24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Νίκη και εμφάνιση χρυσάφι ο Ολυμπιακός (pics)

Μια κάτι παραπάνω από πολύτιμη νίκη πήρε ο Ολυμπιακός. Το τελικό 89-69 επί της Μπάγερν Μονάχου στην 27η αγωνιστική δεν είναι απλά μια βαθιά ανάσα βαθμολογικά, αλλά ο τρόπος που αυτή ήρθε και με τις δεδομένες απουσίες που είχε η ομάδα είναι μια σημαντική ενίσχυση ψυχολογικά και μια ένεση αυτοπεποίθησης. Ο Ολυμπιακός αναχωρεί απόψε από το ΣΕΦ, αφού την Πέμπτη (21/3) θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Γκραν Κανάρια.

Πιο κεφάτος από ποτέ και παρά τις απουσίες παρουσιάστηκαν οι «ερυθρόλευκοι». Ξεκαθάρισαν τις προθέσεις τους από νωρίς φτάνοντας στο 14-2 (6’) με ένα εκπληκτικό Νίκολα Μιλουτίνοφ και τρόπο παιχνιδιού που θύμιζε τις... παλιές καλές εποχές. Μοίρασμα της μπάλας, προσπάθειες από όλους, άμυνα παντού. Το γεγονός ότι οι Γερμανοί έχασαν κάποια εύκολα σουτ στην αρχή του αγώνα, έκανε το έργο του Ολυμπιακού πιο εύκολο και παράλληλα εδραίωσε την αυτοπεποίθηση της ομάδας.

Το θετικό ήταν πως ο Ντέιβιντ Μπλατ, που έκανε ιδανικό rotation με το περιορισμένο ρόστερ που είχε, είδε τους παίκτες του να αντιδρούν και όταν τα σουτ μπήκαν με τους Μπούκερ και Κόπονεν να γράφουν το 20-16 (11’). Ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα 12-0 (32-16, 14’) με τον Ζακ ΛεΝτέι να έχει μπει ιδανικά στην εξίσωση επιθετικά. Η διαφορά έφτασε το +19 (50-31) λίγο πριν οι δύο ομάδες πάρουν την άγουσα για τα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους να χρησιμοποιούν, όπως και στο τέλος της πρώτης περιόδου, ιδανικά τα φάουλ που είχαν να δώσουν.

Αυτοί που βρήκαν έδαφος να δράσουν μετά το +22 (53-31, 20'30'') ήταν ο Μπούκερ που προσπάθησε να βγάλει μακριά από το καλάθι τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο Πέτερι Κοπόνεν (57-44, 24'20''). Το +27 ήρθε με μια... μπέιμπολ πάσα του Παπανικολάου στον ΛεΝτέι για το κάρφωμα και το 71-44 (28'25'') και ένα 14-0.

Η Μπάγερν συνέχισε να αναζητά λύσεις, βλέποντας και τον Ολυμπιακό να έχει χαλαρώσει στο τελευταίο πεντάλεπτο (77-62, 35'30''). Οι "ερυθρόλευκοι" όμως δεν απειλήθηκαν και έκλεισαν τον αγώνα με το τελικό 89-69, το οποίο γράφτηκε σε πανηγυρικό κλίμα με τον Ποκουσέφσκι στη γραμμή και όλη την ομάδα να χαμογελά πλατιά.

ΑΡΙΘΜΟΙ: Αν είστε της... στατιστικής η εξήγηση για το προβάδισμα του Ολυμπιακού στο ημίχρονο βρίσκεται στα ριμπάουντ (23-10), αλλά και στην ευστοχία στα σουτ δύο πόντων που έφτασε στο 66% (20/30) με πολύ καλές επιλογές στην πλειοψηφία τους. Μικρή παρένθεση: Πρώτος ριμπάουντερ του Ολυμπιακού ήταν ο Ουέμπερ με 7, ενώ ο Μιλουτίνοφ είχε 7/7 δίποντα!

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ναι ο Μιλουτίνοφ, ναι ο ΛεΝτέι, ο Πρίντεζης, αλλά ο Κώστας Παπανικολάου ήταν για μια ακόμη φορά παντού σε άμυνα και επίθεση. Έμεινε στους τρεις πόντους, αλλά είχε 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Περίπου 1'15'' πριν το τέλος ο Ντέιβιντ Μπλατ σήκωσε τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ο οποίος έγινε δεκτός με θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει μεθαύριο (21/3) εκτός έδρας την Γκραν Κανάρια, ενώ η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την ίδια μέρα την Μπαρτσελόνα.

Διαιτητές: Ιερεθουέλο, Χορντόφ, Βικλίτσκι

Δεκάλεπτα: 20-10, 50-31, 72-48, 89-69

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ