26.9 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Ένα Παγκόσμιο… γεμάτο από τους κορυφαίους!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει ξεκινήσει και στην Κίνα οι φίλαθλοι ετοιμάζονται να απολαύσουν την καλύτερη διοργάνωση όλων των εποχών, με πλήθος από παικτών από το ΝΒΑ και μαζί τον MVP, τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πολλές φορές, ο κόσμος έχει μια συνήθεια να μιλάει για τους απόντες. Παράξενη συνήθεια, αφού κανονικά… οι παρόντες είναι που γράφουν την ιστορία. Πόσο μάλλον στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου μπορεί να έχουν σημειωθεί μερικές απουσίες σε κάποιες ομάδες και, περιέργως, μερικοί ασχολούνται με αυτές. Καλό είναι να γίνει αντιληπτό, όμως, ότι πρόκειται για ένα ιστορικό Μουντομπάσκετ, όπου έχουν επιτευχθεί μερικά σπουδαία πράγματα, ειδικά όσον αφορά την παρουσία παικτών του ΝΒΑ.

Το πρώτο που παρατηρεί κανείς, είναι πως σημειώνεται νέο ρεκόρ σε NBAers που παίζουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού ο συνολικός αριθμών για το 2019 φτάνει τους 54 παίκτες, 9 παραπάνω δηλαδή από εκείνους του 2014 στην Ισπανία. Παράλληλα, μπορούμε να μετρήσουμε και 103 παίκτες σε αυτό το τουρνουά έναντι 93 του προηγούμενου Μουντομπάσκετ, που έχουν εμπειρία από το ΝΒΑ ή έχουν γίνει draft σε αυτό. Κάπως έτσι, φαίνεται η στήριξη του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο στην FIBA και τις διοργανώσεις της.

Ποιο είναι, όμως, το πιο σημαντικό; Ότι για πρώτη φορά παίζει στο Παγκόσμιο ο MVP του ΝΒΑ! Ο δικός μας MVP, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, λίγο καιρό μετά από αυτή την κορυφαία διάκριση, παίζοντας για τους Μιλγουόκι Μπακς, δέχθηκε την πρόκληση και θα οδηγήσει την Εθνική μας. Παράλληλα, μαζί του βρίσκεται και ο καλύτερος αμυντικός επί δύο σεζόν, Ρουντί Γκομπέρ, ο Νίκολα Γιόκιτς που ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας, καθώς και ο Κέμπα Ουόκερ, που ήταν μαζί με τον Γάλλο στην τρίτη καλύτερη πεντάδα.

Τα στοιχεία, λοιπόν, είναι αδιάσειστα. Και αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι τώρα έχει ξεκινήσει το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο όλων των εποχών!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ