27.5 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Αδικώντας μία μεγάλη προσπάθεια

Ο Δημήτρης Ρήγας γράφει για τον Παναθηναϊκό που πάλεψε γενναία κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αλλά για πολλοστή φορά αδίκησε τον ίδιο του τον εαυτό.

Το παρελθόν δεν έχει καμία σχέση με το παρόν ούτε και με το μέλλον. Και το παρόν δείχνει ξεκάθαρα ότι σε τέτοιους αγώνες, οι πρωταθλητές Ελλάδας αποτελούν πλέον αουτσάιντερ, αναζητώντας μία υπέρβαση για να πάρουν νίκες που παλαιότερα τις είχαν στο... τσεπάκι. Το κακό για τους «πράσινους» ήταν πως αδίκησαν για ακόμα μία φορά την ίδια τους την προσπάθεια.

Πλάνο και πάθος υπήρχαν σε υπερθετικό βαθμό. Δεν υπήρχε όμως συνοχή στο αμυντικό ριμπάουντ. Κι όταν παίζεις με την πρωτοπόρο μίας τόσο δύσκολης Ευρωλίγκας, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε τιμωρήσει. Το «τριφύλλι» έχασε μόνο και μόνο επειδή δεν πήρε τα αμυντικά ριμπάουντ. Θα ολοκλήρωναν ορισμένες εξαιρετικές αμυντικές προσπάθειες και παράλληλα θα έδιναν ψυχολογία για να βρεθούν επιθετικές λύσεις.

Ακόμα και το ποσοστό στα τρίποντα που ήταν αποκαρδιωτικό για εντός έδρας παιχνίδι, δεν θα είχε την παραμικρή σημασία, αν ο Παναθηναϊκός δεν παρουσιαζόταν τόσο αδύναμος στα «σκουπίδια» της δικής του ρακέτας στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικότερα στην τρίτη περίοδο που ήταν και το καταστροφικό χρονικό διάστημα που έμελλε να κρίνει το νικητή.

Μία τόσο μεγάλη νίκη θα βελτίωνε το κέφι στο εσωτερικό του κλαμπ και θα έδινε άλλο «αέρα» ενόψει του «αιώνιου» ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, παραμονές (23/12) των Χριστουγέννων. Βέβαια αυτή η αναμέτρηση από τη βάση της είναι εντελώς διαφορετική κι αποδείχθηκε στο ΣΕΦ.

Το μοναδικό ευχάριστο για τους «πράσινους» ήταν η εικόνα του Νεμάνια Νέντοβιτς ο οποίος δεν έδειξε ιδιαίτερα επηρεασμένος από τον τραυματισμό του πριν από δέκα ημέρες. Θετική η εικόνα και του Γιώργου Παπαγιάννη, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου επίσης να δείχνει ότι πατάει πια καλύτερα.

Μοιραίος για άλλη μία φορά αποδείχτηκε ο Οκάρο Ουάιτ ο οποίος σπατάλησε μία βολή «χρυσάφι» λίγο πριν το τέλος. Εκεί ίσως θα μπορούσε να υπάρξει διαφορετική προσέγγιση και να είχε παίξει για περισσότερα λεπτά ο εξαιρετικός Τζέρεμι Έβανς. Φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο το κακό βράδυ του Ντάριλ Μέικον, ωστόσο φαντάζει απόλυτα λογικό για έναν πρωτάρη στη EuroLeague, να υπάρχουν βραδιές που δεν θα αποδίδει, με τον Γιασικεβίτσιους να έχει στήσει όλη την άμυνά επάνω του για να τον σταματήσει.

Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει και να κοιτάξει τα τρία προσεχή παιχνίδια εντός έδρας με Προμηθέα, Ολυμπιακό και Ζαλγκίρις. Οι τρεις νίκες είναι επιτακτικές και μπορούν να έρθουν, αρκεί η ομάδα να παραμείνει πιστή στο πλάνο και να αποφύγει τα «δώρα» κυρίως στο κομμάτι του αμυντικού ριμπάουντ το οποίο κόστισε την ήττα από την περσινή φιναλίστ της Ευρωλίγκας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ