24.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

«Αλμα» στα κρούσματα και… καθιστή διασκέδαση (vids)

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, σήμανε συναγερμό στην Κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες, που ανακοίνωσαν νέα δέσμη μέτρων κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις επόμενες ημέρες.

Τα 1797 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα και αφορούν στα τεστ της Δευτέρα κάνουν να μοιάζει πολύ μακρινή ανάμνηση ο απολογισμός των κάτω από 400 κρουσμάτων της προηγούμενης εβδομάδας.

Ηδη οι επιστήμονες είχαν επισημάνει τους κινδύνους που κρύβει η μαζική συνύπαρξη κόσμου στα μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης και σήμερα από εκεί ανακοινώθηκαν τα πρώτα μέτρα.

Οι όρθιοι... κάθονται αναγκαστικά πλέον σε όλα αυτά τα καταστήματα από την Πέμπτη, ενώ προβλέπονται άμεσα αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες.

Αναλυτικά:

Από την Πέμπτη όλοι οι χώροι εστίασης, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχουν οριστεί.

Όσοι ελέγχονται και παραβιάζουν τα μέτρα, θα έχουν άμεσα προσωρινή αναστολή δραστηριότητας, από την πρώτη παράβαση και από την επόμενη ημέρα.

-Καταστήματα κάτω των 200 τμ, πρόστιμο 2.000 ευρώ και και άμεση σφράγιση, από την επόμενη ημέρα, για 7 ημέρες,

-Για τα καταστήματα άνω των 200 τμ, με την πρώτη παράβαση θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας.


-Σε περίπτωση υποτροπής (δεύτερη παράβαση), το πρόστιμο θα είναι ενιαίο, 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για  15 ημέρες.

-Στην τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

Στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων εκ των υστέρων, με βάση υλικό που θα προκύπτει παράβαση (σ.σ. social media, βίντεο και καταγγελίες)».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ