23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Παράταση ζωής (vids)

Το Χάρο με τα μάτια της είδε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Λουμπλιάνα, αλλά στο δεύτερο σοβαρεύτηκε, έπαιξε πολύ καλή άμυνα και με πρωταγωνιστή τον Βινς Χάντερ, που άρχισε ήδη να κάνει απόσβεση της μεταγραφής του, νίκησε την μέτρια Ολίμπα με 80-71. Καταφέρνει με αυτό τον τρόπο να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στους "16" του Basketball Champions League και πλέον οι πιθανότητες είναι με το μέρος της, αφού την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Μπαϊρόιτ. Κακός ο Μάνι Χάρις, δεν έπαιξε και πάλι καθόλου στην τελευταία περίοδο.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν απλά τραγική. Έκανε 14 λάθη σε 20 λεπτά κι αυτό τα λέει όλα όσον αφορά τη συγκέντρωση και τη διάθεση των παικτών της, οι περισσότεροι εκ των οποίων έμοιαζαν να είναι σε άλλο γήπεδο. Ο Γκριν ήταν ανύπαρκτος, ο Χάρις δεν ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα μετά το επεισόδιο που είχε με τον Σάκοτα στα Τρίκαλα, αλλά και όταν μπήκε, έμοιαζε να βρίσκεται σε άλλο γήπεδο, τον Μπάρλοου, που ξεκίνησε αντί του Χάρις, δεν πρέπει να τον είδε κανείς, ο Τζέιμς ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ο Λαρεντζάκης άρχισε καλά, αλλά μετά χάθηκε κι αυτός, ο Ξανθόπουλος πάλευε στην άμυνα, αλλά στην επίθεση ήταν κι αυτός επιρρεπής στο λάθος, έτσι η Ένωση δεν μπορούσε να βρει ρυθμό με τίποτα και να κάνει μια επίθεση της προκοπής. Κι αν στο τέλος του ημιχρόνου υπολειπόταν μόνο κατά τρεις πόντους (33-36), αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι η Ολίμπια είναι μια μέτρια ομάδα. Με κακές επιλογές κι αυτή και σημαντική αστοχία στις προσπάθειές της, που βρέθηκε να προηγείται από... σπόντα, επειδή η ΑΕΚ ήταν τόσο κακή.

Η Ένωση προηγήθηκε με 12-7 στο 4', καθώς είχε κλείσει καλά τη ρακέτα εξουδετερώνοντας τον Μόργκαν και στην επίθεση οι Λαρεντζάκης και Μαυροειδής έδιναν λύσεις, όμως στο επόμενο δίλεπτο την έπιασε... θάλασσα και η Ολίμπια με ένα σερί 9-0 πέρασε μπροστά με 16-12. Ο Σάκοτα άλλαξε δίδυμο ψηλών περνώντας στον αγώνα τους Χάντερ και Βασιλόπουλο, οι οποίοι είναι αλήθεια πως βοήθησαν πολύ, ειδικά στην άμυνα και στον έλεγχο των ριμπάουντ. Ο Χάντερ μάλιστα έδωσε λύσεις και στην επίθεση, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να περάσει μπροστά με το τέλος του δεκαλέπτου (20-18).

Όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο έχασε τον μπούσουλα στην επίθεση, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο και τη μία κακή επιλογή μετά την άλλη, παίζοντας κάτι που έμοιαζε με μπάσκετ. Η Ολίμπια, χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο, κατάφερε να προηγηθεί με 32-24 στο 16', αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει αυτή τη διαφορά ως το τέλος, διότι ήταν κι αυτή άστοχη και έπεσε πάνω στην καλή άμυνα που έπαιξε η Ένωση στο δεύτερο μισό της δεύτερης περιόδου. Έτσι, κατάφερε να μειώσει 36-33 στο τέλος του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο εμφανίστηκε ο Μάικ Γκριν στο γήπεδο και με δικές του ενέργειες η ΑΕΚ ισοφάρισε 40-40 στο 23' και παρά το ότι ήταν άστοχη από την περιφέρεια και σε μια δυο περιπτώσεις επέτρεψε στον Μόργκαν να της κάνει τη ζημιά, εντούτοις κατάφερε με ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη να περάσει μπροστά με 48-47 στο 25'. Και μπόρεσε στο επόμενο πεντάλεπτο να ανεβάσει αυτή τη διαφορά μέχρι και τους 6 πόντους (57-51 στο 29'), καθώς εκτός του Γκριν είχε βελτιωθεί πολύ και ο Τζέιμς. Το θετικό για την ΑΕΚ ήταν πως μπήκε από νωρίς στο μπόνους των βολών και το εκμεταλλεύτηκε βάζοντας την μπάλα αρκετά μέσα στο καλάθι και κερδίζοντας φάουλ, που έστελναν τους παίκτες της συχνά στη γραμμή. Αν μάλιστα ήταν λίγο πιο εύστοχοι από αυτήν, θα είχαν μεγαλύτερη διαφορά από το 57-54 του 30', που προέκυψε λόγω κάποιων λαθών, που έγιναν στο τελευταίο λεπτό της περιόδου.

Παίζοντας με τον Βασιλόπουλο σε θέση "3" και έχοντας ρόλο-κλειδί και στις δύο πλευρές του παρκέ, και με τον Καββαδά αρχικά και τον Χάντερ στη συνέχεια να προστατεύουν καλά το καλάθι και να ελέγχουν τα ριμπάουντ, η ΑΕΚ συνέχισε να παίζει στην τελευταία περίοδο συμπαγή άμυνα, η οποία της επέτρεψε να ξεφύγει κι άλλο στο σκορ, παρόλο που στην επίθεση δεν απέφευγε τα λάθη και τις κακές επιλογές. Με ένα τρίποντο του Γκριν και ένα ακόμα καλάθι του Βασιλόπουλου αμέσως μετά η Ένωση προηγήθηκε με 69-56 στο 34' και έβαλε το νερό στ' αυλάκι. Όσο οι παίκτες της Ολίμπια αδυνατούσαν να μπουν στη ρακέτα και σούταραν άστοχα τρίποντα, έλεγχε το παιχνίδι, καθώς ο Χάντερ έκανε σπουδαίο παιχνίδι και επιθετικά. Ήταν μάλιστα αυτός που έφερε τη διαφορά στους 14 πόντους (80-66) στο 38' δίνοντας ουσιαστικά τέλος στο παιχνίδι.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ: Η βελτίωση των περισσότερων από τους Αμερικανούς της στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το "κλειδί" της ανατροπής που έκανε η ΑΕΚ και η οποία την οδήγησε στη νίκη. Εκτός από τον Βινς Χάντερ, που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ (αυτός ήταν καλός και στο πρώτο ημίχρονο), σημαντικό ρόλο έπαιξε η βελτίωση της απόδοσης των Μάικ Γκριν και Ντελρόι Τζέιμς. Ο πρώτος οργάνωσε πολύ καλύτερα το παιχνίδι της ΑΕΚ προσδίδοντάς του μεγαλύτερη ηρεμία, ενώ ο δεύτερος ήταν μαζί με τους Βασιλόπουλο και Χάντερ τα "κλειδιά" της πολύ καλής άμυνας, χώρια που έδωσε πολύτιμες επιθετικές λύσεις στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, όταν η Ένωση έκανε την ανατροπή και πέρασε μπροστά.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΑΕΚ έκανε 22 λάθη, παρ' όλα αυτά κέρδισε. Για δύο λόγους. Πρώτον, διότι τα 14 από αυτά τα έκανε στο πρώτο ημίχρονο, που σημαίνει ότι στο δεύτερο ήταν βελτιωμένη. Και δεύτερον, διότι επέδειξε εξυπνάδα στο επιθετικό παιχνίδι της επιλέγοντας να μεταφέρει την μπάλα μέσα στη ρακέτα, αφού έξω από αυτήν ήταν άστοχη. Με αυτό τον τρόπο κέρδισε 36 βολές (13 περισσότερες από την Ολίμπια) και καθώς είχε αρκετά καλό ποσοστό (72%), βρήκε πολλούς εύκολους πόντους, που την κράτησαν όρθια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ