26.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ακόμα σουτάρει τρίποντα το Ρέθυμνο, χαιρέτησε η Δόξα

Το Ρέθυμνο επικράτησε της Δόξας Λευκάδας με 80-67 και τελείωσε με ρεκόρ 13-13 στην κανονική διάρκεια της Basket League. Στον πρώτο γύρο των playoffs θα αντιμετωπίσει τον Κολοσσό Ρόδου με πλεονέκτημα έδρας. Όσο για τους Λευκαδίτες αυτό ήταν το τελευταίο τους ματς στην μεγάλη κατηγορία καθώς εδώ και καιρό έχουν υποβιβαστεί.

Οι Κρητικοί που έχουν εξασφαλίσει την είσοδό τους στα πλέι οφ, απέκτησαν διαφορά ασφαλείας από το δεκάλεπτο (15-22) και στην συνέχεια προσπάθησαν να την διατηρήσουν. Η μεγαλύτερη ευστοχία του Ρεθύμνου έκρινε τον αγώνα στο πρώτο ημίχρονο με το σκορ στο 20' να είναι 28-45 και τους Τάλτον (11π.) και Γιαννόπουλο (10π.) να οδηγούν την ομάδα του Νίκου Βετούλα.

Με τρίποντο του Άρνολντ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και στο +20, 28-28, στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι συντηρούσαν άνετα την διαφορά και έφταναν στο 13ο ροζ φύλλο τους. Η Δόξα δεν έβρισκε στόχο, έχοντας χαμηλά ποσοστά τόσο στα δίποντα όσο και στα τρίποντα. Ο ρυθμός έπεσε στο τέλος και το Ρέθυμνο πανηγύρισε την νίκη με 80-67 που το έφερε στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Ο "ΜΠΟΜΠΕΡ"

Ο Γκάρι Τάλτον σημείωσε 19 πόντους με 2/3 δίποντα και 5/7 τρίποντα, μάζεψε 3 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ, όντας ο κορυφαίος του Ρεθύμνου.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

Οι δύο ομάδες ευστόχησαν στις ίδιες προσπάθειες, όμως η Δόξα είχε 10 περισσότερες άστοχες (26/68-26/58). Ωστόσο τα 14/32 τρίποντα του Ρεθύμνου ήταν ο καθοριστικός παράγοντας στο τελικό αποτέλεσμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ