20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Ασύλληπτος ο Γκάλης, άξιος» (vid+pics)

Το Νίκο Γκάλη τίμησε ο Άρης, διοργανώνοντας εκδήλωση στο Μουσείο Μπάσκετ, στο Αλεξάνδρειο, λίγο πριν εισαχθεί κι επίσημα στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame.

Το παρών έδωσαν οι παλιοί συμπαίκτες του «Νικ», Διονύσης Ανανιάδης, Βασίλης Λυπηρίδης, Χάρης Παπαγεωργίου και φυσικά ο νυν κόουτς των «κιτρίνων» Παναγιώτης Γιαννάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΚΑΕ Μάνος Λάσκαρης, ο Πέτρος Ράσογλου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, οποίος παρέλαβε στο τέλος και το λεύκωμα «Μέρες Αυτοκρατορίας», όπως επίσης και όλοι οι παίκτες και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου. Οι… παλιοί θυμήθηκαν ιστορίες από τα χρόνια της «αυτοκρατορίας» του Άρη και της συνύπαρξής τους με το Νίκο Γκάλη και αφού εξέφρασαν το θαυμασμό και την υπερηφάνεια τους για τη σπουδαία αυτή διάκριση του πρώην συμπαίκτη τους, ευχήθηκαν στα μέλη της νυν ομάδας να έχουν δύναμη, για να μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος της κίτρινης φανέλας.

«Αποτελεί τεράστια διάκριση το να μπει ο Νίκος στο Hall of Fame του NBA και βεβαίως ανεβάζει την Ελλάδα σε άλλο επίπεδο, πια, το γεγονός και αυτό πρέπει να το έχουν στο νου τους όλοι οι αθλητές του μπάσκετ και όχι μόνο. Το Νίκο, όταν τον γνώρισα, αποκτήσαμε αμέσως μια πολύ καλή σχέση. Δεν βλεπόμαστε τακτικά, μπορώ να πω πως μετά που εγκατέλειψε το άθλημα βλεπόμασταν πιο συχνά. Είχε επαγγελματική συνείδηση σε αυτά που έκανε, όταν έβαζε κάτι στο μυαλό του δεν το έβγαζε, άνθρωπος εξαιρετικά συναισθηματικός. Πέρα από τα αγωνιστικά, αυτήν την εικόνα αποκόμισα από αυτόν, το ανθρώπινο πρόσωπο του Νίκου ήταν πολύ σημαντικό», ανέφερε σχετικά ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, με τη σειρά του, τόνισε εμφατικά: «Του άξιζε αυτή η διάκριση, έχει αφήσει τη σκιά του ο Νίκος, μέσα από αυτόν το χώρο, εμπνέει τα νέα παιδιά ακόμα και σήμερα! Αισθανόμαστε όλοι ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά που βρεθήκαμε στο γήπεδο και... ιδρώσαμε παρέα, ζήσαμε απίστευτες χαρές. Σαν παίκτης ήταν ασύλληπτος, έκανε πράγματα που θεωρώ δεν υπάρχει σήμερα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ άνθρωπος που να κάνει ανάλογα». «Γίνεται μεγάλη τιμή στην Ελλάδα, μέσα από τον Νίκο Γκάλη και φυσικά σε όλους εμάς που είχαμε την τύχη να αγωνιστούμε μαζί του και να είμαστε συμπαίκτες του. Η διάκρισή του αυτή ήταν κάτι που το περιμέναμε χρόνια και επιτέλους γίνεται πραγματικότητα», συμπλήρωσε ο Βασίλης Λυπηρίδης και ο Χάρης Παπαγεωργίου πρόσθεσε: «Είναι ξεχωριστή η μέρα για τον Νίκο Γκάλη, αλλά και για τη Θεσσαλονίκη και για τον Άρη, την ομάδα που υπηρέτησε στο μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του. Σήμερα ο Νίκος γνωρίζει την παγκόσμια αναγνώριση και ο σύλλογος που τον ανέδειξε, ο Άρης, είναι στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων».

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός, από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει: «Μεγάλε Νίκο Γκάλη σε ευχαριστούμε για όσα έχεις προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ. Είσαι η μεγαλύτερη προσωπικότητα που έχει αναδείξει το αγαπημένο μας άθλημα και η συνεισφορά σου στο μπάσκετ θα είναι πάντα αξεπέραστη. Χωρίς εσένα το ελληνικό μπάσκετ δεν θα είχε γίνει ποτέ τόσο μεγάλο. Η σημερινή μέρα είναι μια από τις πιο λαμπρές για όλους μας. ΑΞΙΟΣ».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης: «O Νίκος Γκάλης έγινε μέλος του Naismith Basketball Hall of Fame, διάκριση που αποτελεί τιμή για το ελληνικό μπάσκετ και φυσικά τον ίδιο. Η Ελληνική Ομοσπονδία συγχαίρει τον Έλληνα αθλητή για την ύψιστη αυτή τιμητική διάκριση, με την οποία το όνομά του πέρασε στο πάνθεον της ιστορίας του αθλήματος».

https://www.facebook.com/olympiacosbc/photos/a.10150465421158289.452474.304321388288/10156699844753289/?type=3&theater

https://www.youtube.com/watch?v=t2PmxMjZDss



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ