27.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Άγιος Δομίνικος σημαίνει… Survivor!

Μετά την νίκη την 1η αγωνιστική επί της Ιορδανίας, οι Δομινικανοί έκαναν την έκπληξη, υποτάσσοντας τους Γερμανούς με 70-68 και αποκλείοντάς τους πρόωρα από την επόμενη φάση. Με το 2/2 η ομάδα του «Τσε» Γκαρσία, εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση και θα παίξει με τη Γαλλία για την πρωτιά του ομίλου.

Όλα αυτά για μία ομάδα η οποία θα μπορούσε να έχει κατεβάσει μία τρομακτική  5άδα, αλλά… Ο Γκαρσία ξεκίνησε από τα τέλη Απριλίου τις αρχικές επαφές με τους NBAερς Αλ Χόρφορντ και Καρλ Άντονι-Τάουνς, σχετικά με ενδεχόμενη παρουσία τους στην Κίνα. Ωστόσο, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος δέχτηκε να κάνει το ταξίδι και να αφήσει την προετοιμασία του, δυσκολεύοντας το έργο του Αργεντίνου κόουτς. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Τζέιμς Φελντέιν έχει θέσει εαυτόν εκτός ομάδας εδώ και δύο χρόνια, ο  πολύπειρος Έντγκαρ Σόσα εμφάνισε πρόβλημα στα μετατάρσια και Άνχελ Ντελγάδο, άλλαξε γνώμη τελευταία στιγμή, προτιμώντας τις διακοπές του.

Οι περισσότεροι θα περίμεναν τα γεγονότα αυτά να ασκήσουν αφόρητη πίεση στον κόουτς Γκαρσία και να οδηγήσουν την ομάδα του σε μία τυπική και στο μέτρο του εφικτού αξιοπρεπή παρουσία. Αντιθέτως, η ομάδα δούλεψε, συσπειρώθηκε και με όπλο τη σκληράδα στην άμυνα, κατάφερε να πάρει τη μεγαλειώδη πρόκριση. Οι Βίκτορ Λιθ ( 16 π. μ.ο) και Ελόι Βάργκας  (14 π. μ.ο) είναι οι παίκτες που έχουν τη… μπαγκέτα στην επίθεση, τραβώντας όλο το κουπί, με σημαντική βοήθεια από τον Έουλις Μπάεθ. Μάλιστα οι δύο τελευταίοι  είναι και παλιοί μας γνώριμοι, καθώς ο μεν Βάργκας αγωνίστηκε στην Καβάλα την περίοδο 2015-2016, ο δε Μπαεθ στο Μαρούσι την περίοδο 2011-2012.

Ξεχωριστό κεφάλαιο φυσικά ο Νέστορ «Τσε» Γκαρσία. Ο ιδιόρρυθμος Αργεντίνος κόουτς με το εκρηκτικό ταπεραμέντο, είναι παλιά καραβάνα και ένας από τους βασικούς λόγους της επιτυχίας των Δομινικανών. Λάτρης της σκληρής άμυνας, ακολουθεί πιστά το τρίπτυχο, σκληράδα, προστασία της μπάλας και πειθαρχία στο πλάνο. Ο Γκαρσία τα τελευταία χρόνια έχει θητεύσει δις στην Φουενλαμπράδα, με την οποία αντιμετώπισε πέρυσι την ΑΕΚ, βάζοντάς της δύσκολα. Στο παρελθόν έχει οδηγήσει την Βενεζουέλα στην κατάκτηση του Παναμερικανικού Κυπέλλου το 2015 και στην συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του 2016.

Η Δομινικανή Δημοκρατία έπιασε από νωρίς τον στόχο που έμοιαζε ακατόρθωτος και πλέον χωρίς άγχος περιμένουν τα μεγάλα ματς που ακολουθούν με στόχο το καλύτερο δυνατό. Άλλωστε τα όνειρα δεν έχουνε ταβάνι…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ