15.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι παίκτες της Ευρωλίγκας επιλέγουν τα φαβορί

Όλοι προσπαθούμε να μαντέψουμε τι θα γίνει στο φετινό Final Four, ποιες ομάδες θα φτάσουν στον τελικό, ποια θα σηκώσει την κούπα, αλλά και ποιος παίκτης θα ξεχωρίσει. Η Ευρωλίγκα απευθύνθηκε στους πλέον ειδικούς: Τους ίδιους τους παίκτες που αγωνίστηκαν φέτος στην διοργάνωση, που αντιμετώπισαν ομάδες και παίκτες. Ο Βενσάν Πουαριέ, ο Άαρον Ουάιτ, ο Τζόρνταν Μίκεϊ, ο Πάου Ρίμπας, ο Νεμάνια Γκόρντιτς, ο Κιθ Λάνγκφορντ και ο Μάικλ Ρολ έκαναν τις δικές τους επιλογές. Και σε αυτές ακόμη φαίνεται πόσο ρευστά είναι όλα στο Final Four της Βιτόρια…

Ποια ομάδα θα νικήσει στον ημιτελικό ανάμεσα στην Φενέρμπαχτσε και την Αναντόλου Έφες:

Βενσάν Πουαριέ (Μπασκόνια): «Η Έφες γιατί ξέρει πως να κερδίζει την Φενέρ και επιπλέον η Φενέρμπαχτσε έχει τραυματίες. Οπότε στοιχηματίζω στην Έφες».

Άαρον Ουάιτ (Ζαλγκίρις Κάουνας): «Νομίζω η Φενέρμπαχτσε θα νικήσει. Έχουν μεγαλύτερη εμπειρία. Είναι το πέμπτο συνεχόμενο φάιναλ φορ γι’ αυτούς και ήταν το νούμερο ένα στην κανονική περίοδο».

Τζόρνταν Μίκεϊ (Χίμκι): «Νομίζω η Φενέρμπαχτσε. Παίζουν καλά αυτή τη στιγμή, όπως πέρυσι. Οπότε νομίζω θα φτάσουν και πάλι στον τελικό».

Πάου Ρίμπας (Μπαρτσελόνα): «Νομίζω η Φενέρμπαχτσε, γιατί έχει μεγαλύτερη εμπειρία».

Νεμάνια Γκόρντιτς (Μπουντούτσνοστ): «Η Αναντόλου Έφες. Η Φενέρμπαχτσε έχει πολλούς τραυματισμούς και θα είναι δύσκολο γι’ αυτούς να σταματήσουν την Έφες, μια ομάδα που είναι σε πολύ καλή κατάσταση με πολύ καλούς παίκτες».

Κιθ Λάνγκφορντ (Παναθηναϊκός): «Είναι δύσκολο γιατί η Φενέρμπαχτσε θα έχει απουσίες. Από την άλλη ίσως είναι η μοναδική ομάδα στην διοργάνωση που μπορεί να παίξει με τόσες απουσίες. Θα πω όμως Φενέρ, γιατί νομίζω πως ένα ή δύο από τους παίκτες που έχουν προβλήματα θα παίξουν τελικά και ο Ομπράντοβιτς θα τους έχει έτοιμους».

Μάικλ Ρολ (Μακάμπι Τελ Αβίβ): «Η Φενέρ θα νικήσει γιατί είναι πολύ πειθαρχημένη και στις άκρες του γηπέδου».

Ποια ομάδα θα νικήσει στον ημιτελικό ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Ρεάλ Μαδρίτης;

Βενσάν Πουαριέ (Μπασκόνια): «Η Ρεάλ γιατί είναι οι πρωταθλητές και έχουν την νοοτροπία. Είναι δύσκολο να τους νικήσεις στο ένας εναντίον ενός».

Άαρον Ουάιτ (Ζαλγκίρις Κάουνας): «Θα είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Νομίζω πως όποιος νικήσει θα πάρει και τον τίτλο. Επιλέγω την ΤΣΣΚΑ. Είναι σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή».

Τζόρνταν Μίκεϊ (Χίμκι): «Νομίζω η Ρεάλ Μαδρίτης γιατί παίζει καλά αυτή την περίοδο και έχουν λίγο πολύ την ίδια ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Γι’ αυτό πιστεύω πως έχουν περισσότερες πιθανότητες».

Πάου Ρίμπας (Μπαρτσελόνα): «Δεν είμαι σίγουρος γι’ αυτό το παιχνίδι. Θα έλεγα 50-50».

Νεμάνια Γκόρντιτς (Μπουντούτσνοστ): «Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είναι πάντα δυσκολότερο να υπερασπιστείς τον τίτλο και η ΤΣΣΚΑ έχει νικήσει τη Ρεάλ και τις δύο φορές φέτος στην κανονική περίοδο».

Κιθ Λάνγκφορντ (Παναθηναϊκός): «Η ΤΣΣΚΑ είναι πάντα δύσκολο να την επιλέξεις γιατί είναι πάντα το φαβορί και είναι δύσκολο να διαλέξεις την Ρεάλ γνωρίζοντας από πρώτο χέρι, από τα πλέι οφ πόσο καλή ομάδα είναι. Ωστόσο θα πω ΤΣΣΚΑ γιατί είχαν κάποιες δύσκολες στιγμές φέτος που πραγματικά τους προετοίμασαν για αυτή τη στιγμή».

Μάικλ Ρολ (Μακάμπι Τελ Αβίβ): «Η Ρεάλ Μαδρίτης θα νικήσει την ΤΣΣΚΑ γιατί έχουν την εμπειρία και είναι έχουν πολλές λύσεις σε κάθε θέση».

-Ανάμεσα στις δύο ομάδες που επιλέξατε, ποια πιστεύετε πως θα πάρει τον τίτλο;

Βενσάν Πουαριέ (Μπασκόνια): «Η Ρεάλ, γιατί έχουν βαθύ ρόστερ με πολύ ταλέντο και έμπειρους παίκτες».

Άαρον Ουάιτ (Ζαλγκίρις Κάουνας): «Η ΤΣΣΚΑ. Όπως και η Φενέρμπαχτσε έχει την εμπειρία των φάιναλ φορ, οπότε αυτό θα τους βοηθήσει».

Τζόρνταν Μίκεϊ (Χίμκι): «Θα πω την Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι πολύ καλή ομάδα, έχουν όλα τα κομμάτια για να συνθέσουν αυτό που θέλουν και νομίζω πως είναι σε θέση να σηκώσουν και πάλι το τρόπαιο».

Πάου Ρίμπας (Μπαρτσελόνα): «Νομίζω πως πρωταθλητής θα είναι ο νικητής του ΤΣΣΚΑ – Ρεάλ. Είναι και δύο ομάδες σε εξαιρετική κατάσταση τη δεδομένη στιγμή».

Νεμάνια Γκόρντιτς (Μπουντούτσνοστ): «Η ΤΣΣΚΑ. Έχουν την εμπειρία γι’ αυτό».

Κιθ Λάνγκφορντ (Παναθηναϊκός): «Νομίζω η ΤΣΣΚΑ θα κατακτήσει τον τίτλο. Έχουν το συνδυασμό μεγέθους, ικανοτήτων και αθλητικότητας να νικήσουν σε δύο παιχνίδια σε τρεις μέρες. Οι τραυματισμοί της Φενέρ είναι ισχυρός παράγοντας, όπως το ότι η Εφες φτάνει σε φάιναλ φορ πρώτη φορά».

Μάικλ Ρολ (Μακάμπι Τελ Αβίβ): «Η Ρεάλ Μαδρίτης θα κατακτήσει τον τίτλο, γιατί μπορούν να παίξουν γρήγορα, αλλά και να πάνε σε αργό τέμπο και είναι και στις δύο περιπτώσεις αποτελεσματικοί».

-Ποιος παίκτης θα είναι ο MVP του Φάιναλ Φορ και γιατί;

Βενσάν Πουαριέ (Μπασκόνια): «Θα ήθελα να είναι ο Φαμπιάν Κοζέρ, αλλά γιατί να μην είναι ο Καμπάτσο;»

Άαρον Ουάιτ (Ζαλγκίρις Κάουνας): «Προβλέπω πως θα είναι ο Νάντο Ντε Κολό. Είναι ο πιο σημαντικός παίκτης της ΤΣΣΚΑ. Παίρνει τις περισσότερες αποφάσεις και έχει την μπάλα στα χέρια του. Οπότε είναι ο δικός μου υποψήφιος για MVP».

Τζόρνταν Μίκεϊ (Χίμκι): «Ίσως ο Ταβάρες. Αλλάζει το παιχνίδι με την παρουσία του στο παρκέ. Αλλάζει όλο το παιχνίδι».

Πάου Ρίμπας (Μπαρτσελόνα): «Θα επέλεγα τον Ουίλ Κλάιμπερν της ΤΣΣΚΑ ή τον Φακούντο Καμπάτσο της Ρεάλ Μαδρίτης. Και οι δύο κυριαρχούν στο παιχνίδι».

Νεμάνια Γκόρντιτς (Μπουντούτσνοστ): «Ο Κόρι Χίγκινς. Είναι καθοριστικός και συνεπής παράγοντας στο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ όλη τη χρονιά και μπορεί να είναι ο X-factor και στη Βιτόρια».

Κιθ Λάνγκφορντ (Παναθηναϊκός): «Ο Κόρι Χίγκινς είναι το X Factor της ΤΣΣΚΑ και έχει κάνει την δουλειά του με εκπληκτικό τρόπο φέτος. Από τότε που έπαιζα στη Ρωσία και έφτασε για πρώτη φορά μέχρι σήμερα έχει τρομερή πρόοδο ως παίκτης και είναι ηγέτης της ομάδας. Και σίγουρα θα έχει ένα έξτρα κίνητρο από την απουσία του από την καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας».

Μάικλ Ρολ (Μακάμπι Τελ Αβίβ): «Ο Καμπάτσο θα είναι ο MVP γιατί είναι ο ηγέτης στο παρκέ για την Ρεάλ Μαδρίτης και ελέγχει το παιχνίδι τους».

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ