουν και να πάρουν μία μικρή, αλλά χρήσιμη διαφορά, χωρίς να απειληθούν στην τελευταία περίοδο, φτάνοντας στην πρώτη τους νίκη στην Basket League.

Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ: Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού και του αγώνα. Ο 23χρονος σέντερ κυριάρχησε στις δύο ρακέτες τελειώνοντας τον αγώνα με 22 πόντους και 6 ριμπάουντ. Πολύ καλή και η παρουσία του Λεωνίδα Κασελάκη ο οποίος πρόσθεσε 10 πόντους. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Σακίλ Γκούντγουιν με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ 16 πόντους σημείωσε και ο Τζέρι Σμιθ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι δύο ομάδες ήταν εξαιρετικά άστοχες στα σουτ, με τον Παναθηναϊκό να εκτελεί με ποσοστό 17% στα τρίποντα (3/17), ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις 13/46 σουτ δύο πόντων. Κάπως έτσι το σκορ έμεινε χαμηλά. Τα ριμπάουντ ήταν ισορροπημένα με 39 για τους γηπεδούχους και 38 για τη Λάρισα, το σύνολο του Λίνου Γαβριήλ όμως «πλήρωσε» την κακή αναλογία ασίστ/λαθών, αφού έδωσε μόλις οκτώ τελικές πάσες και υπέπεσε σε 18 λάθη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ