16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Μπράουν στα χνάρια του Πάντερ (vids+pics)

Με ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση από το Ρίον Μπράουν ολοκληρώθηκε η πορεία του Προμηθέα Πατρών στο Basketball Champions League, στην «παρθενική» συμμετοχή του.

Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά έφθασαν μέχρι τους «16» της διοργάνωσης, αλλά αποκλείστηκαν από την κάτοχο του τίτλου εν έτει 2017, Τενερίφη. Ο 27χρονος γκαρντ/φόργουορντ δεν αγωνίστηκε στο πρώτο παιχνίδι στο «Δημήτρης Τόφαλος», στο δεύτερο στη «Santiago Martin Arena» όμως αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 20π. Μάλιστα, έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που κατάφερε να σκοράρει τουλάχιστον 20π. σε δέκα διαφορετικά ματς. Ο πρώτος που πέτυχε κάτι ανάλογο ήταν ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και νυν της Βίρτους Μπολόνια, Κέβιν Πάντερ, ο οποίος έχει φθάσει αισίως τα δεκατρία παιχνίδια και συνεχίζει.

Με την ολοκλήρωση και των δεύτερων αγώνων της φάσης των «16», η διοργανώτρια αρχή έδωσε στη δημοσιότητα διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία είναι τα εξής…
-H Τενερίφη έγινε η πρώτη ομάδα, στην ιστορία του BCL, που κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση των πλέι οφ ενώ έχασε με περισσότερους από 10π. στο πρώτο παιχνίδι.
Ναντέρ έκανε ρεκόρ στα αμυντικά ριμπάουντ, με τα 35 που πήρε κόντρα στην Μπεσίκτας, στην ιστορία των πλέι οφ της διοργάνωσης.

Μπάμπεργκ είχε ποσοστό ευστοχίας 94% από τη γραμμή των βολών, με τους παίκτες της να ευστοχούν σε 29/31 κόντρα στην Μπάνβιτ, επίδοση-ρεκόρ για φέτος ανάμεσα στις ομάδες που κλήθηκαν να σουτάρουν τουλάχιστον τριάντα βολές σε ένα ματς.
Χάποελ Ιερουσαλήμ αύξησε το σερί της στις οκτώ διαδοχικές νίκες, με τους παίκτες της να «κρατούν» στον τελευταίο αγώνα τους τη Νεπτούνας Κλαϊπάντα στους 64π., ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της ομάδας στο Basketball Champions League.

Υπήρξαν και κάποια αρνητικά ρεκόρ, με το ένα εξ αυτών να αφορά στον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα μόλις 22,2% απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, που αποτελεί τη χειρότερη επίδοση για φέτος στο BCL. Συγκεκριμένα, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου είχαν μόλις 4/18 προσπάθειες από την περιφέρεια.
Λε Μαν «έσπασε» το χειρότερο ρεκόρ παραγωγικότητας σε εκτός έδρας παιχνίδι της στο BCL, βάζοντας μόλις 58π. στην Μπολόνια κόντρα στη Βίρτους. Αυτή, μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά της στην ιστορία της στη διοργάνωση που έβαλε λιγότερους από 60π.

Ο Στέφανο Τόνουτ έγινε ο πρώτος παίκτης στο φετινό Basketball Champions League που ξεκίνησε ως αναπληρωματικός και ξεπέρασε τους 20π. Μόνο ο Κέντρικ Ρέι (30π.) κατάφερε, στο παρελθόν, να σκοράρει περισσότερους πόντους στα πλέι οφ εν συγκρίσει με τον 25άχρονο γκαρντ της Βενέτσια.

https://www.youtube.com/watch?v=gXF-KD3a2a8

Επίσης…
Εμάνουελ Κάτε είχε επτά κοψίματα κόντρα στην Αντβέρπ. Πρόκειται για την καλύτερη φετινή επίδοση στη διοργάνωση και τη δεύτερη καλύτερη στην ιστορία των πλέι οφ.
Ταμίρ Μπλατ έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης με τουλάχιστον δέκα ασίστ σε δύο διαφορετικές αναμετρήσεις στα πλέι οφ του Basketball Champions League, μετά τους Κρίστοφερ Σκοτ Κράμερ (2017) και Ντι Τζέι Κούπερ (2018).

Τζόρνταν Μόργκαν, με τα δεκατέσσερα ριμπάουντ που πήρε στην αναμέτρηση της Μπάνβιτ με την Μπάμπεργκ, ισοφάρισε το ρεκόρ του στη διοργάνωση.
Ταϊρίς Ράις έγινε μόλις ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία των πλέι οφ του Basketball Champions League με τουλάχιστον 30π. σε ένα ματς. Συγκεκριμένα, σκόραρε 32π. κόντρα στην Μπάνβιτ, στο δεύτερο ματς επί τουρκικού εδάφους.
Ισμαέλ Μπάκο έχει τουλάχιστον 12π. στα τελευταία οκτώ διαδοχικά παιχνίδια του με την Αντβέρπ στο Basketball Champions League, που είναι το μεγαλύτερο σερί φέτος στη διοργάνωση.

https://www.youtube.com/watch?v=Hmh_HnU7TMI



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ