21.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Τζέιμς -και ο Παναθηναϊκός- άλωσε το Τελ Αβίβ

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 76-75 μέσα στο Τελ Αβίβ τη Μακάμπι και είναι ζωντανός για την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε τον Μάικ Τζέιμς σε πολύ μεγάλο βράδυ και με αυτό το «διπλό» -το πέμπτο στη φετινή Ευρωλίγκα- ανέβηκε στο 17-11 μετά από 28 αγώνες και παραμένει στο κυνήγι της τέταρτης θέσης και του πλεονεκτήματος έδρας. Από την άλλη οι ηττημένοι πλέον έχουν ρεκόρ 13-15 και βρίσκονται πολύ κοντά στον αποκλεισμό.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και προηγήθηκε πολύ νωρίς με καλές διαφορές επτά πόντων (14-7 και 16-9), αλλά στη συνέχεια η απόδοση του «τριφυλλιού» έπεσε αισθητά. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και προσπέρασαν στο 10’ με 20-18.

Μάλιστα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ανέβασαν κι άλλο την πίεσή τους στην άμυνα και βρίσκοντας καλές λύσεις στην επίθεση κατάφεραν να ξεφύγουν. Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους έντεκα πόντους για την «ομάδα του Λαού» (38-27), αλλά σε αυτό το σημείο οι πρωταθλητές Ελλάδας αντέδρασαν και μείωσαν 39-35, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται τελικά με 41-35.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλή άμυνα και σιγά-σιγά επέστρεψε, ενώ πέρασε και μπροστά με 47-46, έπειτα από λέι απ του Καλάθη. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 58-56 και όλα ήταν ανοικτά για το τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, ωστόσο ο Τζέιμς το είχε πάρει προσωπικά. Ο Παππάς έκανε παιδικό λάθος στα 25'' και από το πουθενά, ενώ το παιχνίδι πήγαινε προς το... πράσινο, ο Ρολ με τρίποντο διαμόρφωσε το 75-74. Την τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού την πήρε πάντως ο Αμερικανός ο οποίος με εντυπωσιακό τρόπο σκόραρε για το 75-76 στα 5'8''. Η άμυνα της ελληνικής ομάδας ήταν καλή στο τέλος, ο Τόμας αστόχησε μπροστά στον Γκιστ και το «τριφύλλι» έφυγε μ' ένα πολύτιμο «διπλό». 

O... εξωπραγματικός: Ο Μάικ Τζέιμς έκανε όλα αυτά για τα οποία αποκτήθηκε ξανά από τον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ πόντων του με 27. Παράλληλα σημείωσε όλα τα κρίσιμα καλάθια και ήταν ψύχραιμος στο φινάλε. Σπουδαίος και ο Ίαν Βουγιούκας με 16 πόντους και πολλές κερδισμένες μάχες στις δύο ρακέτες. Εξαιρετικός και ο Κρις Σίνγκλετον με εννιά πόντους και δέκα ριμπάουντ έπαιξε και για τον κακό Τζέιμς Γκιστ. Για την «ομάδα του Λαού», ο ΝτεΆντρε Κέιν έκανε το παιχνίδι της... ζωής του, αλλά οι 19 πόντοι του δεν ήταν αρκετοί για να σώσουν τους Ισραηλινούς.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Τα ριμπάουντ έκριναν εν πολλοίς τον αγώνα. Αν και οι «πράσινοι»θεωρούνται αδύναμοι σε αυτόν τον τομέα, μάζεψαν 42 έναντι 32 των γηπεδούχων. Μάλιστα οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν 16 επιθετικά, έναντι μόλις εννιά των γηπεδούχων.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ