24.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Τρένο ο ΠΑΟΚ! (vid)

Ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα, έπαιξε σπουδαία άμυνα όποτε χρειάστηκε και επικράτησε με 77-76 της Βενέτσια στην Πυλαία. Δεν κάλυψε τη διαφορά της ήττας του στον πρώτο αγώνα (-10), αλλά με την πέμπτη σερί νίκη του έχει βάλει πλώρη για την εξασφάλιση της πρόκρισής του στην επόμενη φάση του Basketball Champions League μια ώρα αρχύτερα. Μεγάλο επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι του Γκάρετ στο τέλος, κρίσιμες οι βοήθειες από τους Γκος και Χρυσικόπουλο.

Ο ΠΑΟΚ επέβαλε από την αρχή το νόμο του κάνοντας σπουδαία εμφάνιση και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Γιανίκ Μορεϊρά ήταν σε πολύ καλή βραδιά, γι' αυτό οι συμπαίκτες του τον τροφοδοτούσαν διαρκώς κι εκείνος ανταποκρινόταν πλήρως κάνοντας σμπαράλια την άμυνα της Βενέτσια. Σχεδόν μόνος του πήγε το σκορ στο 16-7 στο 6' και μαζί με τον Χρυσικόπουλο έκαναν μεγάλη ζημιά μέσα στη ρακέτα της ιταλικής ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ έλεγχε από την αρχή και τα ριμπάουντ, κάτι που του επέτρεψε να ξεπεράσει μια πρώτη προσπάθεια της Βενέτσια να μειώσει στο σκορ και με ένα σερί 11-0 μεταξύ 9' και 11' να ξεφύγει με 31-17. Στο μεταξύ είχαν περάσει και οι Χάτσερ, Αθηναίου, που έλεγξαν το παιχνίδι από την περιφέρεια και δεν επέτρεψαν στη Βενέτσια να γίνει απειλητική, παρά το ότι μείωσε προς στιγμήν με 31-25 (12') με τους Χέινς και Ντέι να είναι οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της.

Η απάντηση σε αυτή την προσπάθεια της Βενέτσια ήταν ένα σερί 12-4, με το οποίο το σκορ έγινε 43-29 στο 18' με εξαιρετική άμυνα από τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου και με τον Γκος να βάζει κι αυτός το χεράκι του μαζί με τον Χρυσικόπουλο στην επίθεση. Το ημίχρονο έληξε τελικά με 46-37, καθώς ο Τζούρι ευστόχησε σε τρίποντο στη λήξη του 20λέπτου κατεβάζοντας τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους. 

Το σκηνικό στην τρίτη περίοδο άλλαξε, διότι ο ΠΑΟΚ έχασε το καθαρό μυαλό του στην επίθεση και έπαθε αφλογιστία. Ο Αθηναίου έδειχνε νευρικός και επιρρεπής στο λάθος, η μπάλα δεν περνούσε στον Μορεϊρά, οι υπόλοιποι ήταν άστοχοι και στα πρώτα επτά λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο "δικέφαλος" σκόραρε μόλις τρεις πόντους. Η Βενέτσια, που είχε βελτιώσει την απόδοσή της, βρήκε λύσεις κυρίως από τους Ουάσιγκτον και Στόουν και με ένα σερί 13-3 πέρασε μπροστά με 50-49 στο 27'. Η είσοδος του Ζάρα έδωσε κάποιες επιθετικές λύσεις στον ΠΑΟΚ, που έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενος με 55-54.

Η τελευταία περίοδος άρχισε με ένα τρίποντο του Μπράμος, που έβαλε ξανά μπροστά τη Βενέτσια, ενώ ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι άστοχος και να μην μπορεί να σκοράρει με τίποτα. Έτσι η ιταλική ομάδα πήρε διαφορά έξι πόντων στο 32' (61-55). Ο ΠΑΟΚ με τον Γκος ισοφάρισε 62-62 και από εκεί και μετά έγινε... αίμα και άμμος.

Οι άμυνες ήταν δυνατές, οι παίκτες των δύο ομάδων δυσκολεύονταν να σκοράρουν, τα λάθη και οι κακές επιλογές πολλά και κανείς εκ των δύο δεν μπορούσε να ξεφύγει. Στο 37' ο Λίνος Χρυσικόπουλος φάνηκε να λύνει τον γόρδιο δεσμό, όταν με πέντε συνεχόμενους πόντους έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στον ΠΑΟΚ (70-67). Και στο 39', μετά από κάποιες καλές άμυνες, ο Γκος έκανε με τρίποντο το 73-68.

Ο Αμερικανός λίγο έλειψε να βάλει ξανά σε μπελάδες τον ΠΑΟΚ, όταν έκανε λάθος 40'' πριν από το τέλος και έδωσε τη δυνατότητα στον Χέινς να μειώσει 73-70, ωστόσο ο Ντάριους Γκάρετ τελείωσε τη δουλειά με το πιο μεγάλο επιθετικό ριμπάουντ του αγώνα, που του επέτρεψε να σκοράρει και 10'' πριν από τη λήξη να "κλειδώσει" τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ. Τα τρίποντα που έβαλαν ο Τζούρι και ο Χέινς μετά ήταν άνευ σημασίας, αφού δεν υπήρχε χρόνος για να γυρίσει το παιχνίδι η Βενέτσια, δεδομένου ότι ο Γκος ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών.

Ο ΗΓΕΤΗΣ: Ο Φιλ Γκος ήταν για μια ακόμα φορά εκεί για τον ΠΑΟΚ. Με 20 πόντους, 5/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ έκανε μια πληθωρική εμφάνιση συνολικά, ενώ ήταν παρών και στο τέλος με μεγάλα σουτ και τις δύο βολές, που "κλείδωσαν" οριστικά τη νίκη,

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο ΠΑΟΚ έκανε δύο επιθέσεις λιγότερες από τη Βενέτσια, αλλά νίκησε διότι σούταρε με 46,7% εντός παιδιάς έναντι 41,5% της ιταλικής ομάδας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ