20.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Από πρόεδρος και προπονητής ο Ντενγκ

Ο Λουόλ Ντενγκ αποσύρθηκε πέρυσι από την ενεργό δράση, αλλά δεν έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από το παρκέ. Ύστερα από περίπου ένα χρόνο, έπιασε και πάλι δουλειά, στο Νότιο Σουδάν.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Νότιου Σουδάν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας και θα το καθοδηγήσει στα προκριματικά του Αφρομπάσκετ 2021, που θα λάβουν χώρα στο Κιγκάλι, πρωτεύουσα της Ρουάντας, στις 25-29 Νοεμβρίου.

Ο 35άχρονος παλαίμαχος φόργουορντ, ο οποίος γεννήθηκε στο Ουάου, αλλά σε εθνικό επίπεδο έπαιξε με την Εθνική Μεγάλης Βρετανίας, επέστρεψε στη γενέτειρά του χώρα για να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του στους παίκτες, που δεν έχουν παίξει ποτέ σε «μεγάλη» διοργάνωση. Η Εθνική συστάθηκε το 2011 και έγινε επίσημα μέλος της FIBA δύο χρόνια αργότερα. Στα φετινά προκριματικά θα πάρει μέρος στη θέση της Αλγερίας, η οποία αποσύρθηκε.

«Μαθαίνουμε πολλά από αυτόν», παραδέχθηκε ο Κουάνι Κουάνι, εκ των αρχηγών της Εθνικής Νότιου Σουδάν, για τον πρώην NBAer. Όπως πρόσθεσε: «Μερικές φορές ξεχνάμε πως είναι παγκοσμίου επιπέδου παίκτης. Αλλά είδαμε κάτι παιδιά να τρέχουν προς αυτόν, για να βγάλουν φωτογραφία μαζί του».

«Είναι ευλογία για εμάς. Η ζωή δεν σου δίνει τόσες πολλές ευκαιρίες, οπότε ανυπομονούμε να την εκμεταλλευτούμε, όσο περισσότερο μπορούμε. Είμαστε ενθουσιασμένοι. Πρόκειται για μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα. Είναι μια ευκαιρία που πρέπει να την αξιοποιήσουμε», ανέφερε από την πλευρά του ο Τένι Πούοτ για τη συμμετοχή τους στα προκριματικά.

Στην επιβλητική «Kigali Arena» το Νότιο Σουδάν θα παίξει με τη Νιγηρία, το Μάλι και τη Ρουάντα. Πρόκειται για την πρώτη προπονητική απόπειρα του Λουόλ Ντενγκ, ο οποίος έπαιξε στους Σικάγο Μπουλς, τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, τους Μαϊάμι Χιτ, τους Λος Άντζελες Λέικερς και τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς, από το 2004 έως το 2019, και αναδείχθηκε δύο φορές all star στο ΝΒΑ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ