21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 5ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (2ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής

1.Κώστας Δοξάκης (Καβάλα)

Όταν ένας αθλητής έχει 29 πόντους με 8 εύστοχα τρίποντα, τότε ταυτόχρονα όχι μόνο αποτελεί τον πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, αλλά και κομβικό παίκτη για ένα παιχνίδι. Αυτή την επίδοση είχε ο 27χρονος γκαρντ, Κώστας Δοξάκης, στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του στα ως πριν το παιχνίδι αήττητα Φάρσαλα. Ο υιός του Γιώργου Δοξάκη αποτελεί φετινή μεταγραφή της Καβάλας, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Στρατώνι και Αίαντα Ευόσμου.

2.Γιάννης Μαλούτας (Πρωτέας Γρεβενών)

Ο παίκτης της αγωνιστικής Ο 30χρονος Κοζανίτης γκαρντ αποτέλεσε τον αθλητή που ουσιαστικέ σφράγισε ένα μεγάλο διπλό για τον Πρωτέα Γρεβενών, στα Πεύκα με αντίπαλο τους Μαχητές. Ο Γιάννης Μαλούτας βρίσκεται για δεύτερη σεζόν στην ομάδα της Βόρειας Ελλάδας, ενώ στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 18 πόντους με 2 τρίποντα, και το μεγάλο σουτ με το οποίο έγραψε το 92-88, κλειδώνοντας τη νίκη στην παράταση.

3.Νίκος Κουτουξίδης (ΧΑΝΘ)

Στην ΧΑΝΘ αγωνίζεται από το φετινό καλοκαίρι ο 19χρονος φόργουορντ, Νίκος Κουτουξίδης, ο οποίος δείχνει να ταιριάζει απόλυτα στη νεανική ομάδα που δημιουργεί ο Ιωσήφ Νικολαΐδης. Ο εκ Θεσσαλονίκης αθλητής που αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στην Β' Εθνική με την Γέφυρα, ενώ έχει περάσει από Μαντουλίδη, Ηρακλή και Ιωνικό Ιωνίας ήταν καταλυτικός στο σπουδαίο διπλό της ομάδας του στο κλειστό της Αρναίας με αντίπαλο το Στρατώνι. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 19 πόντους, 1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κόψιμο σε 27 λεπτά συμμετοχής.

4.Γιώργος Αναγωνστόπουλος (Δόξα Λευκάδας)

Σε ένα γήπεδο που την σεζόν 2012-2013 και ως παίκτης του Ερμή Λαγκαδά ο Γιώργος Αναγωνστόπουλος είχε γράψει μια λαμπρή σελίδα, όντας ο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Α2 με 19,4 πόντους, επέστρεψε για μια ακόμη μια φορά «πληγώνοντας» την τότε του ομάδα. Στην δεύτερη του σεζόν στη Λευκάδα ο 39χρονος πάοευρ φόργουορντ ήταν εκ των καταλυτικών στην τέταρτη νίκη των «νησιωτών» στο πρωτάθλημα. Ο έμπειρος αθλητής είχε 14 πόντους με τρία τρίποντα, και μαζί με τον Φίλιππο Βακουφτσή, πέτυχαν μαζί 4 τρίποντα, με τα οποία η ομάδα τους έφτασε στη νίκη.

5.Καδήρ Χαλίλ (Κομοτηνή)

Μια ζωή στον ΓΑΣ. Ο 34χρονος πάουερ φόργουορντ συμπλήρωσε 21 χρόνια στον σύλλογο και σίγουρα αποτελεί τον παίκτη σήμα κατατεθέν της ακριτικής ομάδας. Στο παιχνίδι με τον Έσπερο Λαμίας την βοήθησε να φτάσει στην δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας 22 πόντους και πολύ καλή παρουσία στις δυο ρακέτες.

Προπονητής

Πέτρος Μουρουζίδης (Πρωτέας Γρεβενών)

Στην τρίτη του θητεία στον Πρωτέα Γρεβενών βρίσκεται ο Πέτρος Μουρουζίδης, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του σε μια πολύ σημαντική και δύσκολη νίκη στα Πεύκα επί των Μαχητών. Ο Έλληνας προπονητής έχει εργαστεί στον Πρωτέα την πρώτη φορά από το 2008-2010, την δεύτερη από το 2011 ως και το 2013, ενώ πλέον βρίσκεται στον πάγκο της από το 2017, οδηγώντας την για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Β' Εθνική, και έχοντας ως στόχο να κρατήσει την ομάδα του στην κατηγορία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ