28.4 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Ανακοίνωσε Σφαιρόπουλο η Μακάμπι

Τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ανέλαβε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αντικαθιστώντας στην άκρη του πάγκου το Νέβεν Σπάχια. Υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας ενάμισι έτους.

Ο 51χρονος προπονητής, που μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό παρέμενε εκτός πάγκων, έδωσε τα χέρια με τους διοικούντες τους Ισραηλινούς για να καθοδηγήσει την «ομάδα του λαού» μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν. Το ντεμπούτο του θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη, στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Μακάμπι με την Εφές Αναντόλου στο «Σινάν Ερντέμ» (20/11, 20.00)», στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Στην ανακοίνωσή τους, μετά τη συμφωνία τους, οι Ισραηλινοί αναφέρουν πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα έχει δίπλα του κι έναν βοηθό δικής του επιλογής. Λίγο αργότερα γνωστοποίησαν πως αυτός θα είναι ο Βασίλης Γεραγωτέλλης. Αυτή είναι η πρώτη φορά, στην καριέρα του, που ο Έλληνας τεχνικός αναλαμβάνει ως πρώτος ομάδα εκτός συνόρων. Ο άμεσος συνεργάτης του Νέβεν Σπάχια, Γκάι Γκούντες, επίσης αποτελεί παρελθόν για το συγκρότημα του Τελ Αβίβ.

Η ανακοίνωση: «Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα είναι ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν και ζήτησε να έρθει με έναν βοηθό του. Θα είναι στον πάγκο της ομάδας στο επόμενο (20/11) παιχνίδι με την Εφές στην Κωνσταντινούπολη. Ο 51χρονος προπονητής από την Ελλάδα είχε οδηγήσει δύο φορές τον Ολυμπιακό στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας και ήταν βοηθός προπονητή στο Χιούστον, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Εθνικής Ελλάδας».

Ο 51χρονος τεχνικός, που έγινε ο τρίτος Έλληνας μετά τους Δημήτρη Ιτούδη (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και Γιώργο Μπαρτζώκα (Χίμκι) που βρίσκεται φέτος σε ομάδα Ευρωλίγκας, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες και όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η συνεργασία. Όσον αφορά στους φιλάθλους, θέλω να τονίσω πως θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να επιτύχουμε. Ήρθε η ώρα να δουλέψουμε σκληρά, όλοι μαζί, για να αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση. Πιστεύω και εμπιστεύομαι τους παίκτες και το επιτελείο της ομάδας. Θα παλέψουμε όλοι μαζί και θα δώσουμε το 100%. Δεν είναι η ώρα για πολλά λόγια, αλλά για δουλειά». Θυμίζουμε πως η Μακάμπι Τελ Αβίβ μετράει φέτος μόλις μία νίκη στην Ευρωλίγκα, σε εφτά αγώνες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ