20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Α2 Ανδρών : Αγωνιστική αποδείξεων και…ανακατάξεων

Μια από τις πλέον «περίεργες» αγωνιστικές ξημερώνει για το πρωτάθλημα της Α2, με την έκτη στροφή η οποία ενδέχεται να φέρει αρκετές αλλαγές στο τελείωμα της, χωρίς σε κάποιες περιπτώσεις το αποτέλεσμα να παίζει μεγάλη σημασία.

Το basketa.gr σας αναλύει την 6η αγωνιστική, με το παιχνίδι του Αμύντα με το Μαρούσι να έχει μετατεθεί για τις 28/11 λόγω των υποχρεώσεων του προπονητή των φιλοξενούμενων, Κώστα Κεραμιδά με την Εθνική Γυναικών. Επίσης η αναμέτρηση της Καβάλας με τον Ιωνικό Νικαίας θα γίνει αύριο (Κυριακή 18/11).

Αναλυτικά τα παιχνίδια :

Ιβανώφειο 16.30 Ηρακλής-Ευρώπης 87 Πευκοχωρίου Μπήτης-Ταρενίδης Στ.-Ξέρας (Αστρεινίδης)

Νωρίτερα ξεκινάει το πρόγραμμα της αγωνιστικής, με τον Ηρακλή να υποδέχεται στο Ιβανώφειο το Πευκοχώρι, σε μια αναμέτρηση που έχει τοπικό χαρακτήρα. Ο «γηραιός» με τον Κώστα Μέξα στον πάγκο του έδειξε σημάδια ανάτασης στην Καστοριά, ενώ επιστρέφει στις υποχρεώσεις του Ηρακλή και ο Γιαννακίδης. Αμφίβολος για το Πευκοχώρι είναι ο Μανούσος, το οποίος μετά την σπουδαία ανατροπή επί του Κοροίβου, αγωνίζεται χωρίς ιδιαίτερο άγχος στο Ιβανώφειο.

Κω 17.00 Ιπποκράτης-Καστοριά Τσώνος-Κωνσταντινόπουλος-Γιακείμη (Ξάνθος)

Από τα πλέον αμφίρροπα παιχνίδια της αγωνιστικής, στην πρώτη ιστορική συνάντηση των δυο ομάδων. Στο στρατόπεδο των γηπεδούχων μόνο ρόδινη δεν είναι η κατάσταση εσωτερικά, με την συγκεκριμένη αναμέτρηση να κρίνει αρκετά. Στο νησί βρίσκεται ο Παναγιώτης Καυκής, ο οποίος μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του. Η Καστοριά μετράει δυο συνεχόμενες ήττες και πλέον βρίσκεται στο 2-3. Το συγκεκριμένο γεγονός προκάλεσε κάποια δυσαρέσκεια στις τάξεις της, και έτσι ψάχνει τρόπο αντίδρασης, έχοντας ως μοναδικό στόχο τα πλέι οφς.

Π. Σαλπέας 17.00 Εθνικός-Καρδίτσα Κατραχούρας-Κοντίλης-Καρπάνος (Γολεγού)

Ίσως το παιχνίδι με το πλέον ατράνταχτο φαβορί. Ο φιλότιμος Εθνικός παλεύει όλα τα παιχνίδια του, ενώ ενισχύθηκε με τον ταλαντούχο Λεκάκη που ήρθε από τον Ιωνικό Νικαίας. Στην Καρδίτσα θέλουν να ξεχάσουν την εντός έδρας ήττα από τον Αμύντα, συνδυάζοντας τη νίκη με μια καλή εμφάνιση. Επιστρέφει κανονικά ο Κακλαμάνος, ενώ εκτός θα είναι ο Παπαχρήστος που υπέστει διάστρεμμα σε φιλικό την προηγούμενη Τετάρτη (14/11). Την δωδεκάδα των Θεσσαλών συμπληρώνει ο Νάκης.

Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Ερμής Αγιάς Μαλαμάς-Δημόπουλος-Κωνσταντινίδου (Σταύρου)

Το περσινό αντίστοιχο παιχνίδι ήταν αυτό που έδωσε το σάλπισμα της αποφυγής των πλεί άουτ στον Ερμή, και είχε σπρώξει προς αυτό το Ψυχικό. Την φετινή σεζόν οι δυο ομάδες αντιμετωπίζουν η μία την άλλη με διαφορετικό στόχο, με τον Ερμή να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά την σπουδαία του νίκη επί του Ιωνικού Νικαίας στη Λάρισα. Για την ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή αν θα αγωνιστούν οι βασικοί Τριανταφύλλου και Κούκσικς. Το Ψυχικό προέρχεται από την άνετη επικράτηση επί του Εθνικού, και θέλει ακόμη μια νίκη, ώστε να κάνει ένα βήμα προς τον στόχο του, που είναι η αποφυγή της περσινής του κατάστασης.

Ήλιδας 17.00 Κόροιβος-Χαρίλαος Τρικούπης Σκούτας-Κάρδαρης-Θεοδωρόπουλος Ρ. (Θεοδωρόπουλος)

Μπορεί οι δυο πόλεις να απέχουν 131 χιλιόμετρα αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να ξανά αγωνιστούν μαζί. Ο Κόροιβος έχει εκμεταλλευτεί άρτια την έδρα του, έχοντας το απόλυτο των νικών σε αυτή, ενώ η ήττα στο Πευκοχώρι, και με τον τρόπο που ήρθε ενδέχεται να επηρεάσει την ψυχολογία της ομάδας το Κώστα Σορώτου, ο οποίος δεν θα έχει στην διάθεση του τον τραυματία Τσιάκο. Η ομάδα από το Μεσολόγγι, προέρχεται από την σπουδαίας σημασίας νίκη στην έδρα της επί της Καβάλας, ενώ ο Γιάννης Δημητριάδης θέλει να εντάξει στο παιχνίδι του στον Δεμερτζή. Ο Χαρίλαος Τρικούπης αναμένεται να έχει και την συμπαράσταση του κόσμου του.

Στ. Βενέτης 18.00 Διαγόρας Δρ.-Απόλλων Π. Παντελίδης-Χαλαμπαλάκης-Κουτσοδήμος (Άκελ)

Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων έδειξε να επιστρέφει στον δρόμο των επιτυχιών, και στηριζόμενος και πάλι στο επιθετικό του ταλέντο, επικράτησε στο κλειστό του Αγίου Θωμά του Αμαρουσίου, και θέλει μια ακόμη νίκη ώστε να πλησιάσει στον στόχο του, που είναι τα πλέι οφς. Ο Απόλλωνας πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας στην εκπνοή τον Ιπποκράτη, ενώ αρκετή βοήθεια έδωσαν οι Στεφανίδης και Καζαρνόφσκι. Ο Νίκος Βουρνάς θέλει να δει πως θα αντιδράσει η ομάδα του σε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, με την αντίδραση να παίζει και αυτό το ρόλο της, στην λειτουργία των «μελανόλευκων».

Κυριακή 18 Νοεμβρίου

Αλ. Δημόγλου 17.00 Καβάλα-Ιωνικός Ν. Συμεωνίδης-Τζίμα-Ζαχαρής (Μπρίγκος)

Καβαλα και Ιωνικός συγκρούονται στο κλειστό της «Καλαμίτσας», έχοντας διαφορετικούς στόχους, αλλά τον ίδιο προσανατολισμό. Μπορεί το παιχνίδι να είναι δύσκολο για την ομάδα του Ανδρέα Καραπιπερίδη, αλλά η εξέλιξη του ενδέχεται να προσελκύσει εξελίξεις. Εκτός από τον Χουχούμη που έκανε ντεμπούτο στο Μεσολόγγι, θα αγωνιστεί και ο Γάλλος σέντερ, Γκαμπερόνι. Εξελίξεις, και μάλιστα αλυσιδωτές προκάλεσε η ήττα του Ιωνικού στο κλειστό της Νεάπολης από τον Ερμής Αγιας. Όλο το προπονητικό τιμ αποτελεί παρελθόν, με τους Μάριο Γούναρη, Ντίνο Καλαμπάκο και Χρήστο Κουτσούμπα να αποχωρούν, και να αναλαμβάνουν να καθοδηγήσουν την τον Ιωνικό στην Καβάλα οι Άκης Παπαδάκης και Άκης Καλαϊτζάκης, αναμένοντας το ποιος θα αναλάβει το πόστο του προπονητή της ομάδας. Ιδιαίτερα αμφίβολοι για ένα ακόμη παιχνίδι, Λιακόπουλος και Πετροδημόπουλος.

Η Βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

1.Ερμής Αγιάς (4-1) 9
—————————————–
2.Ιωνικός Νικαίας (4-1) 9
3.Ηρακλής (4-1) 9
4.Καρδίτσα (3-2) 8
5.Διαγόρας Δρυοπιδέων (3-2) 8
—————————————–  
6.Αμύντας (3-2) 8
7.Πευκοχώρι (3-2) 8
8.Κόροιβος Αμαλιάδας (3-2) 8
9.Ιπποκράτης Κω (3-2) 8
10.Καστοριά (2-3) 7
—————————————–  
11.Χαρίλαος Τρικούπης (2-3) 7
12.Ψυχικό (2-3) 7
13.Μαρούσι (2-3) 7
14.Καβάλα (1-4) 6
—————————————–  
15.Απόλλων Πατρών (1-4) 6
16.Εθνικός Πειραιά (0-5) 5



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ