15.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Φριντέτ: “Σύμβολο της Αθήνας ο Παναθηναϊκός” (vid+pics)

Την παρουσίαση των νέων μεταγραφικών του αποκτημάτων έκανε σήμερα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. 

Από τα ονόματα που ξεχώρισαν περισσότερο κατά τη μεταγραφική περίοδο και δημιούργησαν ίσως τη μεγαλύτερη προσμονή αυτό του Τζίμερ Φριντέτ. O Αμερικανός γκάρντ κατά την παρουσίασή του δήλωσε: «Πρώτα από όλα θέλω να πω πως νιώθω ευγνώμων που είμαι εδώ. Δεν μιλάω καλά ελληνικά, αλλά νομίζω πως κατάλαβα αυτά που είπε ο Μάνος. Ο Παναθηναϊκός είναι το σύμβολο της Αθήνας, όπως και η Ακρόπολη. Ξέρω πόσο παθιασμένος είναι ο κόσμος μας. Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ. Θα δουλέψουμε σκληρά. Ανυπομονούμε για την νέα σεζόν. Περιμένουμε και τους υπόλοιπους παίκτες να ενσωματωθούν στην προετοιμασία μας»

«Δεν έχω ζήσει την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ ακόμα. Όμως, περιμένω πώς και πώς να τη ζήσω. Έχω ακούσει πολλές ιστορίες. Έχω δει πολλά βίντεο που μου στέλνουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Ξέρω πως θα είναι εκεί για εμάς κάθε βράδυ. Είναι δικό μας θέμα να μεταφέρουμε αυτή την ενέργεια και στο παρκέ. Χαίρομαι που θα είμαι στην ομάδα και ελπίζω να δώσουμε στον κόσμο μας λόγους για να πανηγυρίσει».

Αναφορικά με το επικείμενο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: «Προφανώς, έχουμε καταλάβει πως πρόκειται για ένα σημαντικό τουρνουά, λόγω όσων συμβολίζει για τον πρόεδρό μας και τον κόσμο μας σε όλο τον πλανήτη. Βέβαια, είναι νωρίς ακόμα στη σεζόν. Δουλεύουμε κάθε μέρα. Θα βγούμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Γυρνούν τώρα τρεις παίκτες από την Εθνική Ελλάδας. Θα πρέπει ο ένας να μάθει τον άλλον. Όμως, ελπίζουμε να παίξουμε καλά και σκληρά, με πάθος. Ξέρουμε πως το ΟΑΚΑ θα... ροκάρει και είμαστε έτοιμοι». 

Για έλλειψη ευρωπαϊκής εμπειρίας: «Μόλις βγεις στο παρκέ πρέπει να κάνεις αυτά που κάνεις ως παίκτης. Αυτό δεν αλλάζει. Έχω παίξει και στην Κίνα τρία χρόνια. Και εκεί υπάρχουν σωματικές επαφές. Θέλω να βγω και να είμαι επιθετικός. Χαίρομαι που θα το δοκιμάσω αυτό».

Ένα ακόμα  μεγάλο απόκτημα του Παναθηναϊκού είναι και ο Ταϊρίς Ράις. Ο Αμερικανο-Μαυροβούνιος γκάρντ δεν δυσκολέυτηκε να πει το ναι στο τριφύλλι και είπε μεταξύ άλλων: «Είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία που μου δόθηκε να έρθω εδώ και να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Έχουμε κάτι ξεχωριστό. Έχουμε ένα καλό ρόστερ και έναν εξαιρετικό προπονητή. Θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα προς τα μπροστά, πρώτα με την είσοδό μας στο Top 8. Προχωράμε με τις προπονήσεις και θα έχουμε κάποια καλά τεστ τις επόμενες μέρες. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που έχω μπροστά μου» 

«Έχουμε μεγάλη ευελιξία. Πολλοί μπορούν να κάνουν πολλά. Πολλοί μπορούν να παίξουν άμυνα απέναντι σε διαφορετικές θέσεις. Το δεύτερο πλεονέκτημά μας θα είναι το σκοράρισμα. Έχουμε έναν τρομερό πόιντ γκαρντ, τον Νικ, έναν σπουδαίο σουτέρ, τον Τζίμερ, έχουμε low post παιχνίδι, έχουμε πολλά. Αν καταφέρουμε να παίξουμε με βάση αυτά που μπορούμε, τότε η άμυνα θα μας κρατάει στο παιχνίδι και η επίθεση θα μας δίνει την νίκη. Αν φτάσουμε εκεί που μπορούμε, τότε ο ουρανός θα είναι το ταβάνι μας».

Από τους παίκτες με εμπειρία στην Basket League και νέους σταρ των πρασίνων είναι ο ανυπόμονος Ριόν Μπράουν που είπε: «Θα έλεγα πως δέχθηκα για τον κόσμο αλλά και για το πάθος όσων βρίσκονται στην ομάδα. Βρέθηκα στην Ελλάδα και πέρσι. Πάντα έβλεπα τα παιχνίδια.Ο κόσμος ήταν πάντα 100% εκεί και δεν γίνεται να ζητήσεις περισσότερα. Δεν μπορείς να ζητήσεις κάτι παραπάνω. Έχεις τον κόσμο, τον πρόεδρο, τον GM, τον προπονητή. Όλοι κάνουν τη δουλειά τους. Είδα πέρυσι στους τελικούς πόσο τρελοί είναι οι οπαδοί μας. Επαιξα στους τελικούς εναντίον τους και είδα το πάθος και ήξερα ότι ήθελα να παίξω εκεί”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στις δηλώσεις του και ο Μπεν Μπέντιλ που τόνισε: «Είμαι ο Μπεν Μπέντιλ και είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό. Είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Χαίρομαι που είμαι εδώ..Και στο Περιστέρι ο κόσμος ήταν εξαιρετικός. Όμως, ο Παναθηναϊκός είναι ένας οργανισμός με την νοοτροπία του νικητή. Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω δεν το σκέφτηκα καν. Ήταν τιμή μου ότι θα παίξω ξανά με τον Πεδουλάκη. Είπα αυτόματα "ναι"». 

Χαρούμενος που είναι στον Παναθηναϊκό δήλωσε και ο Γουέσλι Τζόνσον:«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο κλαμπ, μαζί με αυτούς τους παίκτες. Στις προπονήσεις ωριμάσαμε ως ομάδα, ειδικά σε επίπεδο χημείας. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα σύμβολο. Βρισκόμαστε κάτω από την Ακρόπολη. Μαθαίνουμε την ιστορία. Είναι σημαντικό αυτό. Στην προπόνηση μαθαίνουμε τους ρόλους μας. Περιμένω να δω την εμπειρία που ακούω, για τον κόσμο μας. Θα είναι μια ωραία χρονιά. Δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσουμε. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε. Θα έχουμε μια σπουδαία χρονιά».

«Ως παίκτες νομίζω μας θρέφει η ενέργεια του κόσμου. Μας δίνει την αδρεναλίνη για ένα κλέψιμο ή ένα κάρφωμα. Μας έκανε καλό αυτό. Μας άρεσε που είδαμε πως ο κόσμος είναι δίπλα μας».

Ενώ δεν δείχνει καθόλου ανήσυχος που δεν έχει ευρωπϊκές παραστάσεις: «Είμαι ενθουσιασμένος και περιμένω δυνατές επαφές. Έτσι παίζω και εγώ. Χρειαζόμαστε χημεία στην ομάδα. Ξέρω πως θα είναι ωραία η εμπειρία. Οι προπονητές μας κάνουν καλή δουλειά, όπως και οι συμπαίκτες μου. Όταν έχω απορίες, τους ρωτάω. Όλοι μου λένε πράγματα, υπάρχουν τρικ που μαθαίνω. Όμως, μου αρέσει το δυνατό παιχνίδι, με τις σωματικές επαφές». 

Χωρίς δεύτερη σκέψη είπε το ναι στον Παναθηναϊκό ο Τζέικομπ Ουάιλι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε κατά την παρουσίασή του. 

«Ίσως θα πω αυτά που είπαν και οι υπόλοιποι. Είναι ωραίο για εμάς που μένουμε στην Αθήνα και βρισκόμαστε σε αυτή την ομάδα. Κάνουμε βήματα προς τα μπροστά. Δουλεύουμε σκληρά. Το τεχνικό επιτελείο κάνει τρομερή δουλειά. Το σαββατοκύριακο θα έχουμε άλλα δύο φιλικά. Νιώθω πως κινούμαστε σωστά»

 «Κάποιες φορές για κάποιες ομάδες είναι δύσκολο να μαζέψουν κόσμο. Για εμάς ήρθε τόσος κόσμος σε μία προπόνηση. Ήταν κάτι πολύ όμορφο. Το ΟΑΚΑ είναι ένα "δύσκολο" μέρος για να παίξεις. Το λέω αυτό για τις αντίπαλες ομάδες. Πόσω μάλλον όταν ξέρεις πως υπάρχει αυτό το κοινό, που στηρίζει και ωθεί την ομάδα». 

«Πέρυσι το πρώτο μου ματς στην Ευρωλίγκα ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό στα Κανάρια Νησιά. Ο κόσμος πήρε μία... γωνία στο γήπεδο. Ήταν δυο φορές πιο θορυβώδες το κοινό του Παναθηναϊκού από το δικό μας. Τότε το σκέφτηκα. Στη συνέχεια, μου δόθηκε η ευκαιρία στην πράξη. Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ δεύτερη φορά».

                       

                      

                         

                         

                      v 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ