19.4 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Από Ντιτρόιτ… Φιλαδέλφεια ο Χόλντεν

Στους Σίξερς προσλήφθηκε ο Τζέι Αρ Χόλντεν, αναλαμβάνοντας το ρόλο του διεθνούς σκάουτερ, με το σύλλογο να τον φέρνει από τους Πίστονς, εμπιστευόμενος τις γνώσεις του ιδιαίτερα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Οι Φιλαδέλφεια 76ερς, είναι γνωστό πως αποτελούν μια ομάδα, η οποία δείχνει εμπιστοσύνη σε παίκτες που προέρχονται από την Ευρώπη, θέλοντας να «χτίσει» και πάνω σε αυτούς ένα λαμπρό μέλλον. Ο Ντάριο Σάριτς, ο Ερσάν Ιλιασόβα και ο Φουρκάν Κορκμάζ είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα και για το λόγο αυτόν, η ομάδα έψαχνε έναν άνθρωπο που θα συνεχίσει να «ξεψαχνίζει» την εν λόγω αγορά, φέρνοντας τα επόμενα «πουλέν».

Με βάση αυτή τη λογική, οι Σίξερς έφεραν στις τάξεις τους τον Τζέι Αρ Χόλντεν. Μετά από τέσσερα χρόνια στους Ντιτρόιτ Πίστονς ως διεθυντής του διεθνούς σκάουτινγκ, ο άλλοτε σπουδαίος «άσος» των ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ΑΕΚ, Οστάνδης και Μπροτσένι, κατακτώντας δύο Ευρωλίγκες με τους Ρώσους κι ένα πρωτάθλημα Ελλάδος με την Ένωση, μετακομίζει στην Φιλαδέλφεια για το ρόλο του διεθνούς σκάουτερ, χωρίς να έχει δηλαδή διευθυντικό πόστο.

Η πληθώρα γνωριμιών του και η γνώση του στην ευρωπαϊκή αγορά, όπως αναφέρεται και στα Αμερικανικά ΜΜΕ που μετέδωσαν την είδηση, ήταν η αιτία προσέγγισης του 42χρονου, ο οποίος συμφώνησε και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του για τη... συνέχεια του process που μετουσιώνει η Φιλαδέλφεια, όσο περνά ο καιρός. Κάπως έτσι, το ενδιαφέρον της για τη Γηραιά Ήπειρο συνεχίζει να είναι αρκετά έντονο, αναζητώντας τους παίκτες που θα περάσουν τον Ατλαντικό και θα πλαισιώσουν τους «αστέρες», με τους οποίους ελπίζει σε πρωταθλητισμό στα επόμενα χρόνια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ